Thursday, January 26, 2012

Kisah Balik Kampung la la la la.episod 2

hihi..poyo je siap ada episod bagai..sambung citer semalam,kami bermalam di kampung.konon malam tu nak gi jalan-jalan ke pasar Wakaf Che Yeh (for info..nama je asal kelantan..seumur hidup belum penah sampai sana.lalu je penah la..singgah belum lagi).tapi kepenatan dalam perjalanan buat kami tido tak sedar diri.sedar-sedar dah pagi.

pagi tu jam 9.00 kami anak beranak + adik bongsu naik satu keta.adik lelaki dgn adik pompuan satu keta ngan ma dan ayah bertolak ke Cameron ikut Gua Musang.perjalanan lancar dan kami sampai Cameron singgah lunch dulu kat Kg Raja.lepas makan nak ke Equatorial Hotel jalan sangat jem tahap merangkak.dahlah jalan naik bukit jem pulak tu sib baik la keta auto..manual kalu lenguh lah kaki (adik lelaki merungut lenguh kaki sebab keta dia manual).apapun kami selamat check in jam 2.30 petang.



makan time..sambal ikan kelinya sangat sedap.ker sedap sebab dah lapar sangat?hehe



kami duk sini..apartment dua bilik.ni kali ke2 kami kesini..dulu pun singgah balik raya tapi duk kat hotel.kali ni try apartment pulak...boleh muat ramai





tingkat atas sekali..view menghijau depan bilik :)..sejuk sangat kata ayah.bila sejuk asikla nak makan..

kami bagi ayah dan ma master bedroom :) yelah..pertama kali ma ayah tido hotel.senang citer mak ayah aku ni cukup susah nak ajak bercuti..ada je alasan.syukur sangat bila kami ajak kali ni diorang bagi respon postitif..best apa cuti ramai-ramai.harap-harap lepas ni ma ayah akan ikut bila kami ajak cuti-cuti (emm..nampak gaya ayah dah suka tido hotel..dah bagi hint nak gi Langkawi pulak next time..sediakan ongkos je la)



ayah dan ma (kat kampung lebih dikenali dengan nama Pokteh dan Mokteh)



salah satu nikmat kebahagiaan bagi aku ialah bila lihat ma dan senyum :).sayang mereka berdua sangat-sangat



sikenit dalam percubaan nak puat PEACE YO..

bersambung...

15 comments:

Kakzakie said...

Kenit comel tu sukalah ada nenek-atuk ikut sama...

Rai said...

jem gila eh...aku rasa aku pun tak pernah pegi wakaf che yeh.. hehehe...

Kakcik Nur said...

Kakcik pernah menginap di sana 10 tahun yang lalu! ;-)

Aidah said...

Cameron tu sekarang ni asal cuti panjang je, jem teruk tau. Best kan bawak mak ayah cuti sama. Akak kalau cuti memang selalu bawak mak sekali sebab sangat meriah. Maklumlah keluarga akak kecik je.

lienda said...

tiada apa yang dapat membanggakan diri kita selain kita dapat buatkan mak dan abah gembira !

izawani said...

Kami penah pegi... sejuk tak payah pasang ekon (tak ada pun ekonyer !)

Bawak mertua akak...

Naik ke atas tak ada yang muntah ?

NenetPenne (NP) said...

wakaf che yeh? 10 min dari rumah i...

i pun asal je kelantan tapi bukan kenal sangat tempat2 lain...

Hanis Azla said...

wah.. bestnya bercuti.. dengan seisi keluarga pulak tu.. lagilah best..

Irfa said...

KAK ZAKIE..
kenit tu susah nak dekat kalau orang jarang jumpa w,pun tok nenek sendiri.tapi mungkin sbb bulan ni je dah 2kali balik kg..dia mesra sangat ngan atoknya sampaikan nenek pun jeles ;)

Irfa said...

RAI..
jomlah kalau kita balik klate nanti kita gi dating kat sana.org kata best..aku je lom sampai lagi

KAKCIK..
oh ye ker?kata orang 'dulu lagi sejuk.skarang dah tak sesejuk cam dulu'..mungkin byk sgt pembangunan kot.cik abe kata masa dia kecik2 dulu ada satu tasik yg airnya biru tp skrng airnya dah macam teh tarik

Irfa said...

KAK AIDAH..
mil pun kata kalau musim cuti takyah la pegi sana,mmg jem teruk sbb ramai yg nak balik pantai timur singgah situ dulu..

ini kali pertama mak ayah nak ikut kami pegi cuti-cuti.kalau family mil mmg selalu dah sbb diorang suka gi jalan ramai-ramai

Irfa said...

KAK LIENDA..
u know i know la :)

Irfa said...

KAK IZAWANI..
mak siap cakap 'mana ekon nya yang sejuk sgt ni?slow sikit la ekon tu'hahaha..

so far takde sapa yang muntah pegi dan balik :) bagus ai like..senang nak berjalan

Irfa said...

NET..
oh dekat la kalau 10 minit.saya jauh jugak..ada la sejam kot.

samalah kita.kdg2 malu bila org lain lebih kenal tmpt menarik di kelantan dr saya

Irfa said...

KAK HANIS..
sekali sekala kak..bukan senang nak rancang percutian sebegini..
ini pun tak cukup korum sbb 2 adik x join