Thursday, May 10, 2012

SarapanKu Pagi Ini,Jemput Tengok Semua ..



ni entri pemalas..buat blog macam Fb duk tayang makan apa..hahaha
jemput tengok semua ye..nasi kerabu kaler biru berlaukkan ikan celup tepung dan telur masin.reganya rm3.50,pesan kat kawan.setakat ni sangat sesuai dengan tekak aku.aku suka nasi kerabu yang sambal kelapanya kering dan bukan yang tumis basah tu.ada beza ker?haha..kena carilah kalau nak tahu...

jemput makan :)

15 comments:

pB said...

kak pB suko makae duo duo

bakpo kaler gitu mor lalu tu ...
takut nge'leh

paridah said...

makan perabis irfa jgn tinggal sisa...

Irfa said...

KAK PARIDAH..
mmg licin pun..tinggal tulang je ;)
eh..dan kulit telur masin tu
nak makan jugak melampau la..hahaha

Irfa said...

KAKPB..
make jugok tapi lebih suka yg kering tu
buh nilo ker?hehe

Pok Amai-Amai said...

Wow! Pagi2 makan nasi kerabu? Aku jarang. Tap iklu nasi dagang tu, aku biasa. Hahahahaha....sedap. Teringin lak nak makan.

Irfa said...
This comment has been removed by the author.
Irfa said...

FARA..
aku pun jarang jugak..kalau ada org tolong belikan dapatlah makan sebab susah nak dapat nasi kerabu ni..kalau ada yg jual pun x semuanya sedap
teringin ker?kalau dekat boleh aku tapaukan :)

kakcik said...

Kakcik kirim kat kawan untuk belikan milo panas. Dah dua tiga sedut, kakcik macam terbau bulu kucing je kat milo tu. Terus tak larat nak minum. Makan ajelah roti bonjuor sesawhite gardenia - enak dimakan begitu saja. :)

MOKCIK AZWA said...

Sedap jugak makan nasi kerabu ni sekali sekala hehehe

tu biru guna kaler bukan guna bunga khas utk nasi kerabu..tu pasal kaler gitu hehehe

aNIe said...

Salam Irfa...akak kalau nak makan nasiw kerabu yang paling berkenan kat tekak akak ialah yang kat SWri TTDI tu...sambal kelapanya kering...sedap

Irfa said...

KAK CIK..
oh mesti tensen tengah sedap2 minum bau kucing
saya penah makan nasi..tiba2 tgh suap ada rasa sabun basuh pinggan
uweeeeeeeeeeek

Irfa said...

KAK ANIE..
selera tak sama
ada yg suka sambal yg di tumis,ada yg suka sambal versi kering
saya pandai makan je..buat nasi kerabu lom penah lagi
hahaha

Irfa said...

KAKM AZWA..
kat rumah jiran saya banyak tanam bunga utk nasi kerabu tu
tapi yg ni tak pasti pakai pewarna @ bunga tu
takkan buh pewarna kot?tapi kalau tak merbahaya ok kot

Rumah Kuning said...

irfa, nasi kerabu ni sedap make nga etak. hehehe

Aidah said...

Sarapan fevret akak. Tapi sekarang dah lama tak makan sebab malas nak drive sorang2 pergi beli. Dulu husband akak ada rumah, kami bekfes sama2 nasi kerabu tapi sekarang dia keje. Akak makan apa yang ada di rumah je dik.