Thursday, September 13, 2012

Diam Diam Je,Boleh Kan?

emmm.
dalam dilema,nak tulis ke tak nak.
bukan masalah besar,masalah domestik je pun
 tapi tetap mendatangkan perasaan tidak selesa gitu.

sapa yang suka share blog dia dengan orang lain?
contoh kawan opis atau family?

kalau pegi kenduri @ jumpa kawan lama siap bagitau..
itu contoh semata

'aku ada blog.nanti kalau free singgahla..
kat situ ada citer anak-anak je pun.bukan ada kisah politik'

ye..
aku penah 2 kali buat macam tu 
(kawan sekolah yang dah lama tak jumpa)
lagipun aku yakin takde kutuk dia dalam blog kesayangan aku ni
itupun sebab dia banyak kali tanya apa citer aku sekarang ni
masa tu kami pun bertanya khabar dalam sms je
belum ada fb 



....tapi....
*ada tapi ye*

aku cukup tak selesa bila ada orang tanya pasal blog aku
 di depan orang yang tak tau pun aku ada blog
mak malu nak..
dan ada yang secara direct tanya
'apa nama blog ko?'
huhu

sila lah paham perasaan aku.
nampak je macam kental tapi hati tissue

boleh tak
kalau dah tahu tu
tapi buat-buat tak tahu?
senang je,tak susahkan?
bukan susah sampai kena panjat pokok kan?

okey
daaaaaaaaaaaa

14 comments:

pB said...

tak suka tak suka

kakcik said...

Kakcik adalah sekali dua promosi blog sendiri kat kawan2. Tapi rasanya, kawan2 ofis terjumpa sendiri blog kakcik! ;-)

Acik Erna said...

assalam dik..kita serupa.malu..yang dah tau tak pe..yang belum tau..tak perlu tahu..baru ni ada kawan gtanya..terkejut sekejap..dia selalu mengikutinya kata dia..mak ai..tapi tak pe lah..dia pun jenis yang tak suka cerita2..cuma nak mengikuti je katanya

NenetPenne (NP) said...

never say anything about it...

kawan yang tahu pun tak akan tanya apa2... dah tahu orang kata diam2 sudah laa kan ..jangan lah nak heboh pulak...ish ish...tapi ada orang memang cam gitu..mulut tempayan... tak boleh simpan rahsia...

izawani said...

Akak kena dengan bos... tiap kali meeting dulu dia pi ungkit... sakit betul hati nih. Tapi lately dia dah tak sebut dah... nasib baik...

m.u.l.a.n said...

kita dulu start blog sbb boring kat rantau orang.. ingat nak luahkan hati, ada pulak yg terdapat jejak setelah 2 tahun.. lepas tu kena pelan2 luah isi hati.. takut orang ingat ngada2.. sbb nak citer kat orang, bukan semua pon paham.. so so nya, sekarang ni pakat citer merapu je la utk ceriakan hati sendiri.. dah tak peduli kadang tu nak tulis apa pon.. eh eh panjangnya komen..

Arena said...

Irfa
Saya mmg tak lwh sikit kalau org tau. Kalau ada opismet yg tau bc senyap2 sudah. Seganla.kalau ada org tanya2 ada yg saya privatekan or tukar url nanti.

~ yus ~ said...

akak walau suka tulis blog, dan mmg famili semua tahu, ada kawan2 yg tahu, kawan ofis suami pun ada yg tahu, tp sama mcm Irfa, malu bila mereka sebut cerita pasal blog akak tu depan akak...ekekek. Diam2 sudahlah kan.

Paling malu juga, bila suami balik beritahu, tadi si ainn, budak ofis belakang tu tanya pasal cerita ibu di blog. Adeh!!! Yg pi tanya dengan laki aku tu naper,
? huhuhuh.....kadang fikir tutup je kan, tp akak suka tulis je apa yg akak rasa waktu tu, lepas rasa untuk luahan hati sendiri, cuma tulah, nak komen atau cakap dalam blog sudah, jangan di cakap depan kita dan keluarga kita ya....ekekek.

SHAHZEE said...

x penah gtau sape2 pun kecuali adik.2 pun sbb nak mntk tunjuk ajar dia hehehe

Kesuma Angsana said...

for KA ok je..lagi ramai yag singgah nak baca lagi bagus hehehe apapon terpulang msg2lah ye

Rai Ourkizuna said...

aku ada lagi rasa segan2..tapi tak kisah sangat kot..tapi kalau adik beradik aku memang segan..hahaha..

Asmara said...

risau jugak ni balik msia nnti, silap2 rakan ofis pernah baca. hehe.. harap2 tak lah.

anaa said...

paling tak tahan tetiba ada kawan yang tahu kita ada blog tanya kat dalam fb, bila nak updet blog.. uwaaaa haruuu.. tak suka tak sukaa..

Lady Windsor said...

ikut keperluan..kalau nak..saya akan menabung...heee