Wednesday, October 24, 2012

Durian Crepe Namanya,Baru Ku Tahu

Dari Blog Gula-dan-Mentega
pinjam gambar ye ;)
gambar close up dari sini-Elinluv's Tidbits Corner


ni kisah petang maghrib semalam
aku menyidai kain di ampaian
sidai kain harus la diampaian
itu pun mau citer ke,hehe

en abe baru balik 
kat tangan dia ada macam-macam barang
agaknya dia excited nak tunjuk aku sesuatu
katanya 'cuba makan ni..sedap'
aku pun nganga la
rasa cam durian tapi kenapa comel sangat bentuknya
tak pasang lampu garaj 
so aku tak nampak rupa bentuknya macam mana

katanya 
'sedap tak?kawan jual.bini dia buat
sedap tapi mahal jugak reganya
cuba cari kalau ada kawan yang jual ni'

dalam tu ada 3 ketul je
aku lupa pulak bape rm
so sorang seketul untuk aku,abam dan kenit
tapi kenit taknak
aku nampak dia tunjuk aksi macam nak muntah
geli la tu
takpe..abam habiskan bahagian adik
dia memang 'hantu durian'
bukan takat durian je
tempoyak pun kalau dibiarkan
dia boleh sudu je macam makan aiskrim

sian aku kan?
dah berzaman agaknya benda ni wujud
tapi semalam baru aku merasa
hehe 

17 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya pun tak pernah makan durian kerepek ni..bahahaha

Nieda said...

tengah femes benda ni.

Acik Erna said...

dik akak belum pernah makan ..untung jugak tu dah merasa satu he he

Nick Nashram said...

durian kalo buat aiskrim pun sedap jugak :)

Kakzakie said...

Tapi kakak pun tak pernah makan lagi. Nampak sana-sini tengah hot sekarang nie ada hijau ada kuning..

NenetPenne (NP) said...

kat Sweet Chat ada jual..RM8.00++ untuk 3 ketul

errr kakak akak jual..meh ler USJ...

Irfa said...

@daddy ziyyad..
kerepek?oh kena kan saya ye..
okey,redha jelah

@kak nieda..
saya je ketinggalan kapal terbang
baru tahu.haha

@kak erna..
cepat cari resepi..dah menjadi call saya,nanti dtg buat ujian rasa ;)

Irfa said...

@nick..
aiskrim durian tak penah makan tapi big apple inti durian tu penah le

@kak zakie..
mmg pun,ada macam2 kaler tp byk gambar saya jumpa kaler hijau dan kuning je..kalau merah dah macam kueh keria la pulak.hehe

@kak net..
wah,best la kalau kakak sendiri yg buat.mesti makan sampai bosan.

ellynadyra said...

favourite aku nih....sodap!
salam kenal!

~Cik Viva~ said...

x penah makan pon...sedap ea..buleh cube..

Lady Windsor said...

Irfa,
jemput2 durian sedap oo...durian cotton cake pun sedap..durian+budu lagi sedap..eekekek!

azieazah said...

Saya hantu durian, tapi sampai skang tak pernah jumpa lagi krepe krepe nih..

pB said...

tak pernah makae lagi nie ....


sedih tauuuuuuuuu

shida said...

ha... smlm beli lagi durian crepe ni. 10 biji RM20. bg pak mertua rasa, dia kata.. seumur hidup, ni baru tgk benda ni... hahhaha....

shida said...

smlm kali ke 2 oder benda ni. 10 biji rm20.. pak mertua kata, ni kali pertama dia tgk benda ni seumur hidup dia... pelik2 katanya... hahhaa

SHAHZEE said...

x penah makan pun lagi..tapi ada la kedai kek kat sini jual durian crepe..sedap ke?nak kena try gak la hehhe

Nora Karim said...

at least dah merasa... saya smpi sekarang tak dapat rasa lagi... huhuhu tragisnya tgk gmbr je... huhuhu