Monday, January 16, 2012

Mr Labuci .. terbaik

Sabtu lepas balik umah mil..malam tu layan citer Mr Labuci.wah!best bangat.jarang tengok citer macam ni..selalu tu jalan citer memang boleh agak (yang ni pun boleh agak jugak la ending dia) tapi cara penceritaannya memang menarik.





gambar ambik kat blog ni

aku bukan nak citer pasal jalan citer tapi aku nak citer pasal labuci.masa kat Vietnam tu ari rata-rata aku jumpa baju-baju diorang memang kreatif jahitan labucinya.rega pun tidak semahal kat sini..patutlah kalau ke butik kat sini rega bajunya berganda mahal :) dah campur tolak rega tiket mahal la jadinya.nak murah pegi sendiri la baru tahu susah senang.(masih lagi mengarang kisah jadi 'tukang angkat barang' di Vietnam Jumaat lepas..lenguh tangan dan bahu mash belum hilang)..huhu.tapi penglaman yang sangat best.nak pegi lagi :) sapa nak ikut..aku dah boleh jadi tour guide.

8 comments:

Aidah said...

Citer lah lagi pasai trip tu, Irfa. Seronok ke shopping? Akak ni harap baca org punya trip je. Nak pergi sendiri tak dapat. Hihi.

Liz Rohaizat said...

dah plan nak tgk tapi last2 x dpt tengok sebab ada mkn2 kat luar. ape cerita dia eh? rasa jalan cerita tu dpt agak tapi mesti drama ni best kan?

ruginya tak tgk

NenetPenne (NP) said...

seronok laa tu pi vietnam...ha haha....

kang dah cakap..jadi pening nengok smeua cantikk2 kan...

Irfa said...

KAK AIDAH..
lupa bawak camera..tak best la citer takde gambar.motif?hahaha

Irfa said...

LIZ..
citer ttg suami yg jd 'surarumah' bini je yg keje..lama2 bini hilang respek kat laki.tapi laki pun bukan duk umah goyang kaki je.sambil jaga anak.sambil jahit labuci tp hanya utk bini dia je.lama2 bukak bisnes butik labuci dgn kawan dia..best la..citer sempoi tapi ada mesej iaitu 'tak semua bos suka kaki bodek'hehe

Irfa said...

NET..
betul kata u la..konon USD100 tu cukup.sib baik bawak lebih..igt ada la bawak balik belen.huhu.tak cukup lagi ada.jom la kita buat trip gi sana..

Nida said...

suka juga baju ada labuci.. tapi part nak basuh tu yang cerewet

Irfa said...

NIDA...
konfem kena basuh guna tangan.
kalau tak tunggu je la kutip labuci yang berterabur tu.hehe