Tuesday, April 3, 2012

Berita Dari Akhbar Hari Ini

aku ni jarang sangat nak baca paper.bukan suka nak jadi 'katak bawah tempurung' tapi lebih kepada tak nak serabutkan kepala memikirkan masalah dunia.hehe..tapi kalau takat nak belek dan imbas tajuk penting tu bolehlah..bukan kena beli pun,bersepah akhbar free kat opis ni.

tajuk hari ni

dari BERITA HARIAN

-najib tepati janji selepas 3 tahun jadi PM (sila tepuk w,pun aku tak dapat BR1M)

-video gerakan murtad di dedah (baca sambil urut dada)

-caruman KWSP dikaji semua (kena ambik tahu sebab dalam tu duit aku pun ada gak)

-Bayi tersedak susu di Georgetown (lagi berita sedih..konfem teringat anak kat umah)

-Taiping,mayat pesara wanita ditemui bogel dan kaki terikat (dunia sekarang sangat menakutkan..jom pakat pindah duk kat planet Pluto).

-MBSA roboh 29 gerai ibu tunggal (menyedihkan..huhu)

cukuplah tu tajuk yang dipetik dari Berita Hari-Hari ;).meh belek akhbar Metro lak.

-SAFEE SALI SAH CERAI dan NAMA SAYA AARON,BUKAN MAT HARON

baca tajuk ni terus lupa semua tajuk kat berita harian.boleh?padahal bukan ada kaitan dengan aku pun.

16 comments:

cheqna said...

skang secara jujurnya cheqna tak suka menonton berita tv3 kul 8mlm... boleh agak kenapa kan??
kikikiki

Acik Erna said...

akak kadang tajuk pun tak sempat engok..he he

Cik Ina Do Do Cheng said...

bak kata anak cik ina baca akhbar ni adakalanya boleh sepitkan fikiran kita. baca boleh jangan selalu.kui kui kui

mummY daniSha said...

eh..safee dah kawen eh?x tau pun huhu

kakcik said...

Kakcik masih beli HM sebab nak mengelakkan dari membaca berita politik! ;-)

misya said...

mcm2 berita kat paper,kdg2 tkt nk bca

Irfa said...

CHEQNA..
saya ni lagilah tak layan channel lain selain dr channel 393-ONE,asyik sgt ngan citer korea.2 citer kegemaran saya tengah nak masuk episod akhir ni lagilah tak jadi keje

KAK ERNA..
tak tengok pun takpe la kot.bukan rugi apa pun.baik memasak boleh kenyangkan perut.hehe

Irfa said...

CIK INA..
pertama kali dengar pepatah camtu :)
itu berbaur sindiran tak paham jugak tak tahulah yer

MUMMY DANISHA..
anak dia kecik lagi..sian kan?kita org luar cuma boleh buat spekulasi je.hanya mereka yg lebih mengetahui kejadian sebenar

Irfa said...

KAK CIK..
hm lebih tebal kot.hehe..jarang beli cuma baca free

MISYA..
banyak keje wartawan sekarang..sume berita nak kena cover.tempatan,artis,
politik,sukan sume nak kena masuk akhbar..kita tukang baca je dan komen je

MOKCIK AZWA said...

aik naper ada berita yg mokcik tak terbaca pun dalam paper mokcik nie..hehehe..belek sekali lagi huhuhu

Irfa said...

KAK AZWA..
berita yang mana yg akak miss baca tu?cer citer..hehe

Anonymous said...

safee sali da cerai???omg.. ~cikviva~

NenetPenne (NP) said...

kes safee cerai lagi top kan??
rasa2 i nak masuk calon laah...
boelh gituh?

Irfa said...

CIK VIVA..
ehem siapakah ini?
cam kenal je..
jodohnya sampai situ je what 2 do

NET..
tu la pasal..lagi besar tajuk duk muka depan lagi.kalah citer psal BR1M
nak masuk calon?boleh..boleh
nanti ambik borang kat kaunter.hehe

Aidah said...

Dah dapat rezeki main bola luar negara, tak bahagia pulak rumahtangga. Itulah kan. Duit bukan menjamin kebahagiaan.

Anonymous said...

kenal kah?? ok la 2..nice to meet u.. ~cikviva~