Friday, September 14, 2012

longchamp-le-pliage idaman ku

idaman hati buat masa sekarang
belek website sampai lebam

kalau boleh nak yang ini




yang ni pun boleh juga



tapi sekarang yang ni dulu


pastinya bukan asli tapi pelesu
ada aku kisah?
dah bosan nanti 
aku buh baju kenit untuk ke umah pengasuh
tak la ralat sebab rm20 je pun

kalau nak ori 
paling cikai kena ada USD150
duit kita dalam rm450
bukan tak mampu
dapat gaji boleh je beli
tapi lepas tu ko pandang je beg tu
sementara tunggu gaji akan datang

'itu hanya kehendak,bukan keperluan'
pujuk diri sendiri nampak
hehe

korang pulak acaner?
hanya beli yang ori @ tak kisah apa pun?
aku dua-dua pun boleh
ada duit 'BOLEH'
takde duit 'BOLEH BLAH'

cau


18 comments:

Rai Ourkizuna said...

adess..aku lupa bila last sekali aku beli beg tangan..aku cuma ingat last sekali aku beli beg utk isi pam susu anak!

teruk dah aku ni irfa..perlukan terapi..kihkihkih..

-Sara- said...

betol kak, yg penting ikot kemampuan bukan keperluan..hehe

Tijah said...

aku ada gak 1 loncem.
buat gi beli belah dihari sabtu.
katanya pelastikles day khennnn?
isi ikan ayam segala...

LiYa HaNiF :: said...

liya pun ada satu kaler merah.. sama je RM20 hinggit jer... yg pelesu pun ok kan.. jgn membazir... ^_^


salam kenal yer... follow jugak..

Irfa said...

@RAI..
parah ko ni sampai dah lupa bila last beli hbag.tapi aku pun bawak hbag gi keje je,kalau kuar jalan-jalan aku tumpang beg kenit..sumbat hp dan purse dalam beg dia pastu suh abam bawak beg.hehe

@SARA..
cakap org tak mampu mmg gitu ;)
akak kata psl akak bukan awak ye

@TIJAH..
yang beli tu bila sabtu je lupa bawak greenbeg.kenalah jugak bayar 20sen beli plastik.rasa bersalah sgt.

@LIYA HANIF..
tq sudi singgah dan follow sini :)
apa blog awak?akak nak juga bertamu
akak ada 3 yg pelesu punya..ni yang terlatest..hehe

Masy said...

errr.. tak penah lg ade beg mahal hehehhehe

NenetPenne (NP) said...

i ada satu kaler purple beli kat vietnam... tak pakai tapi gantung belakang pintu..he he he



Khairul Abdullah said...

Betul tu..pentingkan keperluan..bukan kehendak. Tapi kalau nak murah i boleh tolong belikan kat sini yer :)

HeNRieTTa JoSe said...

rietta dua dua pown bleh....asal selesa dan suka...

Irfa said...

@MASY..
awak igt awak je?akak pun sama..
skrg ni baru nak berangan dulu.hehe

@KAK NET..
malu nak pakai sbb pelesu ye?
takpe paham tapi KA dah offer kalau nak yg ori dia boleh tolong belikan tapi jgn order pakai airliur.so saya tunggu tabung ayam penuh dulu la ;)

@KA..
tq untuk tawaran itu ;)
tunggu tabung penuh

@RIETTA..
tepuk purse tanya apa ada dalam tu

Asmara said...

beli je beg apa2 asal selesa, cantik, boleh pakai dan yg penting ikut kemampuan kan. hehe..
*saya beli yg ori, yg tak ori pun byk tp tak tiru patern ori la. hehe..

anaa said...

hakhak..
sama, kalau boleh memang la nak ori.. tapi manjang tak de duit.. pelesu pun pelesu lerr.. heee..

Zareda Norman said...

suka juga longchem.. Simpan duit sikit sikit.. Beli je.. Sesekali pampered diri sendiri.. :-)

azieazah said...

Tak kisah la. Asal sahaja pandai dan sedar nak kawal diri dan kehendak itu. Kalu ikut hati, memang nak yang branded lagi ori jer...

makchaq said...

Makchaq jarang sangat bawak handbag..kecuali kalau ke majlis
Ada orang suka yg ori utk kepuasan diri, tapi makchaq tak kisah.. apa pun boleh...

Arena said...


Ada belaka, ori tak ori, takde jenama. Tp ada jenama pon idok le mampu beli coach or prada lagi. Kalau mampu pon cam sayang duit walau hati teringjn. Swbelum bonus selalu ckp nak beli brg branded 1. Bila duit actually masuk, sayaaangg duit x beli. Last2 duit habis gak tatau beli apa.

sarah said...

SAYA PUN SAMA GAK..NAK BELI YANG MAHAL, TENGOK LE DIRI SENDIRI..ADA BENDA LAIN LEBIH PENTING..KALU GAJI ATAU SIDE INCOME PULUHAN RIBAN TAK PE LA..TAKAT CIPUT JER..PAKAI LA YANG MANA ADA...

NanyFadhly said...

Assalammualaikum..
Saya singgah blog awak yer.Google pasal longchamp nih. Sy skrang stay di Paris and ingat nak buat bisness bag longchamp. Original la. Harga lagi murah from butik longchamp Malaysia. Kalau berminat pm yer. Sekarang tgh survey market dulu. Nanti.ada masa singgah blog saya eh?.