Tuesday, January 29, 2013

Jemputan ke Rumah Blogger

Alkisah..Sabtu lepas memenuhi jemputan
Seorang rakan blogger yang aku kenal sejak tahun 2006
Terima kasih untuk KakErna yang sudi bawa kami kesana

Katanya majlis khatam AlQur'an anak dara tunggalnya
(tak sempat bergambar dengan anak dara comel itu)
kepada cik ika,semoga berjaya dalam hidup dan jadi anak solehah 
dan majlis itu juga untuk parentnya yang nak ke Mekah
#semoga selamat pergi dan selamat kembali

Kami bertolak dari rumah jam 12 tengahari
tapi jam 3 petang baru sampai ke destinasi
campur 'makan langsat' la
maklumlah pertama kali pergi
tapi takpe..kami ada en gps yang boleh bercakap
singgah stesen minyak/gerai goreng pisang
bukan takat tanya jalan..siap tanya orang tu asal dari mana
hehe..cik abang kak erna memang peramah orangnya
orang kata,orang peramah ni mudah dapat kawan
campak le kat mana pun,dia boleh hidup

okey..
layan gambar anak2 aku dengan kak erna
nak tunjuk gambar makanan
malu nak snap gambar majlis orang
tapi sampai sekarang aku masih terasa 
akan keenakkan kambing golek itu
      

abam.adik dan acik Erna

memula jumpa'sombong'
dah lama2 sikit,baru nak mesra
siap pimpin tangan lagi
kepada tuan rumah
terima kasih atas jemputan itu
sayang tak dapat jumpa rakan blog yang lain
jam 4.00 petang kami pun mintak diri
#perut kenyang suka hati
sendawa kambing golek
hehe

11 comments:

Acik Erna said...

nasib baik sampai kan he he..cam tulah akak kalau nak kemana2 kalau tak telefon talian hayat

gadisBunga™ said...

kihkihkih.

gps yang boleh bercakap tu kurang-kurang boleh diajak bersembang walau tengah makan langsat. hehehe!

Zareda Norman said...

hhehe tq tq..

Pagi esok akak plak tergolek sampai panggil tukang urut kasik overhaul kaki yg dah bengkak..

Zareda Norman said...

hhehe tq tq..

Pagi esok akak plak tergolek sampai panggil tukang urut kasik overhaul kaki yg dah bengkak..

nea lopah said...

Alhamdulillah...hubungan di alam maya dapt menjalinkan ukhwah. salam kenal..n follow sini jugak. jemput ke blog saya juga. tq!

IndaMarya said...

ish ish sedapnya dia makan kambing golek na..kira special la, bukan senang org nak jamu kmbing golek .hebat tu.di Perlis ni my brother rajin buat knduri kmbing golek.sekejap ja dah licin tinggal tulang.lauk2 lain masih banyak.memang org attck kmbing tu dulu..he he

Irfa said...

#kak erna..
hehe,anggaplah pergi bersiar2 w,pun sesat.yang penting sampai juga ke destinasi..sib baik ada talian hayat

#GB..
en gps itu mmg terbaiklah
takde jual kat mana2 ;)

#KAK ZAR..
tak dapat nak sembang lama2 ngan akak.maklumlah tuan rumah sibuk :)
tp makanan mmg terbaiklah..teringat sampai ke malam ;)

#nea lopah..
welcome..salam kenal juga
tp kenapa klik nama awak takde pun link ke blog?huhu

#Kak IndaMarya..
itulah pasal..jarang jumpa yang tengah fresh tergolek tu.sampai2 je dah nampak kambing terus set nak makan itu dulu.hehe

pB said...

Irfaaaaaaaaaaaaaa

bakpo tok call kak pB ????
Lagu mano lah buleh terlupoooo
padahal malae sabtu tu dok ingat dohhhhhhhhhhh ........




Irfa said...

#kakpb..
takdok rezki nak juppo :(

NinaAz said...

besst nyaaa... blogger jumpa sama2. nanti kalo ada gathering blogger, sy nk ikut jugakkk.. hikhik..

Lady Windsor said...

oo gi sama acik erna kah? bila nak jempur acik erna ni datang windsor..nanti irfa pun bleh mai dgn dia kan..kita kena buat gadering lagi neh dalam usaha nak menambah kasih sayang ekekekek!