Monday, July 2, 2012

Pagi Yang Gembira

kenapa rasa gembira?sebab hari ni Isnin.boleh gitu?*pentipu la sangat*.aku memang macam ni..ada hari gembira,ada hari tak gembira...

sebab utama aku gembira ialah:

1-sabtu ahad duk umah..tak kemana2 pun.dengar macam menyedihkan sebab 2 hari terperap kat umah je tapi sesekali apa salahnya..dah banyak minggu asal sabtu ahad je keluar merayap dengan adik2..makan2..window shopping..tengok wayang.tapi sabtu ahad lepas aku duk umah dan mendobi sakan-sakan..basuh jemur lipat,basuh jemur lipat.sukanya sebab hari panas sampai petang.basuh kain baju+cadar+selimut dan kering serta merta.pastu layan tv sampai petang..layan biji mata..kejap2 tido..tv je tengok aku.pastu masak makan..masak makan.best giler.so tido adalah cukup.pagi ni datang keje muka ceria sebab cukup tido

2-pagi ni anak-anak sangatlah baik.abang ke sekolah muka ceria.takde kes hilang stokin @ tali pinggang.adik bangun siap mandi dan gosok gigi tanpa melalak.jalan pimpin tangan ke rumah pengasuh sambil nyanyi berduet dengan umie.maka tiadalah edisi berpeluh pepagi..aku paling tak suka kelam kabut naik tangga turun tangga pepagi dan keluar rumah dengan berpeluh ketiak.rasa macam angin satu badan dan rimas sangat.huhu..harap-harap tiap2 pagi macam ni,barulah produktiviti kerja meningkat

okeylah..cukup merapu.nak kena submit monthly report..lom siap lagi..bye

20 comments:

♥cikmOt♥ said...

samalah kita...sabtu ahad dok umah jek...kuar pun takat p playground belakang rumah tu...

kakcik said...

Kakcik masih selsema dan batuk. :(

cheqna said...

wah..memang besh
cheqna pun suka duk umah...boleh setelkan pape yang patut =)

puan bunga tulip said...

hai irfa,,, selalu baca komen irfa kt blog net... rupanya irfa keje kat klia....

HeNRieTTa JoSe said...

yeap...kdg kala...habiskan masa di rumah....adalah lebih sronok....

Kakzakie said...

Mood pagi yg menceriakan buat report pun selesa.
Kakak rasa minggu ini ramai yg busy buat monthly report.

kasihibu said...

bagus juga kalau dapat hari hari yang lancar dan ceria macam tu kan?

bangsawan nilai said...

yehaa gembira sbb spain menang...hu hu

-Sara- said...

kita yg baca entry ni pon happy jugak pulak rasanyaa..hehe :)

pok amai-amai said...

Yeay! Permulaan baik utk hari nie. Aku pun, bolehlah. Maybe sbb Spain menang kot? Hahahahaha!

Irfa said...

CIKMOT..
alasan malas nak kuar rumah sebab malas nak salin baju
boleh gitu?

Irfa said...

KAKCIK..
moga cepat baik ye ;)

Irfa said...

CHEQNA..
kalau di ikutkan keje umah ni mmg tak penah abis
ada je benda nak dibuat

Irfa said...

PUAN BUNGA TULIP..
blog net tu apa?
maaf tak tahu :(
ye..saya keje kat klia

Irfa said...

RIETTA..
sesekali la..kalau tiap-tiap minggu meroyan gak :)

Irfa said...

KAK ZAKIE..
mmg pun.awal2 bulan macam ni byk report kena hantar.
yg sakit ati tu letrik buat hal
dah siap tapi lupa save..kena buat balik
huhu

Irfa said...

KASIH IBU..
moga2 tiap2 pagi macam ni ;)

Irfa said...

BANGSAWAN NILAI..
oh yer ker?aku tk tgk bola

Irfa said...

SARA..
hahaha..baca pun rasa happy?itu dah bagus tu
ambik aura ;)

Irfa said...

FARA..
rajin ko layan bola
kalau aku asyik mengomen pasal pemain je la kot
club mana main pun aku tak tahu