Friday, March 9, 2012

Keletah Si Adik Bila Bergambar



ingat tak dulu,si kecik Hajar mesti posing buat muka macam ni bila ambik gambar?tapi sekarang dah tukar fesyen baru.nak tengok?tak nak pun aku nak tulis jugak..hehe

taraaaaaaaaaaaaa..penah dengar lagu Jalil Hamid yang liriknya 'makan leher ayam nanti bersanding kepala teleng' tapi ini bukan kes makan leher ayam yer (aku tak penah bagi dia makan leher ayam pun).ini kes bajet cute la kalau buat kepala teleng camtu.



versi penuh :)













dan akhirnya..satu gambar tanpa kepala teleng tapi mulut dah takleh nak senyum sebab kepala dah tegak :).tapi aku rasa senyum adik makin lebar esok bila tengok kakak depan mata.

ini gambar malam tadi..yang pakai anak tudung tu sebab dah ready nak gi kenduri kat rumah jiran sebelah.dia buat kenduri sempena masuk rumah baru(baru lepas renovate la).aku sarung tudung,dia pun 'nak tutung' jugak..so bagi jelah pakai anak tudung (kes umienya dah malas nak naik atas ambik tudung si kakak).

ini entri terakhir untuk minggu ni.next week aku cuti seminggu...tak sabar tunggu esok,insyaAllah kakak akan balik bersama mak dan ayah aku sekali.

selamat berhujung minggu :P

25 comments:

*SiRibenMerah said...

hehehe..
teleng ala2 bajet comel takpe kak..
ini bukan permanent telelng neh..

comel je dia..
anak sedara saya kalo bergambar mulut tak leh tutup tuh tandanya diorg pakai lipstik.. muahaha~

Aidah said...

Comelnya. Teleng comel, tak teleng yang atas sekali tu pun comel. Kat bawah tu, kelakar sebab tak leh senyum kalau tak teleng. Macam ada suis senyum tak on kalau kepala tak teleng. Hahaha.

Irfa said...

SIREBEN MERAH..
fesyen bergambar macam2 aksi ni bertukar setiap kali umur bertambah :).skrg ni pun dah pandai mintak nak pakai lipstik,bila sy ngadap cermin nak gi keje dia pun tumpang sekali mintak nak pakai jugak..adoi,very de anak dara tau

kakcik said...

Comelnya dia. Wajahnya sangat seiras dengan anak buah kakcik yang tinggal di Ipoh sana. :)

Kakzakie said...

Teleng ke tegak ke tetap cute. Semakin bijak bergaya tak lama akan kaluar jadi buat peace... tunggulah kakak pasti punya:)

Rai said...

satu persamaan dengan anak aku yg atiqah...dia kenyut hidung.. hahaha..geram betul...

Irfa said...

KAKCIK..
agaknya budak baya 2 tahun mmg rupa nak sama.sbb ada 2 blogger yang saya baca blog diorang anak baya2 tu muka lebih kurang nak sama..so akak terubat rindu tak kat anak buah bila tgk si kenit saya ni?hehe

Irfa said...

KAK ZAKIE..
eh ada gambar yang dia cuba buat peace tu..gambar no 4.cube tengok tangan dia dalam percubaan nak buat peace tp x berapa menjadi.bukan salah dia tapi hp cap ayam ni lambat capture..hehe

Pok Amai-Amai said...

Hahahahahah! Comelnya adik. Teleng2 kepala awak eh?

Beb, ko bercuti ke mane?

NenetPenne (NP) said...

mcm2 kaletah budak2 nih
tapi kan ada my fren tu..bajet cun, asal posing je buat pose wajah sebelah kiri..sebab pose mcm tu je buat dia nampak cantik....

Irfa said...

FARA..
tak kemana duk umah je.nak spend masa ngan kakak sementara dia balik cuti sekolah ni.lgpun mak ayah datang tak syok la nak tinggal org tua kat umah dan aku kena keje.takpe,family first katanya ;)

NET..
ngikut umienya la kot sbb saya perasan ada gak gambar saya buat kepala teleng tu terutamanya bila bergambar dgn anak-anak.huhu

Irfa said...

RAI..
pesen kenyut hidung dah lepas.skrg psen baru pulak teleng2 kepala ;) lepas ni mungkin yg muncung mulut kot

Munnafendy said...

hehehe cumilnya..kepala tegak terus lupa camana nk senyum ye? haha

So Shy Lady (SSL) said...

ahaks...comellah wlaupun tteleng2. ank2 ssl plak klau bgamba isyarat peace tak pnah tinggal.... skrg dh bjangkit kat ssl pulak hahaha

pic ke6 tu mmng tbaek ;D

mummY daniSha said...

eh..samela die posing can cha cha!

cheqna said...

selamat bercuti =)

bangsawan nilai said...

awak ni mcm cikgu plak cuti seminggu gak....

Irfa said...

MUNNA..
masa ambik gambar kepala tegak tu saya banyak kali kena pegang kepala dia..baru dapat sekeping gambar tu.sb tu muka cam tensen je ;)lgsung x leh senyum

SSL..
tq sudi singgah sini

MUMMY DANISHA..
perangai bdk2 baya ni lebih kurang je :)

CHEQNA..
mekasih..

Irfa said...

BANGSAWAN NILAI..
cita2 pertama dulu nak jd cikgu..tp x menjadi.dapat jd cikgu utk anak2 pun jadilah

Rumah Kuning said...

bila jumpa kakak,adik yg tersenyum lebar atau ummi yg tersenyum lebar? hehehe tak sabar le tu....

Irfa said...

KAK ZAWAHIL..
pandai pun.kalau ikutkan hari,hari ni jugak saya nak terbang ambik dia.sbb semalam (khamis) dah last day skolah kat kelantan.tapi fikirkan mak ayah nak dtg sekali..sabar jelah menunggu

Zareda Norman said...

Ni mesti mama dia yg suka makan leher ayam ni kot? Hehehe

Balqis Nazid said...

alahai comelnya... kalau macam ni ada ramai pun tak apa he..he..

SHAHZEE said...

ala comelnya..teringat plak kt anak buah:)

Mak Wardah said...

Comel....Selamat bercuti