Wednesday, August 29, 2012

Serius..Aku Tersentuh

hari ni ingat tak nak apdet sebab semalam dan kelmarin dah banyak kali apdet blog.tapi tak sengaja masa jalan-jalan ke blog kakinaKL aku terbaca entri tentang SAVE JEJAI.kak ina kata boleh share

Siapa Jejai?ikhlas cakap..aku tak kenal sangat blogger Jejai ni tapi aku penah baca blog beliau tapi tak tinggal komen.

kenapa tak komen?

kalau nak tahu..aku ni nampak je kental tapi dalam situasi yang lain masih ada sifat pemalu.huhu*sila percaya*.nak-nak pulak bila tengok blog tu ramai follower lagilah malu nak tinggal komen.rasa kecik je diri walaupun size badan tak kecik..

beliau sekarang sedang di uji dengan penyakit kanser paru-paru stage ke 4.paling tersentuh hati ialah bila baca isi hati seorang anak kepada ayahnya melalui sehelai nota.



kalau sudi jangan malu-malu membantu beliau dan keluarganya melalui.Hari ini hari beliau tapi mana tau mungkin esok lusa hari kita pula.*kata-kata kak InaKL*

-Maybank Acc Je Jai : 164351079691 (Azhar Bin Ramli)

-Maybank Acc Acc No : 164089741562 (wife Je JAI ,Mazliana Othman )


kepada perokok-perokok di luar sana..tidak tersentuhkah hati anda?

17 comments:

cheqna said...

mmg sangat tersentuh,,,
moga Allah melindungi abang jejai

kakcik said...

Dari minggu lepas kakcik dah baca kisah sedih ini, tapi kakcik pun macam Irfa juga. Rasa kecikkkk sangat bila masuk ke blog beliau.

HeNRieTTa JoSe said...

Oh my....pling sedey baca surat anak dia.....

m.u.l.a.n said...

sedih nya... mari kita sama2 tolong sikit2 sorang.. tqs for d info..

kak ina kl said...

salam aidil fitri

jomlah kita saling bantu membantu sekadar yang termampu

Irfa said...

CHEQNA..
sama2 kita doa
Allah lebih tahu apa yg baik utk hambanya

Irfa said...

KAKCIK..
bukan tak sudi komen tapi malu ;(
padahal diorang pun org biasa macam kita juga

jom kita doa yg terbaik utk beliau

Irfa said...

RIETTA..
kan?
pada ayah2 diluar sana yang masih lagi perokok tegar,harap mereka terfikir banyak kali sebelum membuka kotak rokok

Irfa said...

MULAN..
selamat hari raya
jom..ini hari dia
hari kita?siapa tahu

Irfa said...

KAK INA..
tq sudi singgah sini lagi..
salam aidilfitri juga utk kak ina n family
kalau tak mampu bantu dr segi RM..doa pun boleh juga
moga Allah mendengar doa itu

nonie said...

Salam aidilfitri :),

dapat surat ni dari entry dia yg mana ek? nak share kat my fb wall la & tag perokok2 tegar huhuh... kalau tak sayang diri sendiri pun, sayang la kat anak2... tapi nasib2 gak kena sakit ni... ada boss saya baru meninggal 2 hari lepas kanser paru2 gak, tapi rasanya dia bukan smokers pun... ketentuan Allah kan... apapun semoga Allah berikan yang terbaik utk abg Jejai & family dia... AMIN!

Irfa said...

NONIE..
SALAM AIDILFITRI...
klik balik kat link SAVE JEJAI yg saya kaler merah tu.
susah nak paksa org yg merokok utk benti merokok
kesedaran itu mesti dtg dalam diri sendiri
apa yg mampu kita buat..doa smoga mereka diberi petunjuk dan berenti sblum terlambat..

utk blogger Jejai..kita sama2 doa semoga Allah melindunginya

Ann Ishak said...

saya pun dah tau, baca dari blog Redmummy...marilah membantu pada yang sedang amat memerlukan ikut kemampuan kita ye. semoga sumbangan kita itu nanti dapat membantu meringankan beban beliau (Jejai) dan keluarga.

Leney said...

Irfa, abang saya mati dalam tidur bulan puasa tahun 2000. Tak tahu sakit apa. Kami pun tak buat post-mortem. Tapi ada kawan bagitahu nampak dia urut2 dada beberapa hari sbelum tu. Anak bongsu dia taknak cium dahi dia macam anak2 lain buat. Dia hanya cakap, " tulah, abah banyak sangat hisap rokok". Wallahualam.

~ yus ~ said...

sebak baca surat anak dia tu...

Untuk blogger Jejai, moga Allah akan sentiasa bersamanya, InsyaAllah akan sama2 membantu.

izawani said...

Akak pun malu nak tinggal komen kat blog yang ada 230 orang pengikut nih... huhuhu... siapa la akak nih ???

SHAHZEE said...

anak yg sangat menyayangi ayahnya..sedihnya.sebak baca surat ni.semoga blogger jejai terus tabah dgn ujian ni