Thursday, April 5, 2012

Dah Ganti Belum?

MALAM TADI..
konon hari ni nak ganti posa.sekarang dah masuk bulan April (JamadilAkhir) dan kalau panjang umur akan berjumpa Ramadhan pada 21Julai nanti.dah tak lama kan?ada lagi 3 bulan je nak masuk bulan Julai.bukan banyak pun ada 2 hari je lagi.bila sikit nak ganti lagi lah liat nak menghabiskannya.kalau banyak tahu pulak berusaha nak mengganti secepat mungkin.huhu

tapi hajat tak kesampaian (salah diri sendiri sebab tergoda dengan akak nasi lemak yang peramah itu)..akak tu dari aku turun keta dah senyum,macam tarik kaki aku melangkah ke gerai dia..kerana rezki akak tu maka aku tak jadi ganti posa.salah sapa?salah akak tu senyum atau salah aku yang tergoda dengan senyuman dia?

oklah..aku nak layan nasi lemak ni..sejuk sangat kang tak sedap.hehe.korang dah abis ganti posa ke belum?

10 comments:

Deqna said...

saya belum ganti lagi....
pun niat nak ganti hari ni patutnya, tapi teringat pulak hari ni ada lunch appointment...huhu..

insyaAllah next week nak start lah... tak leh lengah2 dah..

kakcik said...

Alhamdulillah, kakcik telah menyelesaikannya. :)

Irfa said...

Deqna..
selalu sgt begitu.dah plan cantik je ada halangan (salahkan diri sendiri jugak).jom cepat-cepat kita ganti yer ;)

KAK CIK..
bagus camtu kakcik..bertangguh ni tak bagus :(

amaniammar said...

sis..

sy dah gnti since last year lg..
klu boleh tekad dlm diri ... buat ganti pose after dah balik bekerja
meaning seminggu after cuti raya kalu berkesempatan pose dlm bulan syawal jg...lg mudah...dahulukan Qada' pose dulu then baru buat sunat 6hari tu..
alhamdulillah since da officemate yg rajin pose sy dah mula ikt lgkah mereka..

so mulakan tuk raya thun ini pula..
mmg seronok..kdg kita akn lpa dah gnti ke lum walhal bulan syawal tu dah gnti..hihii..selesai masalah

Acik Erna said...

ish3..minggu depan jangan pandang apa2..isnin dan khanmis..beres..nak ganti pun susah,,camna nak mula buat puasa rejab syaaban ni..he he..tengok mak mak dah marah ni..

Aidah said...

Akak belum abis ganti lagi. Tak sihat manjang. Tapi memang kena usaha ni. Terima kasih mengingatkan akak.

Pok Amai-Amai said...

Lom la beb. aku tgl 7 hari (utk thn lps)...thn yg sudah2 pun msh utang. Wawawawawawa!

Leney said...

belum...banyak lagi..asyik tergoda je dengan makanan.

Zareda Norman said...

kak zar dahhabis ganti.. Skrg puasa juga isnin khamis..

nabihahucu said...

Blom ....!waaaaaa!