Wednesday, January 18, 2012

Day Trip To Saigon,Vietnam Part III-Gambar Bercerita

Okey..seperti yang dijanjikan,hari ni aku nak bagi gambar pulak yang bercerita.tapi macam biasala.gambar dari 'jurugambar bukan profesional' ni hasilnya 'asbol'-asal boleh kata orang.keh keh keh.



'mak-mak orang' yang seronok dapat jalan-jalan



dalam kapal



tengok tu 'tokey' aku sedang menayang dollar yang bakal dihabiskan.cepat dapat balik modal,cepatlah boleh pegi lagi :)



menu dalam kapal-nasi lemak sambal udang (yg aku citer tolong makan sekali utk kakak sebelah yang tak lalu makan tu)



tanaman apa yang diorang tanam ni yer?konfem bukan padi..tembakau pun bukan kot



nampak bangunan dah ni..dah nak sampai



inilah rupa airport Vietnam-selamat mendarat



berlari-lari nak cop passport..masa dah suntuk ni



ni gambar sebelum kena marah ngan 'mamat imigresen' tu..sib baik dia tak suh delete





rombongan cik kiah ini ada 6 orang tapi takleh ambik gambar berenam takde sapa nak tolong ambik gambar..

(sambung nanti..aku nak gi lunch)

15 comments:

JunAina said...

Wahhh...best boleh gi berjimba dengan geng macam ini. Nak beli apa pun tak ada yg jeling2, ambik je selagi ada duit.

lieynanilaz said...

ko dah shoping apa...banyak kerr...cepat citer!!...ke aku yg ketinggalan!!...

Kakzakie said...

Kalau dapat geng satu kepala memang best... Kalau penat pun taklah terasa sangat. Seronok kan:)

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
LF tak pernah sampai ke sana ! Food macam man ?

Kakcik Seroja said...

Beso juga beg yang dibawa tu.. balik mesti penuh isinya, kan? :)

Pok Amai-Amai said...

Aduh! Aku yg bace nie pun terasa rushing nya mcm ne...

pB said...

kalau buat lagi , nak ikut , boleh ???

Irfa said...

JunAina..
saya pun pestime jalan-jalan tanpa family..seronok jugak la bersama kawan2 :) lagipun pegi ada 'keje' bukan makan angin..

LIENANILAZ..
okey dah publish apa yg aku beli,tema baju raya tahun ni pun dah tak jadi rahsia lagi.huhu

Irfa said...

KAK ZAKIE..
kawan2 yg tak berkira so penat yang berbaloi2 :)

UNCLE LF..
kami tak singgah kedai makan pun sbb rushing.kena cari betul2 kedai halal..kalau was-was baik tak yah ler ;)

Irfa said...

KAKCIK..
mmg penuh satu beg tu..nak selit tangan pun dah tak muat ;)tapi puas hati sebab kami tak memborong sampai kena excess baggage.ok la tu

FARA..
baca pun dah rasa semput kan?hehe

KAKPB..
boleh sgt2 kak..nak bayar tiket utk saya sekali pun di alu-alukan :) tak banyak pun..

Rumah Kuning said...

bestnya 15X.........

NenetPenne (NP) said...

kat immigresen tu lah mamat tu suruh i delete gambar i... choyy!!!! ha ha ha... i terus delete sebab tak nak cari pasal..kang tak pasal2 tidor dalam lokap..

Irfa said...

RUMAH KUNING..
tak sabar tunggu kalau sesapa offer.nak pegi lagi..

NET..
tah tah mamat imigresen yg sama kot.hehe.masa tu kecut perut sbb org lain dah lepas sy je masih lum cop passport..

~ yus ~ said...

datang sini dari blog kak Mulan. Baru tahu citer irfa pergi Vietnam ni. Bestnya!!! Kak yus pun tak pernah dpt peluang jalan2 dengan kawan2 mcm ni, teringin nak buat juga, nak pergi dengan sape ntah...huhu

Irfa said...

KAK YUS..
ni le pertama kali saya travel dgn kengkawan.mungkin anak dah besar sikit so en suami benarkan.lagipun saya pegi balik hari..kalau tido tu mgkin payah sikitlah..