Tuesday, February 5, 2013

Cuti Sakan

korang ooooooooo korang
hari ni aku betul2 takde mood nak buat keje
#tensen mesin potostat buat hal

mata duk pandang kalendar je
nampak tak?

pengasuh ambik cuti 7 - 14 hb
maka aku pun kenalah cuti
7 & 8 -cuti tahun
9 & 10 -sabtu ahad + CNY
11 & 12 cuti ganti sempena CNY
13 & 14-cuti tahun
=total bercuti:8 hari 

plan 1:
nak balik kampung jumpa si kakak,jumpa mak ayah
jumpa nenek-nak tido dengan nenek
nak makan puas-puas
nak suh ayah buat sup tulang
suh ma buat sambal terung pipit,sambal jering
apa lagi ye?
oh nak makan nasi kerabu my cousin buat(dia buka gerai nasi pepagi)

plan 2:
kalau tak jadi balik kampung
nak balik cheras umah mil
nak naik komuter/lrt bawak kanak2 ribena jalan-jalan
beli tiket dan naik komuter/lrt duk dalam tren tak payah turun
nak jalan2 gi Sogo/MidValley cuci mata
tak pun jalan2 ke jalan TAR

plan 3:
kalau semua tak seperti dirancang
duk umah je
uwaaaaaaaaa
8 hari duk umah je
kalau bercucuk tanam sempat anak benih itu berpucuk

alangkah best kalau ber$$
boleh gi Korea sini pun okey juga
takpelah..layan 393 drama Korea sampai lebam

kita tengok apa jadi nanti
eh esok aku keje lagi

24 comments:

NenetPenne (NP) said...

ingat nak balik kampung CNY tapi malas..malas sebab naik kereta
jadinya kemungkinan akan ke Sg. Long...eh molek gak kalau kita berpeleseran kat jalan tar tu... sambil2 perabis pitih hok tak seberapa nak ado nih..ha ha ha...

Irfa said...

#kak net..
oh tak jd lah ye?
kalau naik keta mmg tidakla..konfem jem.naik flight pun duk risau jugak takut xde seat.huhu.melangut je nanti
kat airport.

sg Long?menarik jugak tu..sudi bawak saya tak?hehe

NenetPenne (NP) said...

@irfa
tetiba rasa malas nak balik kg..
kalau tak jadi ke Sg. Long pun tak per, biarlah akak kematu sorang2 kat puchong tu...janji bahagia...
errr bukan tak sudi tapi jauh bebenor nak pick up irfa kat nilai nun..heee...
cik viva mana??

Irfa said...

#kaknet..
hehe..saja je gurau.nanges akak kalau sesat kat sini..dahlah saya nak bagi direction mmg fail ;)

Daddy Ziyyad said...

8 hari...lama tu...sesuai utk buat trip overseas :)

4feet8 said...

balik kampung.. hehe

Aku Ibu Muda said...

wahh...syoknyaa cuti lama tuu :)

-Sara- said...

ehehehe..cti nnti kita balik kg..dah apply cti semlm..jgn jeles..hihikk

ina ku said...

kami CNY aktiviti menghantar rombongan nikah kawen....hehehe.

Ratu Hatiku said...

Akk plan nak balik kg... :D

Ummi said...

akak CNY cuti 9 hari :)

sabtu dan ahad awal cuti tu pergi KL, then duduk rumah baca buku lah ye, semenjak akak jadi student ni hidup akak kurang menarik sikt, busy n busy aje :(

enjoy your holiday :)

Arena said...

Salam ko, amboih sakan cuti yer. Aku rasa ko jadik balik kg jumpa kakak. Takpun kakak akan turun kl hehhee.

Rumah Kuning said...

plan 1 tu menarik. blk kg boleh makan macam2.

Izan Ishak said...

anak2 cuti skolah 9 hari.. dah request pd ayah dorg nak pegi jalan2. tapi blm tau nak ke mana sbb en suami cuti CNY 2 hari aje... hmmm... tgk ajelah nanti..

Irfa said...

#Daddy Ziyyad..
8 hari tu kalau tambah lagi 2 hari dah boleh pegi umrah juga ;)
nak jalan2 oversea boleh kalau ber'uang'

#4feet8..
hajat gitulah
cuma masih dlm perancangan lagi

#AIM..
kalau ada program mmg syok cuti lama.ini bukan suka2 nak cuti tp kena cuti sbb takde sapa nak jaga anak2 ribena tu ;)

#SARA..
wah seronok kamu ye,akak pun cuti juga..so xdelah jeles sgt ;)

#Ina Ku..
makan kenduri la ni
best best best

#Ratu HatiKu..
selamat balik kampung
mesti banyak agenda di kg nanti ;)

#Ummi..
takpelah kak.
susah dulu,senang kendian

#Cheqna..
eh macam mak nujum pulak ye,boleh ramal aku balik kg ke tidak.hehe
yg pasti kakak takleh turun kl sbb cuti pendek je

Irfa said...

#Rumah Kuning..
kalau akak free boleh dating kat airport.hehe

#Izan..
kdg2 cuti ni kena plan betul2
anak2 cuti tp mak ayah tak cuti pun susah jugak..si ayah cuti tp mak tak cuti pun xleh jugak..

pB said...

4 hari jah kosek cuti tahunan ...

ingat kor kosek cuti sapa 8 hari

hu hu hu

Nur farahiza said...

wahh serononye , fara pun cuti 5 hari jugak , myb balik kampung jew la nak cuti lame lame takot bos mara

Irfa said...

#kakpb..
ambik cuti tahun 4 ari je.sib baik ;)
igt mmg nk jimat cuti thun ni

#nur farahiza..
nasib cuti tgh2 bulan.klu awal @ hujung bulan risau jgk tkut ada report kena submit.klu ada kje lom siap nk cuti pun xde mood

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Irfa,

K.Sham dh mrajuk nk plan kalau cuti yg mcm ni.
Sbb asyik mesti ada adhoc sana sini.
At last anak2 yg sakit hati.
Baik buat plan terjah je kalau ada rezeki.

p/s;
Tu sbb kami suka balik awal sampai ke raya. Tinggallah Cik Asben kat sini sensorang.

Irfa said...

#kak Sham..
kami pun kalau nak bercuti jauh mmg x plan awal.ada $$ terus jalan.kalau plan awal takut nanti bila sampai masa..ada je halangan

cik asben akak mesti paham..pandai2lah dia jaga diri ye ;)

~Cik Viva~ said...

saya tak balik kampung..dok sini je walaupun cuti 4 hari..huhu

Irfa said...

#cikviva..
dudukla 4 bradik ;)
buat makan2 ke..

Lady Windsor said...

ee ehh kalau balik cheras tu jangan lupa masukkan slot untuk melawat windsor yer Irfa...hehe