Tuesday, April 30, 2013

Apakah Gwiyomi?

Sejak handphone rosak,aku dah tak bukak fb dan ketinggalan banyak perkara (sampai ke hari ni aku tak de masa nak pegi kedai repair handphone itu) jadinya bila adik2 duk ber 'we chat' dan bercerita pasal Gwiyomi apa ke bendanya itu..aku macam blur-blur gitu..rasa macam duk planet asing 'eh!diorang ni citer pasal apa?'

setelah ku gugel2 dapatlah aku tahu dan tengok video Gwiyomi yang katanya jadi fenomena sekarang.Apa maksud Gwiyomi?jumpa kat sini maksud dan mana datangnya mende alah tu..

Gwiyomi=Comel/Cute
Sebutan asalnya Kiyomi dan berasal dari Korea
Lagu asal dinyanyikan oleh penyanyi Korea bernama Hari dan pergerakan jari dicipta oleh Jung Ilhoon ahli bandboy Korea BtoB...(itu yang aku jumpa dalam gugel..kalau salah,minta maaf)

Tapi bila ku belek2 dalam banyak2 video Gwiyomi tu..memang ada yang comel sangat contohnya macam video Wawa Zainal dan juga Nora Danish (cth je..banyak lagi artis lain)


dan paling comel ialah yang ini


aku rasa mende Gwiyomi ni comel untuk budak je kot
sebab ada video yang buat aku rasa nak muntah
malas nak tunjuk sini
korang gugel la sendiri

dan

# ESOK DI ISTIHARKAN CUTI ISTIREHAT
01 MEI 2013
  ~SELAMAT HARI PEKERJA~
UNTUK SEMUA

(^_~)

14 comments:

  1. gwiyomi mmg amat tidak sesuai ngan org msia..hehehe..lebih sesuai utk korean people yg cute mute tu

    Setuju sgt bila org msia yg buat gaya tu..hishh..rasa cam nak lempagn jek...hihih

    Org nk Gangnam..kita pun nk Gangnam..itulah msian style..suka copy..yer dak..opsss

    ReplyDelete
  2. ahaha...setuju tu irfa, ada vc kalau tengok tu, macam nak lempang je rasa...tapi dah merebak dah virus ni, tak boleh nak block lagi...

    ReplyDelete
  3. Kdg2 video gwiyomi nih de yg lwk gile..de yg nek menyampah tgk

    ReplyDelete
  4. ye betul!
    budak bawah 12 taun je yg kiut buat benda ni. selain dr tu mmg isk! tak sanggup nak taip...

    ReplyDelete
  5. Awak tak nak buat gwiyomi ni ke? Rasanya boleh menyaingi Nora Danish dan Wawa Jamil .... ngeeee

    ReplyDelete
  6. Irfa..
    Setuju tu..
    Bebudak.. comel la..
    Tp yg dah lebih hat umur tu.. ermmm.. kurang sangat comel nyer..

    P/s;
    Selamat bercuti.. & selamat hari pekerja.. u deserve it..

    ReplyDelete
  7. salam irfa,

    Ai rasa ada satu video gwiyomi yang paling comel sabahan yang buat tapi rupanya video tu utk suami dia shj cuma dia lupa nk hide. ada buat entry pasal dia dalam entry ni

    http://bestari206yati.blogspot.com/2013/04/gwiyomi-malaysia-yang-tersangat.html

    ReplyDelete
  8. irfa, rumpai laut tu 100gm rm 10..

    ReplyDelete
  9. hmmm ada yg buat mmg nampak comey..ada yg nampak hodoh bebenor..heeee

    ReplyDelete
  10. Saya tak pernah tgk vid gwiyomi huhihi..tak pe lah ketinggalan...

    ReplyDelete
  11. sila le tengok gwiyomi adam n adib pulak.

    http://www.youtube.com/watch?v=h4CyXGeCtek

    ReplyDelete
  12. Suka tgk giyomi y perempuan pakai tudung. Comel sgt

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)