Wednesday, April 17, 2013

Mengenali Anggota Badan Versi Budak 3 Tahun

Malam tadi..jam dah kul 11.00 tapi sikenit masih belum tido.Agaknya dia tido lama waktu siang masa kat rumah pengasuh.Biasanya jam 10.00 dia dah tido,si abam pula dah lama belajar ke lautan mimpi.

Tengah syok menahan rasa amarah dengan 'watak jahat' si Ju Da Hae (drama korea,King Of Ambition),tak sabar tunggu ending hari Selasa minggu depan.Tak boleh nak agak apa endingnya.Sayup2 aku dengar anak dara kenit yang baring kat sebelah aku duk menyebut anggota badannya.

kepala
lambut (rambut)
mata
idum (hidung)
tinge (telinga)
gigi
mulut
lidah
dagu
demam

'eh! demam'
aku pandang muka dia
'mana demam?'

'ni..demam kat sini'

oh!dahi rupanya.
'ini dahi..bukan demam dik oi'

'ok..dahi'

sambung lagi

tangan
perut
malu (ehem-ehem)
sakit

'sakit?mana sakit?'

'sini'
(tangan tunjuk lutut)
'sini sakit.ajaa jatuh'

'oh.ini namanya lutut.bukan sakit'
(agaknya dia masih ingat rasa sakit 
bila lututnya luka masa berlari nak ke rumah pengasuh)



sekian sesi mengenal anggota badan untuk hari ini
tata


10 comments:

Ratu Hatiku said...

hihihi...cutenya...

jarimanis said...

comeinya dia...baru belajar nk ngenal anggota badan yer...good anak mama Irfa ni heee

:: Cik Viva :: said...

comel sangaaaat =)

Acik Erna said...

comelnya adik ajaa..dah 3 tahun ye..bila la nak jadi kakak ajaa he he

IndaMarya said...

tengok si Comel you ni aunty teringat mu cucu sulung.umur sebaya.memang cakap tak berhenti.penghibur keluarga.sekali sekala dia balik kampung bila nak brtolak balik KL msti jatuh air mata tok..

Real Life in Malaysia said...

Salam Irfa ... I like this entry ... very very much :)

aizamia3 said...

cute je entry ni.. se cute si kenit tu.. ;)

||aLeaSaRa|| said...

hahahaha pandai2 pandai....kim slm kt budak comel tu ^^

ZieMarziah said...

alalala cutenya..

tifa anvar said...

salam irfa,
cute nye Ajaa. Hehehehe... Cara die ckp same je mcm ank sya. Ank bungsu sya umur 5thn masih pelat lg.
TQ