Tuesday, July 9, 2013

Minum Petang Sebelum Puasa:Tauhu Sumbat dan Mee Bandung

Kasi can ek letak gambar makanan, esok janji tak buat lagi, hehe. Ye la tu, silap haribulan sebulan posa 30 keping gambar menu berbuka dan 30 keping gambar menu sahur. Amacam? ada berani? cubit perut nanti..

Ni gara2 terpengaruh dengan kata orang, dengar orang kata mee bandung sedap aku pun tumpang order sekali. Sementara menunggu mee bandung siap di masak, aku nampak tauhu sumbat. Lama tak makan tauhu, ambik 4 ketui ni nak rasa nak mentederah? kalau takat nak rasa je patutnya ambik 2 ketui je. Yang gi ambik sampai 4 ketul tu nape? makan 2 1/2 ketui je lagi 1 1/2 ketui masuk tong sampah. tak lalu dah nak telan, huhu # hidung tersumbat, makan apa pun takde rasa

tauhu sumbat
4 ketul/RM2
Dan mee bandung pun siap, merah semacam je makngah, konfem terlebih tuang sos cili ni. Aku pun konpius ni mee bandung ke mee hailam? kan dah kata, memang tak abis.. uwaaa pembaziran sangat

mee bandung extra sos cili
rm4.50
Sekian entri makan-makan sebelum puasa (^_^)

12 comments:

  1. Salam Ramadan, maaf zahir dan batin Irfa..

    kesimpulannya..tak sedap la tu ya hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK AZWA..
      salam ramadhan ye kak
      selamat menunaikan ibadah puasa ye
      emm tau takpe..

      Delete
  2. menyelerakan....!
    selamat berpuasa buat irfa sekeluarga...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASYIFA..
      terima kasih
      selamat berpuasa lah kita ye ;)

      Delete
  3. tauhu sumbat pekena dgn sos cili tak kenalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda..
      ikut suka dia je , bukan dia yg makan
      dia nak jual je :)

      Delete
  4. Ramadan kareem utk Irfa sekeluarga..

    ps: tgk kepekatan & kekaleran kuah pun tahu apa akan terjadi pada tekak ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong..
      emm tulah pasal
      mmg tak abis makan le jawabnya

      Delete
  5. mee bandung tu memang asal dari Bandung ke camne ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyo..
      entah, kat Bandung pun xde mee bandung tu rasanya ;)

      Delete
  6. salam ramadan

    tau tau nak pos ker idak masakan dibulan puasa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK INA..
      salam ramadhan ;)
      post je kalau nak post
      ramai je yg datang jenguk nanti

      Delete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)