Tuesday, April 10, 2012

Susahnya Nak Cari Isteri

jangan tak percaya..budak umur 7 tahun zaman sekarang adalah tak sama ngan zaman aku dulu.aku suka je layan budak umur 7 tahun ni borak.kadang2 soklan dan pemikiran dia tak terjangkau oleh otak aku.lagipun yang boleh di ajak borak cuma dia je..ayahnya keje malam.ngan kenit cuma tahu cakap 'shayam omie(sayang umie) je.so ni kisah malam tadi..cam biasalah la layan drama Korea (oh!semakin menyesakkan dada..camner la agaknya ending citer ni).

+ umie..masa umie kawen ngan ayah,umie kawan dulu ker?

- ye..(sambil muka bosan..dalam kepala mesti soklan cepu gangsa akan keluar nanti)

+ mesti susah kan nak cari isteri?kena cari sana,cari sini.bila abang dah besar mesti abang kena cari isteri jugak.kalau ramai susah lah...kalau kawen 2 mesti gaduh-gaduh rebut abang.abang nak kawen satu je lah

- kemain abang ni yer?baru darjah 1 sibuk nak cakap pasal kawen

+ abang gurau-gurau je..hehe (sambil sengeh tunjuk gigi kekal yang dah penuh).

ni gara-gara drama korea yang aku tengah layan tu la.kisah suami yang duduk serumah dengan isteri pertama dan isteri ke2.bini2nya asik gaduh je ;)

salah sapa?sila salahkan drama Korea itu.hehe



citer ni la yang aku maksudkan.info KAT SINI

17 comments:

dee said...

aku mabuk tgk cite"while you were sleeping" tah bila nak abis tah..

Irfa said...

Dee-dee..
aku layan 4 citer setiap malam//
penyudah kul 1.00 pagi baru masuk tido.huhu.citer tu 'while you were sleeping' tah sapa pulak mati lepas ni..

cheqna said...

cheqna pun duk sibuk layan 393 ni
hehehehe

Irfa said...

CHEQNA..
samalah kita.dah melekat susah nak tinggal ni.huhu

m.u.l.a.n said...

channel 393.. 729 pon ada jgk drama korea...

Rai Ourkizuna said...

hero hensem tak? heroin cun tak? tu je motivasi aku kalau nak tengok drama korea..hero heroin tak lawa aku tak layan..haha..

Anna said...

Irfa, aku x mau terjebak..haha, lgpun mmg x minat aah citer korea kecuali winter sonata dulu tu...la ni aku suka dokumentari jer..sbb mcm aku kata, nnti ketagih cam Nora Elena,..aku gak yg susah..

Hanis Azla said...

dah lamanya tak layan citer korea.. tp budak2 skrg mmg bijak kan.. soalannya mmg tak terduga.. kita dulu masa darjah satu soalannya entah apa2 aje kan..

Pok Amai-Amai said...

Hoh! Aku slhkn cite Korea sbb aku tak suke Korea punye entertainment. Hahahahah!

Irfa said...

MULAN..
tak tahu nape..asal bukak tv terus tekan 393..pakai beyond bila tukar channel lain sume nampak gambar tak lawa,cam kelabu je ;(

RAI..
dalam citer ni takde sekor pun yang hensem...tapi jalan citer dia buat aku melekat cam letak gam uhu kat montot :)

Irfa said...

ANNA..
aku tak tengok winter sonata dan juga nora elena :( so tak leh komen best ke tak..igt dah abis citer ni aku tak nak follow lagi citer baru.kengkonon la..haha

KAK FEA..
betul tu..saya zaman kecik2 dulu takut nak tanya mak ayah soklan pelik-pelik..tp anak2 saya,macam2 soklan cepu gangsa keluar dr mulut diorang.

Irfa said...

FARA...
aku suka drama nya aje
so far,kpop belum boleh masuk lagi ngan aku..

Aidah said...

Kelakar dgn soklan abang. Budak2 sekarang ni dah matang soklannya. Dulu masa akak kecik2 tak pernah keluar pun soklan macam tu. Tv pun pukul 3pm baru ada. Hahaha.

Mak Wardah said...

irfa akak lepas winter sonata dah tak layan cerita korea lg...pandainya siabg.

Nisa' said...

Serius tensen tengok drama "First Wives Club" or whatsoever tu. I don't remember the title. Tensen dengan perangai abangnya tu. Hari tu my Dad ada tengok cerita ni for the first time, and keluar pula watak abang gila tu. Haha, terus dia kata, "Overeacting, betul!". Le sigh. Cerita tu dah habis ke?

Irfa said...

KAK AIDAH..
budak2 skrg kalau ada benda yg dia fikir main terus cakap je..saya dulu tak berani nak tanya soklan pelik2 takut kena marah..ha'ahla..siaran tv dulu bukan 24hrs.musim cuti skolah je baru ada siaran yang best sikit

MAK WARDAH..
zaman winter sonata saya belum minat drama korea :)tp ramai sungguh yg gila citer tu..saya igt lagi bila kengkawan duk ulas citer tu setiap hari

Irfa said...

NISA'..
mmg pun Han Won Soo tu mmg kelakar.anak saya pun gelak je tgk gelagat dia..katanya 'orang ni sangat pelik lah'..citer tu w,pun banyak watak menyakitkan hati tp ada jugak mesej.paling utama ialah KECURANGAN AKAN MEMBINASAKAN HIDUP DI HARI TUA..hahaha

malam tadi ending..sib baik ending memuaskan hati.kalau tidak,ada yg makan hati.. :)