Friday, February 22, 2013

Rock Kapak Dalam Kenangan

SEJAUH MANA PUN BERPISAH
KAU DIHATI KU DAN KU SAMA
DALAM TIDUR DALAM TERTAWA
KU UCAPKAN SALAM SEJAHTERA

SAYANG
BUKANNYA SEHARI DUA
PERCINTAAN KITA INI
YANG DIPERSUDAH DI PATERI
SAYANG
JANGAN IKUT PERASAAN
MARAH JANGAN DI SIMPAN
KU HANYA INGIN MENDUGA
DAN KINI AKU TAHU
SATU KEKASIHMU..HANYA AKU

AKAN KU SERAH CINTA ABADI
MENYERLAH SINAR MALAM SEPIMU
AGAR MENJADI PENAWAR LUKAMU
WARNA HATIMU
AKAN KU BAWA KAU MENGEMBARA
MENEROKAI ALAM ASMARA
MENGUBU KOTA,CINTA KITA

hehe..
boleh agak tu apa?
syair kah?
sajak kah?
atau pun pantun 8 kerat?

ye betul
*tepuk tangan*

sejak dua menjak ni member yang aku kongsi keta tu
suka sangat buka cd rock kapak
pegi keje pasang
balik keje pasang
gamaknya dia bosan dengan dj yang banyak gelak dari bercakap
huhu
aku pun layan jugak dengar lagu2 lama ni
siap aku cakap ngan dia
'sekarang saya tak rasa macam balik keje
tapi macam naik bas pegi sekolah masa dulu la
bila dengar lagu ni'

sebabnya brother yang bawak bas tu 
suka pasang lagu2 macam ni dalam bas
memang nostalgia sangat kan?
tetiba rasa macam umur 17tahun
sweet seventeen

^_^

kalau hebat..cer teka lagu apa tu
tapi takde hadiah ye

24 comments:

Ratu Hatiku said...

Akk tau.. yg akhr tu lagu Exist tajuk x igt.. yg 1st tu lagu Salam Sejahtera kumpln x igt, yg biru tu x dpt nk igt hihii

HeNRieTTa JoSe said...

rock kapak lirik dia sgt puitis....mengimbau kenangan....tajuk dia...SALAM SEJAHTERA....hehehe...

Anonymous said...

Yang 1st tu Salam Sejahtera kumpulan samudera. Lagu percintaan I tu :)

bangsawan nilai said...

salam sejahtera nyanyian samudera.

gua mmg jiwa rock kapak weh...

azs yana said...

salam sejahtera , second xtau . last pun tak ingat tajuk apa. haha. lagu lama-lama memang makna mendalam :D

nadz said...


Assallamualaikum,
Salam kenal dan salam ziarah

Bagusnya berkongsi kereta..jimat

IndaMarya said...

bestnya kalau dpt kongsi keta pi kerja.tk rasa jalan sibuk ke, jam ke..tau2 dah smpai.sebab dalam keta boleh sembang sambil dgr lagu..

Maziati Mazlan said...

Alaaaaa ckp je la ko tgh jiwang.... nk salah kn member psg cd kunun!!! Cait!!!

Papa Mifz said...

lagu2 lama memang sedap didengar...tak lapuk dek zaman...:)

azieazah said...

Brother bawak bas tu mesti pasang kaset kan? No CD, no pen drive cucuk kat stering. hahaha

azieazah said...

Yang kaler biru tu pun lagu Exist: Masih Terserlah Ayu Wajah Mu

Irfa said...

Ratu Hatiku..
First tu tajuknya Salam Sejahtera
second n last tu mmg lagu Exist ;)

Irfa said...

#rietta..
Lirik lgu zaman itu mmg mnyentuh jiwa
Klu masa tgh frust,rasa mcm mmg lagu tu tuju utk kita .huhu

Irfa said...

#anon..
Ye betul.salam sejahtera.lagu masa itu mmg top dulu smpi skrg.setiap org ada lgu kenangan msing2.hehe

Irfa said...

#bangsawan nilai..
Haha......dh agak mesti lgu tu ada mkna dlm hdup ko zaman memuda dulu.mna satu lgu percintaan ko ye

Irfa said...

#azs yana..
Welcome to my blog
last 2lgu tu kumpulan exist
lirik lgu zaman itu mmg jiwang habis
hihi

Irfa said...

#Nadz..
Tq sudi sggah sini
Kbetulan mmber pun duk satu taman n kami satu tpt kje..

Irfa said...

#kak indamarya..
Kongsi keta yg bestnya jd mem.siap boleh lelap lg kt blkang tp yg bestnya..kita kna ikut jadual ye.balik kje xleh la nk sggh mna2 kecuali mmg dia sdiri yg nk myinggah.hihi

Irfa said...

#MM..
Woit.dlm pntang mna boleh baca blog.nnt rabun.hihi

Irfa said...

#kak azie..
Ye semestinya kasetlah.ada side A dn side B.kih kih kih

Irfa said...

#kak azie..
Betul lah tu.akak ni mesti peminat exist jgk ni.dulu dlm kmpulan exist sy minat Along.hihi

Sweetie said...

Ada kawan kat office, gelakkan org kalau dengar rock kapak... apa kelasss... haha... pastu kitorang cucuk earphone kat komputer dia...lagi dahsyat... rupanya dia dengar lagu hindustan zaman sanggam... lagi tak kelas...haha.. pecah perut kitorang ketawa.

4feet8 said...

haha.. baru nak teka. semuaorg dah jawab..
suka juga dgr lagu2 zaman sekolah dulu.. terimbau kenangan lama..hihi

NenetPenne (NP) said...

pitam akak kalau member pasang lagu rock mcm ni dalam kereta...naik kereta dgn ex dulu yang suka dengar klasik fm pun akak dah rimas...