Thursday, February 14, 2013

Cuci Sawang,Rancangan Kartun dan Hari Kekasih

Assalamualaikum...
 7 hari bercuti dari hapdet blog,ada ke yg merinduiku?
 Takde?
sedeynya...huhu
tapi aku rindu bangat kat korang tau
gigih menaip di skrin henpon yg cinoet ni
semata2 nk lepaskan rindu.huhu

Hari ni adalah hari Dobi sedunia
Maklum ler balik dari coti2 haruslah kain baju macam gunung nak disetelkan
Sambil basuh kain..masak dan kemas rumah,sambil melayan si kenit.
Dia syok layan kartun sambil berjoget-joget ria

Dan aku sedikit pelik kenapa kartun hari ni duk sebut-sebut 'selamat hari kekasih'
Siap si donald duck dalam Disney Channel tu bagi hadiah untuk si daisy
Daisy pulak buat kad ucapan untuk di Donald

Tiba2 baru aku teringat yang hari ni ialah 14hb February
Dan si abam pun mula bertanya 'hari kekasih tu hari apa?'
Adoi...jenuhla pulak nak perah otak
Memilih ayat yg senang difahami oleh budak 8tahun ni
Aku cakap kat dia 'hari kekasih ini bukan budaya kita Orang Islam'
Tau2 jelah budak sekarang ni
Memang suka bertanya

...... Oklah..nak sidai kain jap daaaa....

14 comments:

aQu Mad said...

ramai org cina jual bunga di tepi jalan raya sempena hari kekasih nih , hehe

Acik Erna said...

dah betul dah jawapan tu he he

:: Cik Viva :: said...

ade ke sawang?? emmmm..

NenetPenne (NP) said...

lepas sidai kain
kena angkat kain
lepas angkat kain
kena lipat kain laa pulak....
stresss...ha haha

Daddy Ziyyad said...

mungkin option terbaik utk 14 Feb ni ialah buka kartun Upin & Ipin aja dulu...esok boleh bukak balik kartun mat saleh...hihihihi

m.u.l.a.n said...

cakap dgn budak2 ni, kasih loving2 utk org bukan islam... sehari setahun je.. orang islam loving2 tiap hari..

Ratu Hatiku said...

ujn2 nie mst baju lmbt keringkan...
yalah baru perasan hrnie valentine day ya...patutlah byk org jual bga...

Mak Piah said...

Irfa:

cakap jek hari nih orang jual bunga dan coklat mahal lebih dari biasa. So hari ini takde makan cekelat.

Hiks.

x

Nieda ramly said...

musykil irfa tutup lappy berhari2 .

Irfa said...

#AquMad..
ha'ah
sekuntum rm10 ;)

#Kak Erna..
itu je yg terlintas kat kepala masa tu..harap2 dia pahamla.kalau nanti dah besar sikit boleh dijelaskan lebih lagi

#CV..
sawang blog tak apdet la ;)

#KakNet..
kain dan pompuan mmg tak dapat dipisahkan.huhu

#DZ..
ha'ah..patutnya gitu
boleh pulak terlupa

#Mulan..
yes ;p
terbaek punya jawapan

#Ratu Hatiku..
sib baik tak hujan w,pun tak hari tak panas sgt.sempatlah 2 trip mendobi

#MP..
emm bagus juga jawapan itu ;)

#KakNieda..
takde masa nak menghapdet ;(

Rai Ourkizuna said...

aku tak pasan pulak! tak bukak tv.. hehe..

Arena said...

Tak teringat pon valentines day semalam. Bagusss,,

HeNRieTTa JoSe said...

uiks...kartun pown tunjuk hr kekasih...maw susah klu rietta yang kena tanya nie...part pling wajib lepas berchoti adalah...DOBI....

Irfa said...

#Rai..
aku paham,ko lagi la sibuk melayan baby baru ;)

#CeqNa..
bagus gitu..aku pun nyesal sbb teringat.walaupun dah petang ;(

#Rietta..
dah katun pun dr barat ;)
alhamdulillah..setel mendobi baru syok baring2..hehe