Wednesday, May 8, 2013

Cerita Belakang Tirai PRU13

I'M COMING ..hehe

# masih kisah tentang mengundi..kisah 1 dan 2 adalah kisah benar dan kisah ni kelakar bagi aku..dan aku nak share ngan korang.boleh kita gelak sesama.Tapi kalau tak kelakar pun silalah gelak untuk ambik hati aku ye (^_~)



1-kisah pengundi baru yang masih muda(adik beradik) si abang bertanya pada si adik 'macam mana ko mengundi tadi?ko pangkah yang mana?' lalu si adik mejawab 'tanda pangkah ke?aku ingat tanda 'right'..macam mana ni?abis lah rosak undi aku'

2-masih kisah pengundi adik-beradik itu,si abang masih gelakkan si adik sambil tekan-tekan perut,habis gelak dia mula bercerita kisahnya pula 'masa ngundi tadi aku pelik,kenapa ada pen bila kita nak tanda kertas undi tu.nak buat apa pen tu?' lalu si adik kehairanan 'buat tanda kertas undi la.abis tu ko tanda 'pangkah' kertas undi pakai apa?' kali ni rupanya giliran si abang merosakkan kertas undi 'tanda ngan pen ke?aku ingat buat tanda 'X' guna jari yang di sapu dakwat tu.huhu.rosaklah kertas undi aku' sambil tepuk dahi # akhirnya 2 undi rosak

3-orang kata kalau nak undi,kita kena tanda X pada calon yang kita tak suka dan tinggalkan kosong pada kotak untuk calon yang kita suka..emm

tak kelakar?okey..dah gi sambung keje

16 comments:

  1. tu la, Ai pun tanda pangkah besar2 pada calon yang Ai tak suka. kuikui

    ReplyDelete
  2. Di Indonesia, Pemilih atau Pengundi di panggil PEMILU.

    ReplyDelete
  3. cerita betul ke ni? ade jugak ye? yang no. 2 tu tak tahan!!

    ReplyDelete
  4. # AiTotYati.
    lawak no 3 tu org kata diorang guna pada pengundi 'orang asli' tak pasti la betul ke tidak.

    # kakPB..
    oh ye?diorang suka sebut singkatan.
    saya pulak PEMALU ;)

    # Rinah..
    !bagi saya 5!
    hehe

    # Fida..
    lawak no 1 dan 2 tu mmg kisah benar.smlm sakit perut saya gelak

    ReplyDelete
  5. Ada juga kawan akak yg dah mengundi dua kali, tandakan right jadi UNDI ROSAK

    ReplyDelete
  6. tanda rait tak rosakkan undi...gitu jugak kalu dia pangkah guna ink jari tu...janji tanda2 terang, bebetul kat dlm kotak tu irfa. Ada la org tu nk tunjuk pandai nk rosakkan undi buat camtu, tetiba knkawan petugas kira undi kata yg camtu diambil kira juga...hehhehe..

    ReplyDelete
  7. # MakWardah..
    saya pun konpius jugak masa nak undi tu sbb pertama kali..teriba blank x tahu nak pangkah ke right.hehe

    # Acik..
    oh di kira ke?igtkan rosak terus

    ReplyDelete
  8. memang macam2 ragam dan semua yg irfa listkan tu adalah perkara normal yg berlaku time pilihanraya ni. maklumlah 5 tahun sekali. walaupun dah mengundi 5 tahun yg lepas, bila pegi mengundi tetap rasa nerbes. hehe.

    er.. agak2nya apa lah perasaan calon eh? jadi pengundipun nerbes mengalahkan calon. hehe

    ReplyDelete
  9. akak opis ni kan jadik pemerhati tu..dia ckap ada yang tenyek X pakai dakwat tu sebab dia tak tau yang kena pakai pen..kelakar gilos

    ReplyDelete
  10. hahahaa samalah dgn kwn kak lea yg balik mengundi kat kedah.elok je dh dekat turn nk msk bilik undi,tiba2 baru kak lea perasan dia sms.dia tya ni nak undi kena tenyoh kuku berdakwat tu ke?dah tu dah diorg sibuk kecoh sgt ttg style baru,dh tentu kena praktikkan kt paper undi tu,ye tak.

    lps tu dia kata kat tmpt dia takde pen,ada pensil n pembaris.hahahaha lagilah budak tu confused,tak taulah undi dia rosak ke tak.

    ReplyDelete
  11. hihihihi mesti ada yang terjadi jugak kan...heheehe

    ReplyDelete
  12. mmg ada kes gini.. pengundi dok lama tak tau samada pangkah kat tempat dia sokong atau yg opposite.. hehe..

    ReplyDelete
  13. sebelum masuk memang yakin nak pangkah mana satu tapi bila dah hadap kertas undi dengan calon yang ramai.. aduh.. blur sekejap nak pangkah mana satu..

    ReplyDelete
  14. hahahah... mcm mcm gelagat ngundi ni tau... huhuhu

    ReplyDelete
  15. dh undi pun mcm lps exam xyah sush2 nk semak jwpn pd soaln yg dberi....

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)