Thursday, November 1, 2012

Cashed Out Nuffnang:Bila Cheque Akan Sampai Ke Rumah?

Emm..nak citer pasal Nuffnang.aku last cash out akaun Nuffnang ialah 3 September yang lepas.Hampir lupa pasal ni sebab sampai sekarang cheque tak jugak sampai.Baca balik peraturan cash out,baru la paham.

I just cashed out, when will my cheque arrive?

This simple algorithm applies to all Glitterati Nuffnangers upon cash out to figure out when your cheque will arrive. 
Last day of "cash out" month + 30 days processing period + 14th days approximate mailing time.
Example: I cashed out on the 19th of July 2012. (31st July + 30 days + 14 days = Cheque will arrive on the 15th of September 2012) 
For Non-Glitterati members, processing takes longer therefore the processing period lasts 60 instead of 30 days.

dalam bahasa melayu nya setelah di Google Translate..(agak kelam kelibut susunan ayatnya..paham-paham sendirilah ye)

Saya hanya ditunaikan, apabila cek saya tiba?

• Ini algoritma mudah terpakai kepada semua Nuffnangers glitterati kepada wang tunai keluar untuk memikirkan apabila cek anda akan tiba.
• hari terakhir "tunai keluar" bulan + 30 hari tempoh memproses + 14 hari mailing masa anggaran.
• Contoh: Saya ditunaikan keluar pada 19 Julai 2012. (31hb Julai + 30 hari + 14 hari = Cek akan tiba pada 15 September 2012)
• Untuk ahli Bukan glitterati, pemprosesan mengambil masa lebih lama oleh itu tempoh pemprosesan berlangsung 60 dan bukannya 30 hari.

maknanya:

-kalau aku cash out 3 september,maka hujung bulan nya ialah 30 sept + 30 hari (Oct) + 14 hari.maka cheque berkemungkinan akan tiba di peti surat aku 15 November ni.

betul ke aku apa yang aku paham ni?

9 comments:

faraherda.razalan said...

Tunggu jelah....ade la tu. Heheheheh!

Tihara said...

as salam

cek nuffy memang lambat tp insya Allah mesti samapai..kalau lebih 3 bulan baik tanya semula..biasanya kena cash out betui2 30 hb baru lah cepat dia sampai :)

bangsawan nilai said...

fuh,sure ribu riban ni...

Hanis Azla said...

gitu eh.. akak tak pernah cash out lagi.. itu yg tak tahu.. he..he.. selamat dapat cek nnt ya..

Irfa said...

@fara..
salah sendiri sbb main tekan je cash out tapi lupa baca syarat2nya.patutnya tekan hujung bulan..senang nak kira ;)

@tihara..
ini kali ke3 saya cash out.kali pertama dulu mmg lambat gila sebab pertama kali,so tak tahu sgt prosesnya.kali ke2 cepat pulak sampai cek..mungkin masa tu hujung bulan.saya pun dah lupa

@bangsawan-nilai..
ribu riban itu tak lah
lepaslah beli tutti fruti :)

@kak hanis..
akak tunggu ribu riban ye baru nak cash out?saya tunggu layak je terus tekan.haha.saja suka-suka

Yunus Badawi said...

tahniah sebab dah mula menampakkan hasil.

Irfa said...

@YB..
lama jugak menanam dan menyiram,baru lah nak nampak hasilnya ;).orang lain lama dah berbuah lebat smpai tak termakan

Anastasyea Aida said...

Insya Allah, sampai tu nanti. Tunggu je k... :)

www.anastasyea.com

NenetPenne (NP) said...

wahhh lebat laa tu..
akak tak dapat apa2pun..actually tak faham sebenarnya cemana duit boleh masuk tu...