Friday, August 2, 2013

Ramadhan 24: Mood Raya di Opis dan Sampul Duit Raya

Pagi ni baru nampak ada orang hias opis
baru ler nampak suasana raya
kalau opis lama dulu, 2 minggu dah ada yang menghias
di pintu masuk opis dah siap dengan pondok replika rumah kayu
dan juga replika lemang sedang di bakar
kad dan banner raya siap dipasang
lagu raya berkumandang 

Tapi opis baru ni, semua buat derk je
lagu raya pun ada kejap je tu hari
bizi sangat kot, emm

simple je hiasan, yang gantung je
takde deco depan pintu masuk macam opis dulu

awal pagi, ramai belum datang lagi
aku orang no 2 paling awal sampai setiap pagi, huhu


dapat 50 keping sampul duit raya
sampul je tau, duit isi sendiri, hehe

rasanya ramai dah last day keje hari ni kan?
blog akan sunyi seminggu dua
so aku ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI in advance
maaf kalau ada salah silap
kotlah ada yang terasa hati selama duk berbalas komen

bagi yang pulang ke kampung
hati2 dijalan raya
kim salam orang kampung ye

yang berdiet sakan masa posa nie
jangan lupa, raya nanti makan banyak2 nanti
rugi woo tak makan
raya sekali je setahun
mana tahu 2 kilo yang hilang tu boleh ditambah lagi 5 kilo
nada jeles disitu sebab posa ni aku takde kurang seinci pun, huhu

jumpa lagi 2 minggu ye, Insya Allah

33 comments:

  1. irfa..SALAM LEBARAN...jumpa lg..kalo ada lg kain vietnam baru letak ek..nnti biler akak dah ada ongkos akak order..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM KAK ARISHA..
      tq sudi membeli belah di HajarCloset ;)
      selamat hari raya

      Delete
  2. sonokk nyerrr koje kat MAS...dapat tiket pree..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Kak Arisha..
      yg pree tu je seronok kot
      yg lain tu sama je ngan orang lain
      dah rezki disini, terima jelah

      Delete
  3. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari Aina. Safe journey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear JunAina..
      selamat hari raya juga :)

      Delete
  4. Selamat hari raya.. Kira okey laa gak ada deco-deco raya.. kira ada laa semangat nak raya.. tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. RINNA..
      deco ala kadar je sebab semua sibuk nak setelkan keje sblum cuti raya
      selamat hari raya ;)

      Delete
  5. woowwww tak pernah dapat sampul MAS... nak sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR MULAN..
      nak sampul boleh tapi $$ isi sendiri ye
      meh alamat, saya pos kan

      Delete
  6. Irfa! sat ni tadi kakitangan dari MAS dtg my Office bagi satu beg juadah untuk berbuka dan sampul raya tu... Saya tanya sampul je ke... tiket kapal terbang tak de? he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SWEETIE..
      ye ke?
      kat opis saya takde pun, hihi
      tiket kena beli sendiri la tu ;)

      Delete
  7. Kira ok gak ler ada juga office nak deco-deco raya..office MS memang takde, harap lagu raya jer putar..itupun radio sendiri hikhik

    Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MRS SMILE..
      ok la dr xde langsung wpun ala kadar je
      salam syawal dr saya

      Delete
  8. di ofis hias mcm2.kami di sekolah sunyi, kosong.ya la syik dlm kelas saja.kalau cikgu sibuk hias kelas depa bising pulak.last2 kosong ..ha ha.slamat hri raya Irfa.moga meriah, meriah dan meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS INDA..
      sekolah dah nak cuti, sapa la yg nak menghias ye
      tp igt balik masa skolah, lepas raya ada majlis hari raya
      pakat simpan kuih raya sebab nak bawak pegi skolah ;)
      kenangan yg indah
      slmt hari raya ye kak

      Delete
  9. Replies
    1. DEAR MUMMY DANISHA..
      selamat hari raya utk awak juga ;)

      Delete
  10. Ohh keja dengan syarikat kapai terobang!

    Opis baru yang sekarang langsung tak pernah ada hias hias pejabat pun, kata depa. Kalu opis dulu, Kak Azie yang rajin hias pejabat utk dapatkan mood raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR KAK AZIE..
      ha'ah kat sini le saya 5 hari seminggu
      kalau ke klia koling2 la buleh kenal2

      Delete
  11. Replies
    1. HAI PHA..
      selamat hari raya ;)
      welcome

      Delete
  12. selamat hari raya kak..ooo kak kerja dgn MAS yer...best la, beh pi melancong free kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Sarah..
      Salam Syawal
      bolehlah, tiket je yg free
      yg lain kena poket sendiri juga ;)

      Delete
  13. salam... bleh mntk smpul duit raya tu 2 kping? sy nk kumpul ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Zura Sayang..
      boleh je
      mmg hobi kumpul sampul raya ke?
      nnti tinggalkan alamat kat kotak komen
      sy poskan ;)

      Delete
  14. Salam irfa. Masih ada lg ka sampul raya tu? Saya pun nk jufa sekeping dua nk buat koleksi;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Auyis Mie..
      saya tak dapat link ke blog awak
      sampul tu masih ada kalau awak nak
      sila tgglkan emel ye

      Delete
    2. saya dah emel,nnti balas emel tu dan kasi alamat ye ;)

      Delete
  15. Maaf ya irfa.ini email saya ayuismie249@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Irfa,saya dah balas email berserta alamat saya. Ada terima tak.? Tima kasiih ya. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear ayuis Mie
      dah dpt.nnti sy pos ye ;)

      Delete
  17. tahun nie smpul raya ade x...saya kumpul sampul raya juga...:)

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)