Wednesday, October 24, 2012

Fire Drill aka Latihan Kebakaran

ni je contoh poster Fire Drill yang aku jumpa
Fuh..berpeluh rasa satu badan walaupun berpanas tak sampai pun 20 minit.ni kisah jam 9.45 pagi tadi.dah dibagi short briefing bagitau ada fire drill cuma tak dibagitau jam berapa.disuruh standby je sebab bila2 masa je loceng kecemasan akan dibunyikan.sebelum tu dibagitau nak keluar pintu mana dan berkumpul kat mana.

Tapi biasalah..loceng berbunyi masih ada yang lenggang kangkung sambil borak2 macam takde apa-apa.agaknya kalau betul berlaku kebakaran harus ada yang rentung sebab terhegeh-hegeh.emm biasalah..susah nak bagi kerjasama bab ni,nak pulak tahu itu cuma latihan je.Kalau betul-betul berlaku mungkin baru kelam kabut.Jangan masa tu lupa mana pintu keluar dahla..

Jom layan gambar..

tempat berkumpul..tak jauh tapi panas la
matahari baru naik


aku pulak keluar bawak henpon je,kalau berlaku kebakaran sebenar..handbag pun kena bawak jugak kan?hehe.......takpe,selamatkan diri dulu yang penting.barang-barang tu jadi no2.

3 comments:

faraherda.razalan said...

Mcm meriah je latihan ni. Heheheheh~

Biarlah rahsia said...

klu opis k.bi...siap ada yg tunggu solat dulu, masuk tandas dulu...br lah kuar...sekali sekala seronok juga....sbb ms ni lah nk jumpa staff satu bangunan dgn kita...klu tak...masing2 kat bilik masing2.

SHAHZEE said...

sy paling takut time fire drill..aduii mau tak takut kalau kena turun tangga dari tingkat 35...fuhhh pengsan!