Thursday, April 19, 2012

Perfume Petrol

PAGI ni satu kejadian yang tak di sangka berlaku.macam biasa la pegi dan balik keje tumpang kawan.pagi ni diorang nak isi minyak.suami kawan aku tu dah set kat pam minyak rm50 dan dia ke toilet sambil pesan kat isteri dia (kawan aku la) suh tengok pam tu bila penuh.



'beng beng..mati sudah

rupanya kawan aku ni tak penah isi minyak walaupun dia boleh drive.bila minyak dah penuh dia tak tahu nak tarik nozzle tu so aku pun nak tunjuk pandai la..eh!aku dah biasa isi minyak cuma tak tahu nak tukar tayar je.hehe.

masa tarik nozzle tu tetiba minyak menyembur keluar.aku pulak memang port cantik berdiri betul-betul depan tangki minyak.apalagi..abis kain aku kena simbah minyak petrol.kawan aku berdiri tepi sikit dan dia pun dapat tempias jugak cuma aku lagi banyak la kena.

datang suami dia baru kuar toilet terkejut tengok kami berdua tengah tercengang-cengang.dan dia pun pelik kenapa isi full sedangkan dia dah set rm50 je.aku suspect pam tu rosak kot

sekarang kepala aku tengah pening bau petrol satu badan.makan nasi goreng tadi pun aku tak bau nasi goreng..dah tukar nasi goreng petrol jadinya.huhu.kalau ada yang tanya 'mana datang bau petrol ni?'..aku nak jawab 'ini perfume baru kat pasaran.takde jual lagi kat Malaysia..aku beli ni kat oversea.limited edition,Perfume Petrol namanya'.boleh gitu?

kalau rumah dekat konfem aku balik tukar baju..aduhai,lambatnya 5.30 petang.harap-harap takdelah yang muntah hari ni

8 comments:

hernyhafiz ^_^ said...

hahaha... caner la sampai boleh menyembur2 tu......

Deqna said...

aduhai.. camnelah leh jadi gitu nie?? tak pasal2 kena pakai perfum petrol, sian akak.... tapi takpe ada gak org suka bau petrom..hehehe

bangsawan nilai said...

nak order 8 botol perfume tu...boleh?

m.u.l.a.n said...

errr.. bahaya la bau petrol lama2 tau.. harap tak jadi lagi..

Pok Amai-Amai said...

Gile ah. Aku pun tatau mcm ne bau pterol direct mcm tu....tp bau2 kat station die pun aku da nek pening. Adeh...

potpetmama said...

irfa; saya adalah satu2nya pemandu yang tak pernah mengisi sendiri minyak keta, seryes...

Irfa said...

HERNYHAFIZ..
saya pun pelik..sebelum ni isi minyak tak penah lak kena camtu..agaknya ada angin dalam tank tu kot/hehe

DEQNA..
sib baik akak tak peknen.kalau tak konfem muntah..lagipun bau petrol tak elok utk pompuan peknen

BANGSAWAN-NILAI..
boleh..boleh
ko nak pos ke nak onhand?

Irfa said...

MULAN..
tahu bau petrol tak elok tapi sib baik kena kat kain..so tak dekat sgt ngan hidung

FARA..
nasib badan kurang baik hari tu :(

PPM..
ada org tukang isi minyak yer?
untunglah awak..tp kena belajar jugak mana tahu ada kecemasan.hehe