Wednesday, May 29, 2013

Buku Mc ( Medical Book ) Baru Tukar

~ emm..wangi kertas, ada bau HR lagi ~
3 rd issued sejak mula kerja tahun 1998
buku lama dah habis mukasurat
pastu tertumbah pulak ubat batuk atas buku tu
abis melekat muka surat tersebut 
tak boleh nak bukak lagi
kalau di gagahkan juga koyak le jawabnya

dari hari ke hari nak gi HR mintak ganti baru
takde masa nak singgah
padahal hari2 lalu depan opis HR tu
semalam sempat le menyinggah 
dapat buku baru
yeyyyyyyyyy

buku ini penting kalau ke klinik panel
( kalau pegi klinik bukan panel, kena potong gaji dan dapat warning letter )
tak bawak buku, bayar sendiri le jawabnya
sejak keje waktu pejabat ni jarang guna buku ini
ke klinik pun kadang2 je
itu pun mintak ubat
nak mintak mc segan kat doktor
# doc tahu orang tipu2 sakit dengan betul2 sakit
dia kan doktor

dulu2 masa keje shift boleh dikira 'ratu mc' juga
nak pulak bila mengandung
malam kena simpul biawak,besok pagi mc
tapi itu duluuuuuuuuu
sekarang dah baik

korang dah mc bape hari setakat bulan Mei ni?
aku belum lagi setakat ini
kalau boleh taknak mc
mudahan2 sihat selalu dengan izinNya ..

5 comments:

  1. MC tak ada sebab amik cuti emergency jer... tak tau la apa risiko pada kerja...

    ReplyDelete
  2. owh sis irfa kerja mas dept apa?hahaha kenanganlah buku mc ni masa kak lea keja dulu2 :)

    ingat lagi ada sorang staff tu,dia mc.then dia bungkus teh o panas,sementara tunggu turn,dia bantai minum.teruslah dapat mcm sebab high temperature adeihhh..tertipu doktor.

    ReplyDelete
  3. salam sis irfa, cikcloudy dtg menjengah nih.. hehe :) comel je buku mc tu, klu tak de entry ni tatau la pulak ada wujud nyer buku mc cmne

    ReplyDelete
  4. kuatkan semangat jangan mc....tapi kuota mc 22 setahun...rugi tak guna ha ha ha

    ReplyDelete
  5. setakat hari ni 3/6/2013 sy masih belum mc walaupun sehari:)alhamdulillah

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)