Tuesday, July 9, 2013

Minum Petang Sebelum Puasa:Tauhu Sumbat dan Mee Bandung

Kasi can ek letak gambar makanan, esok janji tak buat lagi, hehe. Ye la tu, silap haribulan sebulan posa 30 keping gambar menu berbuka dan 30 keping gambar menu sahur. Amacam? ada berani? cubit perut nanti..

Ni gara2 terpengaruh dengan kata orang, dengar orang kata mee bandung sedap aku pun tumpang order sekali. Sementara menunggu mee bandung siap di masak, aku nampak tauhu sumbat. Lama tak makan tauhu, ambik 4 ketui ni nak rasa nak mentederah? kalau takat nak rasa je patutnya ambik 2 ketui je. Yang gi ambik sampai 4 ketul tu nape? makan 2 1/2 ketui je lagi 1 1/2 ketui masuk tong sampah. tak lalu dah nak telan, huhu # hidung tersumbat, makan apa pun takde rasa

tauhu sumbat
4 ketul/RM2
Dan mee bandung pun siap, merah semacam je makngah, konfem terlebih tuang sos cili ni. Aku pun konpius ni mee bandung ke mee hailam? kan dah kata, memang tak abis.. uwaaa pembaziran sangat

mee bandung extra sos cili
rm4.50
Sekian entri makan-makan sebelum puasa (^_^)

12 comments:

MOKCIK AZWA said...

Salam Ramadan, maaf zahir dan batin Irfa..

kesimpulannya..tak sedap la tu ya hehehe..

Asyifa Mustaffa said...

menyelerakan....!
selamat berpuasa buat irfa sekeluarga...:-)

Nieda ramly said...

tauhu sumbat pekena dgn sos cili tak kenalah.

Yong Is My Name said...

Ramadan kareem utk Irfa sekeluarga..

ps: tgk kepekatan & kekaleran kuah pun tahu apa akan terjadi pada tekak ;-)

kyo_9 said...

mee bandung tu memang asal dari Bandung ke camne ek?

kak ina kl (1) said...

salam ramadan

tau tau nak pos ker idak masakan dibulan puasa ni..

Irfa said...

KAK INA..
salam ramadhan ;)
post je kalau nak post
ramai je yg datang jenguk nanti

Irfa said...

Kyo..
entah, kat Bandung pun xde mee bandung tu rasanya ;)

Irfa said...

Yong..
emm tulah pasal
mmg tak abis makan le jawabnya

Irfa said...

Nieda..
ikut suka dia je , bukan dia yg makan
dia nak jual je :)

Irfa said...

ASYIFA..
terima kasih
selamat berpuasa lah kita ye ;)

Irfa said...

KAK AZWA..
salam ramadhan ye kak
selamat menunaikan ibadah puasa ye
emm tau takpe..