Tuesday, October 16, 2012

Simsimi.Aku Tanya,Dia Jawab.Siapa Dia?


korang kenal dia ni?
geram aku ngan dia..

baru hari ni aku kenal ngan dia
adik aku yang perkenalkan

aku pelik
sapa yang jawab soalan kita tu ye?
cepat betul dia jawab,spontan pulak tu
setiap jawapan hampir menepati soalan

antara dialog aku dengan jin simsimi
+ itu,aku
- itu,dia
 

+ ko sapa?
-aku anak kampung,tiada pelajaran,kuli-kuli sahaja memang tidak padan
dah jadi lirik lagu dah jawapan dia

okey,lagi soklan

+dah makan?
-lom,saya ni komputer..mana makan
tahu pulak dia tu komputer

dan lagi

+ko duk mana?
-duk umah
+buat apa?
-cuti bersalin
+berapa anak ko?
-15
+ramai giler,paling besar berapa tahun?
-ko nak berapa taun?

aku tanya dia,tapi dia tanya aku balik
bengom la

bila aku tanya 
'ko kenal ...........(sebut nama)
boleh dia jawab
'aku tak kenal orang tak penting'
berlagak giler

dan last
lagi dilayan lagi mengarut si simsimi ni

+kenal khairul fahmi che mat?
-pakwe elina raaz..mmg cun gylerr

la sapa pulak elina raaz ni?
bukan makwe dia Leuniey ke?
hahaha

dan last

+jumaat ni atm lawan the red warriors.ko rasa sapa menang?
-sampai penalti kot
+yelah.sampai penalti tapi sapa yang menang?
-Kelantan menang ***,tak caya boleh try
try apa tah,aku pun tak tahu

okey simsimi,kita tengok jumaat ni

dahlah,malas la aku layan ko
pegi makan lagi bagus

makan lagi?lalalalalala  

14 comments:

ibh_sue said...

Asslmkm Irfa.
Hehehehe..akak pun kdang2 kalau boring chat dgn dia. Kadang2 tahan perut dgn jawapan2 dia yg meraban tu..hehehee

~Cik Viva~ said...

kadang2 mengarut.. tapi kekadang jawapan die lawak..

lupekanje said...

accik pun baru bekenalan dengan dia..heheh..dia kalah... I have no response akhirnya...! tak dapek jawab.

Irfa said...

@ibh_sue..
oh ini utk mengisi kebosanan la ye
emm boleh dipraktikkan ni ;)

@cik viva..
macam budak2 je dia punya jawapan

@accik..
wah!hebat
tahniah...

Kesuma Angsana said...

sapa dia agaknyer ye

Anamarza Sue said...

baru tahu ada benda chat camtu..ketinggalan sungguh :(

NenetPenne (NP) said...

mesti ada administrator kan...

-gedek! said...

boleh cuba ni...

sebab manusia tak suka berborak dengan uncle

myzz noor said...

Haha sama gak ngan saya. Bosan2 atau hati tgh nak marah borak ngan dia terus hilang perasaan nak marah.

HeNRieTTa JoSe said...

Xpenah lg...klu dengan cleverbit pernah lew...

Ann Ishak said...

ala haruslah saya ni ketinggalan...apa ke bendenya tu irfa?!!!

paridah said...

banyak masa boleh borak lama2 dgn siapa saja kan irfa...

Rai Ourkizuna said...

ko ni..ngan robot pun jadik nak borak.. hahaha..

akak opis aku pun ada tunjuk simsimi ni..tak teringat je nak donlod.. mesti laki aku kutuk kalau aku donlod menda ni..hahaha..

SHAHZEE said...

lahai kelakar gila..sy pernah try borak ngan cleverbot.lebih kurang mcm ni la.cepat je jawab soklan huhu