Wednesday, December 19, 2012

Kalendar Kuda @ Kalendar Cina

~Morning Fren~
hari ni sedikit kelam kabut
tapi yang pasti tetap orang terawal datang keje
hehe

Datang awal,bukak emel..baca dan delete
sambil kemas meja yang berselerak.huhu
jeling belah kiri nampak kalendar 
kejap je dah hujung tahun 2012

bila hujung2 tahun macam ni
kalendar @ diari tahun baru
antara item yang ditunggu
bukan tak boleh beli tapi yang ada vitamin 'F' (FREE)
itu lebih bagus
hahaha

SUMBER DARI SINI
kenal ni?
ada yang panggil kalendar kuda
ada juga yang panggil kalendar cina
kuda dan cina?ada kaitan ke?
terpulang la nak panggil apa
tapi ini adalah kalendar pilihan aku setiap tahun

ops..satu lagi kalendar pilihan
kalendar meja yang ada ruang untuk catat 
bila aku ambik cuti..macam ni

kaler pink tu tanda cuti sekolah ;)
oren tu PublicHoliday 
ingat lagi kalendar zaman aku kecik dulu
yang jenis kena koyak setiap hari
dan pernah kena marah oleh mak aku
sebab aku koyak kalendar tu banyak2

korang pulak suka kalendar apa?

18 comments:

♥cikmOt♥ said...

kita suka kalendar kuda....sebab senang nak nengok cuti sekolah dan public holiday...kalu kalendar meja bnyak dapat kat opis ni...

pepun nak kalendar kuda jugak...hehehe

*SiRibenMerah said...

saya da dpt kalendar kuda thn 2013...

~Cik Viva~ said...

kite punye kadang tu smpai Kalendar penuh board cubicle....siap kalendar meja lagi....hehe

Nick Nashram said...

sama la saya..
datang ke sekolah hari minggu.
masuk pejabat dan benda yg bukak dulu mesti blog..huhu

Fida Ghazi said...

walaupun dpt byk kalender yg cantik2..kalendar kuda tetap jadi pilihan..sbb complete..dari segala cuti, cuti sekolah, dengan bulan hijrah sekali!!:)

Ibu Lala said...

Walupun sampi opis before pkl 8 tp x leh nak bukak blog kat opis ni. Dulu dulu boleh. Ssh nak bw skrg ni. Ai pun suka kumpul kalendar. Kalendar yang menjadi pujaan harus lah kalendar meja yang boleh tulis tulis.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

suka kalendar kuda..lengkap siap dgn tahun masihi dan cuti sekolah/cuti umum..

Yunus Badawi said...

Saya pun suka kalendar kuda tu.
Emak Adam baru dapat 2 semasa beli perabot baru2 ni.

Yunus Badawi said...

Dipanggil kalendar kuda sebab tertera lumba kuda di kelab kuda mana setiap sabtu dan ahad. Bagi yg kaki judi kuda senanglah nak rancang .... hehehe

Sherwieyna Muzzawer said...

Saya pun suka tengok kaledar kuda sebab senang nak tengok cuti..hehehe

bangsawan nilai said...

walau dah ada kalendar yg cantik atau yg online, tp kalendar kuda mesti ada kat dinding ofis.

4feet8 said...

wa..sukanya calendar yg planner tu..

Kesuma Angsana said...

KA pun dah mula menanda kalendar tahun depan ni

ct cheery said...

cheery pun dah ada calendar dah..supplier kasi haha..cheery suka calendar besar yg gantung tu and yang berdiri tu..mcm dlm gambar tu..dah siap tanda nak cuti lagi..wahahaha

Irfa said...

#cikmot..
ye betul.bila ada anak dah skolah ni..penting utk tahu bila cuti sekolah.

#siriben merah..
2013 punya kalendar belum dapat lagi ni.selalunya ramai je org nak kasi free.huhu

#cikviva..
banyak ke?bagilah satu..

#nick..
buka emel tu wajib sbb takut ada urgent matter.cuti sekolah pun kena dtg skolah jugak?sian cikgu ;)

#fida..
betul2 pakej lengkap orang kata ;)

NenetPenne (NP) said...

apa kalendar pun tak per janji free...ha ha ha...

Dinas Aldi said...

Suka kalendar kuda ni jugak, senang semua ada tulih kat situ, bulan omputeh, bulan Islam, cuti sekolah, cuti umum, bila kuda race oppsss itu bukan, out out, kihkihkih!

Irfa said...

#kak net..
ye betul tu..akak xde ke yg free nak bagi saya?

#kak dinas..
walaupun ada mcm2 jenis kalendar canggih manggih..kalendar kuda juga pilihan hati :)