Thursday, August 15, 2013

Raya Kami : Episod 3, Kakak Besday ke Doblas

Raya ke 4 (Ahad)

11 Ogos 2013
 tarikh sama 12 tahun yang lalu ( 11 Ogos 2001) 
adalah dimana hari aku melahirkan anak sulung kami, si kakak.

Dear Kakak
Selamat Hari Lahir ke 12 Tahun
semoga kakak jadi muslimah yang baik
dan berjaya dunia akhirat 
citer pasal sambut besday ni, aku ada kisah nak citer
kakak memang tak miss sambut besday tiap tahun sejak dia dilahirkan
wpun simple macam mana pun
bukan bermakna sambutan besar-besaran
sekadar beli sebiji kek, makan anak beranak mesti ada
tapi bagi adik2nya, memang takde besday
kalau ada pun cuma gi makan, beli kek tu memang takle kecuali sekali masa si abam 4 tahun
si adik memang tak penah sambut besday
bukan pilih kasih, tapi entahla
mgkin sebab abam dan adik belum pandai mintak kot

tapi mulai tahun ni, aku akan buat macam ni
satu kek share 3 orang
jimat kan? hehe

happy besday to u all
happy besday to u all
happy besday tu kakak, abam dan adik
happy besday to u all
umie ayah sayang kamu ber3

cinta hati umie dan ayah
semoga kamu ber3 sentiasa berkasih sayang sampai ke hujung nyawa
dan membesar dengan baik
menjadi anak2 yang soleh dan solehah



16 comments:

  1. salam raya sis irfa.happy birthday untuk kakak.owh baya anak buah kak lea belah husband.hari tu masa balik perak ramai jugak anak buah yang nak upsr.mak masing2 macam2 ceritalah tentang telatah anak masing2 yang berdebar nak exam he3...

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday Kakak. :)

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday Kakak..nak UPSR dah ye..semoga berjaya dalam hidup dunia dan akhirat..aminnn..

    good idea sambut hari lahir sekali gus hehehe..

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya to Irfa and family...happy birthday juga buat kakak...kejap aje dah membesar kan...:)

    ReplyDelete
  5. selamat harilahir kakak..
    semoga berjaya dalam peperiksaan UPSR nanti

    ReplyDelete
  6. besar dah anak dara irfa ni...mga berjaya cemerlang dalam pelajaran dan selamat dunia & akherat.

    ReplyDelete
  7. Wah, kawin awal ni...anak dah jadi anak dara, umi muda lagi...semoga Kakak sentiasa sihat, jadi anak yg soleh, baik hati dan penyayang k..

    ReplyDelete
  8. hepi besday kakak abam n adik...elok irfa raikan besday ketiganya sekali, maklum kdg terlupa besday anak2 n xdiraikan tntu anak itu tersinggit hati...

    ReplyDelete
  9. amin...

    happy belated birthday to kakak, abam dan adik jugak

    ReplyDelete
  10. hepi besday Kakak!!!

    *hari nih besday anak2 anak yg bongsu..mai la jenguk blog..hihihi*

    Selamat Hari Raya Irfa!

    ReplyDelete
  11. happy birthday kakak.thn ni upsr ya.belajar rajin2.

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir kakak.. ;)
    moga sihat dalam menjalani kehidupan seharian.

    ReplyDelete
  13. Happy Birthday kakak!!
    Citer masa kita pg zoo tu takde ke? haha

    ReplyDelete
  14. happy birthday kakak..

    ala..aku pun buat simple2 je.. kek murahan buat sendiri.. sambut sesama sendiri je..hehehe..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)