Wednesday, July 24, 2013

Contoh Surat Minta Cuti Raya

adoi, mood nak buat keje dah terjun lombong
kiri kanan depan belakang duk pasang lagu raya
sabar jelah, lagu takpe lagi
ini siap takbir raya, sayu rasa hati

citer bab raya ni
dah apply cuti raya ke belum?

aku belum apply lagi
bos ai kalau nak cuti esok
hari ni submit borang pun takde hal, hihi

ini ada orang share contoh surat mintak cuti raya
dalam bahasa ibunda ku, hihi

kalau hantar kat bos aku 
konfem dia buang dalam tong sampah
kes baca tak jugak paham2, hihi


paham ke?
tak paham sila mintak bantuan Google Translate
konfem pening kepala pakcik gugel tu nak terjemah 
hahahaha

sapa yang paham sila angkat keyboard
(^_^)

# nak baca surat yang bos dia balas, sila ke blog cikviva

25 comments:

  1. Replies
    1. CV..
      boh wak tok reti baso sebab dio pun xleh cuti, hahaha

      Delete
  2. Ahahahahaha............kelaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. QASHMERE..
      baca ramai2 siap dgn nada sekali, lagi kelakar

      Delete
  3. kereng monggek kawe tu tak tahan tu.... hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK NET..
      sayo nok suko part, ' mok ngepek' tuh

      Delete
    2. kak net,
      baca surat jawapan bos besar kat blog saya pulak...hahah

      Delete
  4. aduss..tergeliat lidah JM..baca satu2..baca slow2 baru paham..ahahah..sah2 bos pun pening baca nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM..
      slow slow tapi paham kira hebatlah tu :)
      ada org baca 10 kali pun tak jugak paham, hahaha

      Delete
  5. ha ha,akak nak copy paste gi kat bos leh tak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK LIENDA ..
      bos akak bukan americano ke?
      mana dia paham, akak kena tulis loghat utara la ;)

      Delete
  6. Ganah bahaso dio. Jeliro molek kalu boh baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ZA..
      kreatif sapo yang menulis surat ni
      harao dia x marah saya pinjam surat dia

      Delete
  7. kita x yah mintak2 cuti...sokmo cuti nie...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASYIFA..
      sedakla dio cuti sokmo ;)

      Delete
  8. Irfa,
    Boh Besar ghoyak, mu anto sughak ni ke Boh Tea Cameron Highland lah! Hihi, kot baca masa berbuka, tentu sirap Pak Temuk habis tumpah sana sini!

    ReplyDelete
  9. Hehehe..faham sikit2 jah...hehehe..kesiannya dia..semoga boh dia beri lulus la permohonan dia nie hehehe..

    ReplyDelete
  10. Kak Irfa,
    Ehe..paham gak la apa yang dia nak sampaikan tu.
    kita minggu petama puasa dah mohon cuti raya :)

    ReplyDelete
  11. hahaha lawak2.. paham jugak walau bukan orang kelantan.. hummm bab raya ni saya mmg lemah skit, dengar takbir mmg sayu abis..sob sob sob

    ReplyDelete
  12. Nasib mu la, dapak boh tak gheti baso...!

    ReplyDelete
  13. Kwn sy de bce surat nih dpn sy mse kat opis..memg lawak giler

    ReplyDelete
  14. Haha.sekok perut kawe baco nih....lucu la boh.. Oh, nak teka ni mesti surat org bujang nih...

    ReplyDelete
  15. hehehehee.... pekat sungguh sleng dio. kelate beloh mano ni irfa. sedak molek ayat dio. boh dio ore kelate gok deh, keno molek laaa. ;-)

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)