Friday, August 2, 2013

Ramadhan 24: Mood Raya di Opis dan Sampul Duit Raya

Pagi ni baru nampak ada orang hias opis
baru ler nampak suasana raya
kalau opis lama dulu, 2 minggu dah ada yang menghias
di pintu masuk opis dah siap dengan pondok replika rumah kayu
dan juga replika lemang sedang di bakar
kad dan banner raya siap dipasang
lagu raya berkumandang 

Tapi opis baru ni, semua buat derk je
lagu raya pun ada kejap je tu hari
bizi sangat kot, emm

simple je hiasan, yang gantung je
takde deco depan pintu masuk macam opis dulu

awal pagi, ramai belum datang lagi
aku orang no 2 paling awal sampai setiap pagi, huhu


dapat 50 keping sampul duit raya
sampul je tau, duit isi sendiri, hehe

rasanya ramai dah last day keje hari ni kan?
blog akan sunyi seminggu dua
so aku ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI in advance
maaf kalau ada salah silap
kotlah ada yang terasa hati selama duk berbalas komen

bagi yang pulang ke kampung
hati2 dijalan raya
kim salam orang kampung ye

yang berdiet sakan masa posa nie
jangan lupa, raya nanti makan banyak2 nanti
rugi woo tak makan
raya sekali je setahun
mana tahu 2 kilo yang hilang tu boleh ditambah lagi 5 kilo
nada jeles disitu sebab posa ni aku takde kurang seinci pun, huhu

jumpa lagi 2 minggu ye, Insya Allah

33 comments:

Arisha Hoon said...

irfa..SALAM LEBARAN...jumpa lg..kalo ada lg kain vietnam baru letak ek..nnti biler akak dah ada ongkos akak order..hee

Arisha Hoon said...

sonokk nyerrr koje kat MAS...dapat tiket pree..

JunAina said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari Aina. Safe journey.

Rinna said...

Selamat hari raya.. Kira okey laa gak ada deco-deco raya.. kira ada laa semangat nak raya.. tu.. :)

m.u.l.a.n said...

woowwww tak pernah dapat sampul MAS... nak sikit..

Sweetie said...

Irfa! sat ni tadi kakitangan dari MAS dtg my Office bagi satu beg juadah untuk berbuka dan sampul raya tu... Saya tanya sampul je ke... tiket kapal terbang tak de? he..he..

mrs.smile said...

Kira ok gak ler ada juga office nak deco-deco raya..office MS memang takde, harap lagu raya jer putar..itupun radio sendiri hikhik

Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin!

IndaMarya said...

di ofis hias mcm2.kami di sekolah sunyi, kosong.ya la syik dlm kelas saja.kalau cikgu sibuk hias kelas depa bising pulak.last2 kosong ..ha ha.slamat hri raya Irfa.moga meriah, meriah dan meriah..

mummY daniSha said...

selamat hari raya irfa =)

azieazah said...

Ohh keja dengan syarikat kapai terobang!

Opis baru yang sekarang langsung tak pernah ada hias hias pejabat pun, kata depa. Kalu opis dulu, Kak Azie yang rajin hias pejabat utk dapatkan mood raya.

pha is said...

selamat hari raya..

sarah said...

selamat hari raya kak..ooo kak kerja dgn MAS yer...best la, beh pi melancong free kan?

zurasayang77 said...

salam... bleh mntk smpul duit raya tu 2 kping? sy nk kumpul ;-)

Irfa said...

Dear Zura Sayang..
boleh je
mmg hobi kumpul sampul raya ke?
nnti tinggalkan alamat kat kotak komen
sy poskan ;)

Irfa said...

Dear Sarah..
Salam Syawal
bolehlah, tiket je yg free
yg lain kena poket sendiri juga ;)

Irfa said...

HAI PHA..
selamat hari raya ;)
welcome

Irfa said...

SALAM KAK ARISHA..
tq sudi membeli belah di HajarCloset ;)
selamat hari raya

Irfa said...

Dear Kak Arisha..
yg pree tu je seronok kot
yg lain tu sama je ngan orang lain
dah rezki disini, terima jelah

Irfa said...

Dear JunAina..
selamat hari raya juga :)

Irfa said...

RINNA..
deco ala kadar je sebab semua sibuk nak setelkan keje sblum cuti raya
selamat hari raya ;)

Irfa said...

DEAR MULAN..
nak sampul boleh tapi $$ isi sendiri ye
meh alamat, saya pos kan

Irfa said...

SIS SWEETIE..
ye ke?
kat opis saya takde pun, hihi
tiket kena beli sendiri la tu ;)

Irfa said...

MRS SMILE..
ok la dr xde langsung wpun ala kadar je
salam syawal dr saya

Irfa said...

SIS INDA..
sekolah dah nak cuti, sapa la yg nak menghias ye
tp igt balik masa skolah, lepas raya ada majlis hari raya
pakat simpan kuih raya sebab nak bawak pegi skolah ;)
kenangan yg indah
slmt hari raya ye kak

Irfa said...

DEAR MUMMY DANISHA..
selamat hari raya utk awak juga ;)

Irfa said...

DEAR KAK AZIE..
ha'ah kat sini le saya 5 hari seminggu
kalau ke klia koling2 la buleh kenal2

Ayuis Mie said...

Salam irfa. Masih ada lg ka sampul raya tu? Saya pun nk jufa sekeping dua nk buat koleksi;-)

Irfa said...

Dear Auyis Mie..
saya tak dapat link ke blog awak
sampul tu masih ada kalau awak nak
sila tgglkan emel ye

Ayuis Mie said...

Maaf ya irfa.ini email saya ayuismie249@gmail.com

Irfa said...

saya dah emel,nnti balas emel tu dan kasi alamat ye ;)

Ayuis Mie said...

Irfa,saya dah balas email berserta alamat saya. Ada terima tak.? Tima kasiih ya. .

Irfa said...

dear ayuis Mie
dah dpt.nnti sy pos ye ;)

De'yan zam said...

tahun nie smpul raya ade x...saya kumpul sampul raya juga...:)