Tuesday, February 14, 2012

Melayan Anak Tekak

sejak akhir-akhir ni 'anak tekak' aku ni macam-macam benda nak makan.simptom apakah itu?petik kata orang tua-tua 'makanlah selagi masih ada selera.dah sakit nanti letak ayam golek depan mata pun dah tak lalu nak telan'.boleh diterima tak alasan itu?

ni lunch kat kafe semalam



nasi + ikan cencaru kicap=RM4.00 okeyla..nak murah lagi masak sendiri la kan



sambil makan..cuci mata dengan pemandangan kat depan tu

PAGI NI..

dan ini menu pagi ni.dah 2 hari teringin nak makan mee goreng macam ni.sib baik ada yang sudi meneman ;)



aku punya mee goreng mamak style dan teh tarik



yang depan order kawan punyan.ala-ala tosei dan namanya sedikit pelik.Uttapom..(ejaan mungkin salah..tapi bunyi lebih kurang la.hehe) ..rasa cam tosei tapi lebih tebal.selalunya tosei nipis je.pertama kali aku dengar nama makanan Uttapom.siap aku tanya akak yang teman aku makan 'kak.ni makanan baru ker?' tak pasal-pasal kena gelak.

rasanya TERBAEK :)

9 comments:

kakchik@ella said...

wahhhh .. saya suka n3 tntang makanan. hihihi.

Cik Ina Do Do Cheng said...

ko layan tekak, habis tu cik ina nak layan apa. tengah lapar ni.

Irfa said...

KAKCHIK@ELLA..
hehe..sesekali n3 makan-makan..
belum lagi n3 masak-masak..

CIK INA..
layan tengok je lah :)selalu saya je yang tengok makan-makan dan masak-masak kat blog cik ini.hari kasi peluang kat saya la pulak

kakcik said...

Macam sedap je uttapom tu. :)

Ngidam ke Irfa? ;-)

Pok Amai-Amai said...

Mi mamak ko tu...nmpk berselera. Kat ne korang mkn nie?

lieynanilaz said...

irfa...ko keje dekat airport atau area dekat2 situ...nanti saya landing kat situ mana tau leh gader2 ke ahakss...

Irfa said...

KAKCIK..
ngidam jugak la tapi harap bukan 'ngidam yang ada makna' tu.


FARA POK AMAI-AMAI..
mmg sedap beb.kat klia la..ali maju nama kedainya.mmg maju la penuh je org kat situ.jauh dr opis aku tu pasal kena ajak org teman.hehe,kalau sorang mmg aku tak pegi la ;)

LIENANILAZ..
aku keje kat klia.ko nak belanja aku jemputlah datang ;)

izawani said...

Akak layan megi jer ari nih... huhuhu...

Irfa said...

KAK IZAWANI..
megi sup ke megi goreng?kalau kat umah saya kontrol anak2 dan ayahnya cuma boleh makan megi 1 kali seminggu je..dgn alasan nanti kepala botak.saya cuma layan maggi goreng je..letak cili ketuk.perggh
layan..megi sup kureng sikit :)