Thursday, August 30, 2012

HARI MERDEKA ke 55 dan Kisah Sebatang Lobak Merah

in advance..walaupun Merdeka esok (31Ogos2012) tapi cam biasa..cuti takde masa nak belek blog.

kepada semua..SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke 55.apa pun kata parti politik@orang-orang yang minat politik,aku tetap nak bagitau apa yang aku rasa.

"AKU BERSYUKUR KERANA LAHIR DI BUMI MALAYSIA"



MERDEKA..
MERDEKA..
MERDEKA..
MERDEKA..
MERDEKA..
MERDEKA..
MERDEKA..



selalu kita minta macam-macam dengan Allah tapi kita lupa nak bersyukur dengan apa yang kita dah ada.

kenapa yer?

esok cuti..sapa nak buat open house?cepat angkat keyboard..hihi

10 comments:

Kesuma Angsana said...

cuti tu yg best hehehe

HeNRieTTa JoSe said...

Selamat menyambut hari kemerdakaan...

NenetPenne (NP) said...

cuti tu best sebab boleh tidorr... happy independence day...

sitisaliza.com said...

selalu kita rasa apa yg kita ada tu tak cukup kan... padahal kita dah dapat lebih dari tu.

aNIe said...

Salam Irfa...selamat Hari Raya... esok Merdeka...akak balik Melaka... yang bekerja mesti terasa seronok cuti 3 hari kan...

Nieda said...

slmt hari merdeka juga

abu idris said...

Kembalinya Khilafah adalah Kemerdekaan Sebenar Menurut Islam
ARRAYAH.INFO, Malaysia, 29 Ogos 2012 - Kemerdekaan yang sebenar menurut Islam adalah memerdekakan manusia daripada mengabdikan diri sesama manusia kepada mengabdikan diri kepada Allah, daripada kezaliman agama kepada keadilan Islam dan daripada kesempitan dunia kepada keluasan dunia dan akhirat.seterusnya...

azieazah said...

Meraikan Merdeka dan menghayati kemerdekaan itu dengan cara kita yang tersendiri. Yaa harus bersyukur..!

Cikgu Ma said...

salam merdeka =)

SHAHZEE said...

quote di atas mengajar kita erti bersyukur.Allah Maha Penyayang