Friday, April 19, 2013

Bukan SENANG nak SENANG



sejak ada header cantik
rasa macam nak apdet blog setiap setengah jam
hahahaha
# muntah la yang membacanya

~*~*~*~*~

tajuk kat atas tu gimik semata
hari ni aku menggugel tentang
PENDAPATAN SAMPINGAN
dalam bahasa omputehnya
SIDE INCOME
emm..
macam-macam cabaran rupanya
bagi yang berniaga Online ada cabarannya
bagi yang berniaga pasar malam itu kisahnya

pendek kata..
Bukan SENANG nak SENANG
Bukan SUSAH nak SUSAH
dalam maknanya tu

langkah pertama ialah

TAHU MATLAMAT
HATI KENA KUAT
SABAR
dan bila semua dah buat
akhir sekali
DOA dan TAWAKKAL

(^_~)


18 comments:

~ yus ~ said...

saper buat header baru Irfa? Rasanya akak pun kena buat header baru, tukar template semua baru semangat balik kot update blog....hihihihi.

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum Irfa,

Lama dah nak tegur.. tapi since Tuan Rumah pun dah ngaku..
Cute.. cantik.. sweet.. & apa2 yg sewaktu dengannya la.

Korang org muda boleh la boh pic macam tu.. kalau K.Sham.. mau kena gelak dek anak2 la.

Anyway.. yes.. part time income.. buat apa pun.. semua ada turun naik.. niat nak kena betul. As long as kita tau "target" kita, semua kita boleh buat.

lady lavender said...

Memang cute header baru tu :D

Yunus Badawi said...

Kalau tak kuat semangat, boleh u turn separuh jalan ..... huhu

Nur Honey said...

its true.... bukan senang nak senang. memang salute dgn kawan2 yang rajin cari side income... banyak perkara kena korbankan esp masa dengan family. tapi ada kawan sy yang dah berjaya skrg even start business just for side income. pada yang sedang berjuang tu... teruskan perjuangan ye :)

ZieMarziah said...

sabo je la hehe nampk sangat header yang cantik membakar semangat empunya blog..nampaknya sy pun kena buat header cantik2 gak la baru ada semangat hehehe

hajar said...

as salam.... cutenye header...
** harap2 ade lah penyelamat yang membantutkan perbuatan jahanam si chae rin tu.... hehe emo2... anyway salam kenal ye... (*_*)

babYpose said...

Salam, ceria gitu, betul tu, berbyk berdoa dipermudahkan :)

Aidah said...

Akak pun sukee dgn header baru tu. Hepi je rasa tengok.

NinaAz said...

Betul tu sis. Bukan senang untuk senang

Orga said...

amvoi...header baru ek, patutlah ceria semacam jer, hehe...pendapatan sampingan kena rajin lah, kalau malas memang tak dapat apa-apa :)

MystoryPic said...

Kalau nak senang mmg kena banyak tanggung risikonya... hehehe

sempat juga saya cuit nuffnang

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Rumah Kuning said...

cantikkk....saya pun teringin tapi malas nak membarukan yg lama tu.

jarimanis said...

HEADER Cantek, membuatkan JM nak baca entry blog Irfa hari2 boleh giteww..ehehe

Nick Nashram said...

bukak je blog ni suprise..hahah
dah cantik dah header.
tempah ngan blogger mana ni??

MOKCIK AZWA said...

header tu memang sangat cute..sapa tukang buatnya? hehehe

Angah said...

make your passion your profession.. insyaAllah senang la hidup.