Wednesday, November 7, 2012

Bikin Malu..Bikin Malu

aku masih lagi gelak
asal teringat je gelak
asal gelak je teringat

tahu pasal apa?
kalau tak nak tahu pun tetap jugak nak citer

sumber dari sini-blog cik epal

TIP KEMPISKAN PERUT

Kalau buat sit-up hari-hari tak jadi jugak, boleh cuba tips ni


1. Bangun pagi-pagi.

2. Berdiri tegak kemudian tundukkan kepala lalu tenung perut anda sedalam-dalamnya.

3. Bongkok kan badan.

4. Buka baju.

5. Tengok cermin. Lalu tampar perut anda banyak kali sambil cakap :
 "bikin malu!bikin malu!bikin malu!"


so..sekarang ni
ayat bikin malu dah jadi femes kat cubicle aku sebab aku ada kenakan seseorang.tengah syok dia buat keje,aku panggil 'kak,meh sini.saya ada petua kempiskan perut.senang je nak buat'

dia pun dengan teruja datang kat meja aku..baru baca baris pertama terus buat..sampai baris no5,'kelepap' dia tampar bahu aku.huhu.'ko saja nak kenakan akak ye'.

hahaha..

11 comments:

lienda said...

caner nak ikut petua nie,perut tengah memboyot,nak di tepuk perut terkajut plak baby nie hah :-)

amaniammar said...

serius dah gelak besar tgk..ni..

tp ok jg kan gurau petang dgn officemate..
hihihihihi

Nick Nashram said...

hahaha..tapi kalo buat sit up bnyk kali jadi jugak..yg pntg makan kena jaga.

faraherda.razalan said...

Boleh thn gak ko eh? Menyakat org. Hehehehehe!

~Cik Viva~ said...

lepas tampar perot tu, terus isi perot lak..sambil menung...caner nak slim ni...

Irfa said...

@kak lienda..
tak payah buat,baca je ;)

@amaniammar..
ha'ah..lawak petang rabu namanya

@nick..
saya mmg pantang pun
pantang nampak makanan ;)

@fara..
org tak kenal aku,diorang igt aku sombong..dah kenal baru tahu.itulah org kata 'tak kenal,maka tak cinta'hehe

@cikviva..
tanya sama itu hud-hud mcm mana nak slim.jawab itu hud-hud 'jgn lupa makan nasi 3 kali sehari tanpa miss'

Zurina Hj.Zainal said...

hahaha!! pecah perut la....lawak betul...

NenetPenne (NP) said...

ha ha ha..lawakkk
ok malam karang nak tenung perut sambil kata

bikin malu bikin malu

akak buat sit up 20 kali jer..pastu pufffff....semputtttt

izawani said...

HAHAHA...

paridah said...

petua yg danggap lucu kdg2 mnjadi irfa...tp kak nk glak pun dh xlarat irfa...

Lady Windsor said...

Irfa,
baca ni pun dah gelak sensorang..bikin malu sungguh...akakakak! Tak boleh tahan gelak tanpa bunyi di sebalik kubikel neh..