Friday, February 10, 2012

Siapa Stella Naaba?Kayalah aku nanti

TADI check emel Yahoo..delete apa yang patut..tak suka la banyak emel dalam inbox.yang banyak pun cuma emel notification je ..dan aku saja gatal bukak emel ni.Wah!kayalah aku,nanti ada orang nak bagi aku duit beb.korang nak share ngan aku tak?meh no akaun aku transfer sorang sikit.sharing is caring katanya

-----------------------------------------------------------------
Dear Friend,

I am Stella Naaba the manager and auditing accounting department in AFRICAN BANK here in Ouagadougou, Burkina Faso. In my department we discovered an abandoned sum of $17.3 MILLION UNITED STATE DOLLARS) in an account that belongs to one of our foreign customer (MR.WILLIAM SMITH) from Florida, U.S.A who died along with his entire family in a plane crash. Since we got information about his death, we have been expecting his next of kin to come over and claim his money because we can not release it unless some body applies for it as next of kin or relation to the deceased as indicated in our banking guidlines and laws but unfortunately we learnt that all his supposed next of kin or relation died alongside with him at the plane crash leaving nobody behind for the claim. It is therefore upon this discovery that I now decided to make this business proposal to you, so that the money can be release to you as the next of kin or relation to the deceased for safety and subsequent disbursement since nobody will come for it and we don't want this money to go into the bank treasury as unclaimed dormant fund.


The banking law and guidline here stipulates that if such money remained unclaimed after eight years the money will be transferred into the bank treasury as unclaimed dormant fund. The request of foreigner as next of kin in this business is occasioned by the fact that the customer was a foreigner and a Burkinabe like me can not stand as next of kin to a foreigner, I agreed that 30% of this money will be for you as a respect to the provision of a foreign account ,10% will be set aside for expenses incurred during the business and 60% would be for me. Thereafter, I will visit your country for disbursement according to the percentage indicated Therefore, to enable the immediate transfer of this fund to you arranged, you must apply first to the bank as relation or next of kin to the deceased customer with a text of application that i will send to you, but before i send to you the text of application form, I will like you to send me the following information’s

1.NAME IN FULL:...
2.ADDRESS:.........
3.NATIONALITY:............
4.AGE:........................
5.Sex.........................
6.OCCUPATION:................. ....
7.MARITAL STATUS:.......................
8.PRIAVTE PHONE NO............................
9.PRIVATE FAX NO:........................... ..................

So i will like you to send to me those information’s for easy and effective communication. Upon receipt of your reply, I will send to you by fax or email the text of the application form. I will not fail to bring to your notice that this transaction is hitch-free and that you should not entertain any atom of fear as all required arrangements have been made for the transfer. You should contact me immediately as soon as you receive this letter, if only you are interested and ready to help.

Trusting to hear from you.
Yours Faithfully,
Mrs Stella Naaba

---------------------------------------------------------------

emmmmmmmm ni bukan kali pertama terima emel camni.tapi kali ni saja je aku nak kasi diorang ni glemer.tak serik-serik diorang ni menipu orang yer?macam-macam cara.teringat balik apa yang aku baca kat Blog Bro Mazidul tentang isu AwangHitam itu.salah satu entrinya adalah DISINI.adakah Stella Naaba ini salah sorang dari mereka?fikir-fikirkan.

14 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

irfa, cik ina punya gmail penuh email yang akan membaeri kekayaan. irfa jom paris : ) oppsss jahat tau cik ina jom naik haji dulu.

NenetPenne (NP) said...

dia ingat semua orang gila duit kot
i pun dapat jugak..
bukan setakat nama ini, ada yang dari mesir pun ya jugak
tapi pelikkan... ada jugak yang terpedaya...

kalau dapat kat ketua polis negara email ni bagus gak..free2 je masuk lokap..

Aidah said...

Ramai orang dapat e-mail camni sekarang ni. Tengah musim duit gugur tang pokok agaknya. Hahaha.

Irfa said...

CIK INA..
tu la pasal..bertuah sungguh la kalau dapat..setel semua utang piutang..bayar rumah,keta..jalan-jalan makan angin :)tapi nak gi haji ngan duit camtu pikir banyak kali la kot

NET..
tu pasal pelik sgt bila ada jugak yg terpedaya.tak baca paper dan tak tengok tv ker?takkan tak ambil tahu lgsung pasal ni..pelik pelik

KAK AIDAH..
kalau betul duit gugur jom kita pakat tadah guni ramai-ramai ;)

Nieda said...

Janagan layan , delete terus.

Nida said...

selalu dapat emel yang merepek macam ni.. buat menyemak emel jer...

Papa Mifz said...

mcm2 caro org nak menipu kan...hmm...

Irfa said...

NIEDA..
tak layan pun..saja je bukak dan baca.selalunya nampak emel pelik je terus delete ;)

NIDA..
mmg semak pun ;(
tak pasal2 inbox ada ribu2 lemon punya emel sampah

PAPA MIFZ..
menipu tu satu hal..yang tertipu pun satu hal lagi..

Rai said...

yang menipu tu dah sah sah penyamun...yang kena tipu tu tamak haloba..lepas tu otak pun letak kat lutut..hehe..

Mama Ema said...

memang banyak terima emel camni...

Irfa said...

RAI..
tamak tu satu hal..mungkin jugak mencuba nasib :)untung sabut timbul untung batu tenggelam..
kalau bagi no akaun yang takde duit aci tak?hehe..(gurau je )

MAMAEMA..
kita namakan itu emel sampah ;)

Mak Wardah said...

Selalu sangat dpt till ada org yg nak wariskan duit dia kat kita. Org2 Hitam nim menipu kat mana2pun dia org duduk.

Irfa said...

MAK WARDAH..
yang pelik tu jauh datangnya.tah dari negara mana.takde pulak dia nak offer kat sedara mara dia..
nampak sangat menipu kan

Mak Piah said...

<<< ---pernah duduk di Ougadougou, Burkina Faso... rasa cam berlakon filem gansgster paradise di sana. Keluar pakai baju kalis peluru. Cam best kan? LOL

x