Monday, April 9, 2012

Masinnya Ikan Masin Ni

dari pagi tadi ingat nak conteng sesuatu kat sini .. tapi otak tepu takde idea.buat keje sikit..sedar-sedar jam sudah pukul 1.00 tgh hari

ops..kena lah makan w,pun perut masih kenyang makan chicken mc muffin kat mekdi tadi (nak citer ko bekfes kat mekdi ke Irfa oi)

kuar ke kafe sebelah.tengok menu sama je dari hujung ke hujung.last-last cedok nasi sikit..ambik pucuk ubi masak lemak dan 3 potong ikan masin



kena caj rm2..(tetiba eh!murahnya)
masuk opis..sambil layan blog sambil mulut menyuap
sekali....................arghhhhhhhhhhhh 'masinnya ikan masin ni'

terus hilang mood nak makan.huhu

ok..daaaaaaaaaaaaa
kena minum air satu gelen untuk hilangkan rasa masin ni

10 comments:

Acik Erna said...

daaaahhh namanya ikan masih..he he

Pok Amai-Amai said...

Aku mmg tak suke nak amik ikan masin grg kat kdi. Selalunye mmg mcm tu. Masin!

kakcik said...

Tengahari tadi kakcik makan nasi dengan lauk telur masin (separuh), sambal belacan, dua jenis sayur dan drinking water sea master = RM3.30. :)

cheqna said...

setuju komen acik erna
hehehehehe

Rai Ourkizuna said...

hehehe...macam macam lah ko ni irfa...

Irfa said...

KAK ERNA..
hahha..takde pulak kat kafe tu ikan masin tawar

FARA..
selalunya aku mmg tak penah ambik ikan masin bila ke kafe.ari ni tah apa angin,aku rasa macam sedap je tgk ikan masin tu.eeeeeeee masin yg amat

Irfa said...

KAKCIK..
kira murah jugakla tu rm3.30 sen

CHEQNA..
kira sah la ni yer?(dah rupa akad nikah pulak .hehe)

RAI..
macam astro ker?

Mak Wardah said...

Irfa, akak kalau ambik ikan masin, order dua air kosong. Standby namanya...Kalau kat rumah, akak rendam lama sikit.

aimaniman said...

akak suka ikan masin masak lmak nenas campur telur itik....kalu ikan masin grg x layan sbb mesti over masin..

Irfa said...

MAK WARDAH..
kalau kita goreng sendiri mesti kita akan rendam lama sikit..tapi kalau kedai punya nak cepat basuh cincai2 je lah