Monday, October 15, 2012

Sekarang Dan Akan Datang

sila abaikan 'entri panas' si pemanggil kat HotFm yang menjadi hot topik pagi ni.buang karan je duk mengulas..sampai bila2 pun takkan abis.eh,bukan aku pun sama ke pepagi dah apdet blog kisah ni?hahaha..gelak diri sendiri nampak 

okey,baik kita cerita kisah diri sendiri.konsep blog ku,kisah ku...
                              
sekarang,
bercinta nak bangun pegi keje hari-hari
nak pulak ada yang 'berat hati' nak lepaskan aku pergi keje
siap peluk kuat-kuat lagi taknak aku bangun
dulu katanya 'sayam omie(sayang umie)
sekarang katanya 'syuka omie'(suka umie)

ada ketika rasa macam nak duk umah je
jadi fulltime housewife
tapi keadaan belum mengizinkan
                               
tadi borak ngan kawan,katanya
'sekarang je kita rasa macam tu.konon nak berenti kerja awal.duk umah jaga,jaga suami.lagi 10@15 tahun akan datang,anak-anak dah besar,mesti ko akan rasa boring duk rumah.masa tu nak kerja apa?mesti akan rasa rindu pada kawan-kawan lama dan rasa macam nak kerja semula.'

ye ker?
mungkin la kot.hehe

tapi kalau tanya senior memang ada yang cakap,dari duk umah takde sapa nak diurus,baiklah bekerja.ada sesapa nak komen?.............

18 comments:

~Cik Viva~ said...

adakah ajaa diupah utk ckap sayam omie...hehe

knape x amek je VLP aritu, nanti buleh la bersenang-lenang dgn anak2 gitu...

NenetPenne (NP) said...

akak suka kerja
tapi akak kalau dapat laki kaya, akak nak bukak bisness...
tapi bisness apa ek?
mmm apapun mesti kerja jugak

Irfa said...

@cik viva..
itu Ju'ah,laki dia Kamal yang upah suh anak cakap sayam kat omie dia.ai tak payah upah2 sbb anak2 mesti cakap sayam punya w,pun umie garang..nak tido mesti cari omie jugak.ambil vlp?udah terlambat...........application dah tutup

@kak net..
saya pulak ada hari suka.
ada hari tak suka..huhu
ada jugak plan nak buat bisnes tp bisnes apa?masak-masak?
emm..pk 16kali
menjahit?
emm..pk 20kali
buka salon?
boleh untung ke?
hahahaha..

Kakcik Nur said...

Kakcik dah lama rasa nak duduk rumah je... :)

Zareda Norman said...

duduk rumah saja sja je mmg bukan pilihan kak zar lah.. Lainlah klu ada bisnes dan syarikat yg nak diuruskan dari rumah tu ok.. Kejung otak duduk umah saja..

Biarlah rahsia said...

hehe...akak pun mcm irfa juga...sekali fikir nk berenti bila keje terlalu byk...sekali fikir rugi plak berenti bila kwn2 yg surirumah duk merungut bosan kat rumah...

Ada yang ckp jd surirumah lg penat dr kita bekerja takde masa nk berehat...at least kita ada gaji sendiri...jd surirumah...takde sapa nk byr gaji...keje tak pernah nk habis...lainlah klu ada org gaji dan laki kita mmg kaya raya...yg tu sgt2 lah best...

ainnoraini said...

bila keje nk dok rumah..bila dok rumaj nk keje...mcm ni la perasaan yg ada tau lg la bila anak dh besar2 nk buat pe plk dok rmh..lain la busines ke kannn...

entah laa...

Acik Erna said...

dah tua2 ni bukan teringin nak dok rumah..tapi teringin nak pencen..duit pencen ..
dan pagi2 nak ikut kelas2 agama..mengaji semua tu..penuh dari isnin sampai junmaat..ditaman akak ni ada group dia..tapi bila nak join je..dia orang cakap..kau kojo..kito orang buek pagi..oo..alahai..tu yang tak sabar tu.insyaallah..tak lama lagi.

faraherda.razalan said...

Eh, akupun rs nak benti jam2 ni gak. Bosan. Tapi isau tak ckp uit lak. Huuu~

cheqna said...

beshnya kalau dapat bersenang lenang kat umah..tapi betul gak bila anak2 dah besar nanti bosan plak kat umah =)

Kesuma Angsana said...

kalau keja ni cepat sikit masa tu berlalu hehe

Dinas Aldi said...

Akak tak bleh komen hal ni sebab akak single & kalau tak keja, sapa nak bayaq semua bil, heheee..

Tihara said...

as salam,

duk rumah seronok tp kadang2 rindu jugak kat kawan2 opis lama..adekah diorang rindu kat say..wallahualam..hins:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Zaman skrg ni lebih memerlukan suami isteri bekerja, sama2 membantu utk perbelanjaan keluarga. Setakat ni alhamdullillah x terasa lg keje ni mmbebankan..

Lady Windsor said...

irfa
saya sedang bersiap sedia untuk bekerja dari rumah...danggg!!!!

Khairul Abdullah said...

bekerja lah dari rumah...boleh tak?

NenetPenne (NP) said...

ada orang bukak spa kat rumah.. actually bukan spa laa tapi jenis yang buat facial kat rumah.. tu pun boleh menjana income..

Anonymous said...

You've made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this site.

my website: bad credit payday loans
Also see my web site: bad credit payday loans