Monday, April 22, 2013

Tribal Pattern Everywhere

dulu
masa kecik aku ada selai t-shirt
corak macam ni
masa tu kecik sangat lagi
sekolah rendah kalau tak silap
pakai je tanpa ada apa-apa perasaan

sekarang ni
aku tengok corak ni
ada di mana-mana


tribal nama kamu ye
sebut 'tribal' terbayangkan 'kanibal' puak yang makan orang tu

tudung
baju
skirt
beg
kasut
casing handphone
topi
bla bla bla

dan baru ku tahu namanya
TRIBAL

tudung tribal pattern
model lawa pakai apa pun lawa ler


casing handphone pun tak lupa untuk di 'tribal'kan

nampak gayanya pesen dan corak
zaman mak ayah kita dulu popular balik

# apa benda yang korang pakai sekarang
simpan la ye,mana tahu zaman anak cucu nanti pesen tu timbul kembali
boleh jual kat muzium.hahahaha

12 comments:

  1. ha 'ah lah sis irfa.ye betul tu,akk pun dulu ada shirt tribal colorful mcm tulah.ada color kuning,hijau n biru dll.mmg nmpk luar biasa pakai baju tu hahahaha....

    tak sgka kuar smla corak ni.kalau kn ngan plhn warna dan corak shawl tu...cantik je pakai kot ^^

    ReplyDelete
  2. Dah tribal lak skg ni? Hehehehe ....aku mmg selalu ketinggalan zamanlah...

    ReplyDelete
  3. yezaaa saya pon suka tribal2 ni... ada skirt panjang tribal jgk.. suka sbb senang matching byk kaler hahaa..

    ReplyDelete
  4. harus...terutamanya kain baju, mesti akan ulang tayang semula suatu masa nanti

    ReplyDelete
  5. itulah fesyen2 lama kembali semula mcm peplum jgk la baju kembang2 zaman dulu zaman ni dtg balik..

    corak tribal ni mmg cantik, berkenan jgk tp blom ada lg koleksi tribal..

    ReplyDelete
  6. eka ada satu je.

    peplum tribal. hehehe

    ReplyDelete
  7. betui tu Irfa, peplum tu aunty dah pakai in the 80s, and kasut wedges tu pun sama, now semua mai balik.jgn heran nanti kebaya nyonya ,kebaya pendek jarang mai balik soon..

    ReplyDelete
  8. oo, tribal ke namanya, baru tahu...:)

    ReplyDelete
  9. Corak cantik tp tang tudung tu mmg tak leh masuk dgn saya, kalau pakai sampai ke muka pun rasa nampak corak tribal hahaa!

    ReplyDelete
  10. Model lawa pakai apa pun lawa..hihi, betul tu

    ReplyDelete
  11. walau colorful x sukelah sya. Tngk corak pn dh sesak semacam.

    ReplyDelete
  12. kurus cantik..

    kalau gemok dan ada anak kecik mcm aku ni baik tak usah bertribal2 la.. kang Nampak mcm penutup mesin basuh je berjalan..

    hahaha

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)