Friday, September 21, 2012

Peramah Luar Dan Dalam

ada blog yang kalau kita baca blog dia 
ayat-ayatnya macam melambangkan dia seorang yang
peramah
ceria
happy go lucky
kiranya semua adalah senang citer
tapi
bila jumpa kat luar takdelah peramah mana pun.

korang pernah jumpa?
aku pernah jumpa dan aku rasa malu 
sebab aku heges-heges tegur dia
huhu

tapi fikir + jelah
mungkin dia penat balik keje masa tu
eh!masa tu hari bekerja ker?
ntah...aku pun lupa

jadi korang jangan terpedaya
peramah di blog tak semestinya kat alam nyata dia juga peramah 
takpun mungkin dia jenis lambat panas engin
tapi kalau dah kenal
boleh bercerita dari subuh bawak ke zohor 
sambung lagi sampai masuk asar
ambik napas 5 saat pastu sambung lagi sampai Magrib 
dah masuk Isya' baru abis cerita

hehe

kalau nak tahu korang peramah ke tidak jom join
sesi beramah mesra sambil makan-makan
disini


AHAD-23 SEPTEMBER 2012
tak payah malu-malu
kita-kita je


peta lokasi tempat kejadian bakal berlaku

aku pegi ker?
tengoklah..kalau ada yang sudi bawak
sampailah aku kesana


daa 

19 comments:

Acik Erna said...

Amboi sik tajuj taj hagak hagak tu bahasa budak2 muda la ni he he

Rai Ourkizuna said...

eh eh..aku pemalu kan.. :P

NenetPenne (NP) said...

akak penah jumpa orang mcm tu..kat blog kemain lagi kau tapi kat luar..huh!! tak bercakap byk pun, sepatah orang tanya, sepatah dia jawab.. .asyik pandang orang jer... orang mcm tu sorrylah.. tak kawan pun tak per...

tapi kalau jumpa LW, perggghhhh bercakap non stop yer... heeeee...

Fida Ghazi said...

eh..kenape aku terasa ni? awww..awww..awww..

aku kalo kat luar mmg diammm je.. bukan sombong..tapiiiiii.. pemalussssssssssssss sangatttt!

kategori lambat panas engine pon ye.

Ati Masrif said...

yang..kita ni pun jenis gitu tau..

lambat sikit nk mesra sbb kalau kat blog
mmg nampak meriah jek tapi sebenarnya
penyegan gitu tau...hehe

Leney said...

Kiter pendiam je..macammana blog kiter..yang tak ceria tu...macam tu la kiter. SAya pernah jumpa Kak Zar...dan dia memang peramah..tak sombong...I like.

paridah said...

ada org tu hanya bersuara kat dlm blog je irfa...sbnarnya kelu berbhasa

Miss Volvo said...

hmm xpena borak dgn mana2 blogger lg :P

mummY daniSha said...

x pena jumpe blogger lg hehe...aku ni peramah orgnye...tp pemalu jugak hahaaa....=p

~ yus ~ said...

kak yus pun jenis enjin lambat panas juga, tp tgk orang gak, kalau yg sana ramah tamah, dengan cepat leh ramah tamah gak, tp kalau yg sana pun sama, akak pun sama, tak tahu nak cakap apa....huhu

QasehnyaRania said...

salam akak..hehe mungkin kot..lagpon saya tak penah jumpa mana2 blogger lagi setakat ni..

so no komen..tapi bila akak terjah blog saya..per pendapat akak..kih..kih

saja tanya..=)

zino said...

zino agaknya macam mana peramah tak?? hehe.. tapi esok macam segan je nak joint hehe bpasal kebanyakkan blogger tu tak kena pun..

Hanisumayyah said...

Irfa jumpa akak sekali tu camana....akak rasa akak kategori peramah cuma hari tu kesempatan masa terhad lagipun rumah kenduri kan....

Arena said...

Actually aku pon rasa aku ni a bit reserve in real lofe, sbb ti aku tak gi gaThering or what not. Will take me a while to warm up to ppl.

izawani said...

Akak pemaluuuuuuuuu....

ct n honey said...

saya ni mcm pemalu,tapi bila dah jumpa ayat kat atas tu 'dari subuh bawak ke zohor' tu lah saya..he.he

HeNRieTTa JoSe said...

btl...kdg kdg yg ramah dalam alam maya nie....sebenarnya pendiam dalam alam nyata....

Lady Windsor said...

errr saya cemane ya...saya rasa saya macam apa yang saya tulis di blog saya le kan...kalau tak sempat senyum tu maaflah...ececehh macam lah saya ini blogger femes...huehuehue

anaa said...

rasanya kak ana peramah didalam peramah diluar.. kekeke.. cer tanya ati.. kita orang dah sembang masa kat gathering.. ngee..