Thursday, June 21, 2012

Maaf,Saya Bukan Cik Suraya

ni la masalahnya kalau kita baru beli @ register simkad phone baru.sebulan dua pakai mesti akan dapat call mencari owner lama nombor ni.

aku ni baru je pakai postpaid.selama ni pakai prepaid je.senang sikit pakai postpaid ni,jimat untuk seisi keluarga tapi tak berapa nak jimat kalau tak pandai guna.maklumlah..sepanjang masa boleh call tanpa perlu risau top up abis.jangan nanti menangis bila sampai bil dah la yer ;).

aku register postpaid bulan lepas..tapi dalam seminggu dua ni asikla dapat call dan sms mencari cik sue @ nama penuhnya Suraya.kejap lelaki,kejap pompuan..tapi aku tak marah pun.aku paham mesti orang yang call tu ada hal sebab tu mencari dia.yang call pun cakap baik-baik maka baiklah jawapannya.

kring..kring
kring..kring eh silap..ringing tone dinyanyikan oleh Adele

'selamat pagi.boleh bercakap dengan Cik Suraya?'

'maaf ye.salah nombor.saya bukan cik Suraya.saya baru je daftar nombor ni bulan lepas'.

'oh ya.maafkan saya (sila baca dalam intonasi suara Detektif Conan)

babai ;)

24 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

eheheh suami sy plak dia dpt no. cantik...3042000..tapi yarabii..ade aje org cari Ah Hong..wakakak

tapi sakng dah kurang dah...n hampir takde lagnsung yg cari..:-)

guna bil mmg camtu kot..

Acik Erna said...

akak tau..orang tu je yang tak tau he he

Rai said...

oo..patutla aku selalu nak call kawan aku dapat orang cina la..india la..sbb tu rupanya..

seb baik ko da roger awal2 ko tukar no.. kalau tak entah siapa yang angkat nanti..gopal ke raju kot..hahaha

JunAina said...

Kenapa tak tukar postpaid dengan no yang sama pakai dulu. Hubby pun ritu tukar kepostpaid tapi still no sama.

Tihara said...

akk penah jd mcm ni tp prepaid laa..owang india call speking tamil nandek lak tu..huuuu..mujo skrg dah takde :)

m.u.l.a.n said...

ni pulak tukar digi ke celcom asyik mat indon yg call.. tp postpaid untung lg kot.. kena disiplin..

hernyhafiz ^_^ said...

Saya pun baru register post paid... Dapat miscall. So saya call back rupanya call dari indon n cakap lama pulak tu sebab tak clear..ingatkan famili call sebab tak copy nama...cesss....

pB said...

tukar nombor pulok kor ???


sms no baru ko hp kak pB
(jangan lupaaaaaaaaaaaaaa)

oren said...

akak masih setia ngn maxis prepaid nih..tp mungkin tukar kompeni since kat umah pon, line bleh takde..huhuhu..

walopun dh pakai no. ni lama, rasanya dr zaman memula kawen dulu, waahhh..almost 10 tahun..tetap la ada yg salah call masuk..pg td, kul 3 ada call masuk..no. tak kenal..lelaki plak tu..dok helo,,helo..akak diam jek..hahahaha..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tau xpe.. ak pon ade baru beli satu no baru ne... asyik2 cari zarina... pastu dari pihak bank je lak tu... sampai bergaduh gak la ngan orang bank tu ak lanton.. :)

Irfa said...

ROSE..
ni pun no cantik jugak..bukan la no unik mana pun tapi bermakna bagi kami sebab ada kisah disebalik no.

Irfa said...

KAK ERNA..
sian org tu baru tahu .hehe

Irfa said...

RAI..
sbb tu aku akan delete terus kalau aku call seseorang dan salah no.
so tak berlaku la kes call no sama lain kali

eh aku pakai lagi la no lama tu..
konon pakai 2 no mcm la sibuk sgt.bukan ada org nak call pun

Irfa said...

JunAina..
saja je gatal nak no baru ;)
hanya yg terpilih je tahu no ni

Irfa said...

TIHARA..
baru2 je..dah lama nanti xde la yg call sbb dah tahu dia salah no

Irfa said...

M.U.L.A.N..
mmg kena disiplin mengguna dan jugak disiplin membayar bila pakai postpaid ni.kalau x konfem nanges bila dtg bil

Irfa said...

HERNIHAFIZ..
saya tak kan call balik..kecuali la no tu saya tahu
kalau penting mesti org tu akan call kita balik..hehe

Irfa said...

KAKPB..'
mana ada.no yang oghe bagi masa kita dating kat kepsi tu la

Irfa said...

KAK OREN..
uish lama tu..10 taon pakai no sama
bahaya tu org call tapi x bercakap..malam pulak tu

Irfa said...

HELLO TAUFIQ..
ni pun rasanya org bank jugak yg call
tp sib baik cakap sopan santun..maka layan jelah
kalau kuang ajar..mau naik angin jugak

NenetPenne (NP) said...

ooo boleh gitu ye? atas nama owner lama.....mmmm tak tahu kita....

Irfa said...

NET..
bukanlah gitu.cumanya owner lama tu tak bagitau kengkawan dia yang dia dah tukar no..no ni kira recycle la.sama jugak kalau kita pakai prepaid pastu rasa bosan dan beli simkad baru..no lama kita tak pakai lagi.lepas beberapa bulan no tu akan di jual balik

Rai said...

hoh ye ke..ko tukar tukar simkad ke dedua on je..smlm aku sms ko dia kata ko off hs..

Irfa said...

RAI..
bila ko sms?
dua2 no aku on la
Digit dan yang terbaru Meksis