Tuesday, February 14, 2012

Okey..Wokey..Ok @ K

nak tanya ni..korang kalau dapat sms dari sesapa bagitau tentang sesuatu contohnya sms ayat pernyataan la..korang jawab tak sms tu atau korang ignore je bagai angin lalu?

aku ada satu perangai pelik..aku sangat sakit ati kalau aku sms pastu orang tak jawab.w,pun aku dah check status 'sms sent' tapi aku tetap tak puas hati.macam orang tak baca je sms tu.susah sangat ke nak jawab?ker jawab dalam hati dan bajet orang dah paham ko dah baca sms tersebut.

kalau malas nak taip ayat penuh perkataan OKEY tu ..jawab la atleast perkataan K..susah ker?sib baik la 'room mate' aku bukan jenis yang malas nak jawab sms..kalau tak hari-hari la gamaknya aku stress.

k lah bai

note:entri tak puas hati dengan seseorang tentang sesuatu :(

14 comments:

kakchik@ella said...

KC pun tak puasati kalau org tak jwb sms nak pulak yg berbau pertanyaan. Susah sangat nak jawab. Haihhh!

Irfa said...

kakchik@ella..
tah la..sayang kedit kot :)

Pok Amai-Amai said...

Aku pnh sound org yg tak nak reply msg aku. Yelah. Kite nie punye le tgu respon. Ok ke tak? Nie tak. Diam je. Bile tanye; kdt abis ke? Dia jawab; Tak. Lagi la aku skt hati. Ahhh! Sudahnye, setepek la sound direct! Hahahaha!

Irfa said...

FARA..
alahai..boleh pulak dia menjawab gitu yer.mmg x jaga ati sungguh.
atleast jawab la 'sori lambat jawab.kedit abis.ni baru top up'
hahaha (macam pengalaman sendiri je)

NenetPenne (NP) said...

kalau ayat penyata, kena tengok pada gaya jugak samada perlu jawab atau tak

tapi rasanya perlu ada maklumbalas sekadar hanya menjawab 'noted' atau 'ok'

Irfa said...

NET..
mgkin org yang dimaksudkan itu pikir tak perlu jawab tu psl dia diam je :).dalam kes sy ni..saja taknak jawab sbb tahu dia salah

oren said...

bukan akak kan????

Nieda said...

x dak kredit kut.

*SiRibenMerah said...

hurmm... tatau nk ckp la.. complicated sbenarnya...

Cik Ina Do Do Cheng said...

itu tak pe lagi, kawan cik ina 10 kali call pun tak nak angkat apatah lagi sms, nanti bila tersermpak dia kat ofis, dia boleh tanya kite "akak call saya ye" cam mana tu, rasa nak sepak tak. kalau tak de credit miss call je cik ina, cik ina tak kisah pun.

Irfa said...

KAK OREN..
hehe..dalam kes yg sy tulis tu bukan akak la :)

NIEDA..
boleh jadi jugak.cuma dalam kes sy kali ni bukan krn top up tapi malas nak menjawab sbb takut kene bebel ;(

SIRIBEN MERAH..
kecik punya hal je..bukan isu besar pun

Irfa said...

CIK INA..
hahaha.bagi je pantun 'kura kura dalam perahu' kat dia..tak paham gak baru kasi sedas ;)

Anaa said...

betul la Irfa, sebab kita tak buat kat orang macam tu kan.. bila orang buat kat kita memang tensen.. saya tak pernah tak jawab sms orang (seingat saya lah).. kalau bab kerja, kawan update, paling tidak saya akan jawab, 'ok', atau 'noted'..hehe..

Irfa said...

Anaa..
ada org kata 'dia tak tahu nak jawab apa'so saya cakap...
cukuplah dgn perkataan 'k'kalau dah malas sgt.