Friday, October 4, 2013

Balik Kampung Makan Buah Dokong

~ Salam Hari Jumaat ~

ada yang rindu tak aku tak apdet blog beberapa hari?
emm takde?
sedihnya, huhu

okeylah, bagi korang cuci mata dulu

ini dia buah DOKONG
# gambar buah dokong dari pokok depan rumah ayah bonda di kampung
fresh petik dari pokok, terus masuk mulut





kami balik kampung jumpa anak dara
maklumlah Raya Haji nanti aku tak balik

citer pasal balik kampung, minggu depan lah aku citer ye


~ mood happy baru lepas jumpa anak ~




32 comments:

  1. Replies
    1. RAI..
      alahai, x berbaloi nak pos
      lebam tengah jalan je nanti ;)

      Delete
  2. hi irfa...lama x jenguk sini..dah lain dah rupe belog ni huhu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUMMY DANISHA..
      wah,sibuk ye?
      datanglah bila free, blog citer biasa2 je

      Delete
  3. fresh petik terus masuk mulut? dengan kulit² nya sekali ke?

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. TATA..
      oh aku x penah makan ngan kulit.
      ko penah ke?apa rasa?

      Delete
    2. rasa kelat. lepas tu rasa menyesal.

      Delete
  4. sedap..kat pasar malam 3kilo seploh hengget

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZIE..
      ayah kata takde sapa pun balik kg makan buah
      siap jual murah2 kat lori yg masuk kg beli borong ;)

      Delete
  5. alamak.. dh lama x makan.. hmmm.. sedapnyerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR AIN..
      mmg sedap.manis buah gitu
      sedap makan tak sedar abis sebakul ;)

      Delete
    2. btul~!! sedar2 dh abis makan..

      Delete
  6. Aku suke dokong. Aritu beli, mkn smpi x igt dunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. FARA..
      bawak sikit kat opis ni semua pakat kata 'manisnya'
      siap nak beli kalau aku balik kg
      mslhnya buah tu tak tahan lama
      tak tahu sempat tak lagi buah tu balik kg raya nnt

      Delete
  7. irfa, lama tak update blog ingat pegi obersea lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS ARISHA..
      tak sempat seberang laut Yong
      seberang sungai je ;)
      balik kampung tengok anak dara

      Delete
  8. Hhhhmmmm sedap nyer!!!. Sy salu confuse antara langsat, duku dan dokong. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR BAHIYAH..
      sy pun konpius beza antara 3 buah tu,nampak sama je
      tp mak kata 'buah langsat ada jarak antara buah tu,tp buah dokong rapat2 dlm setangkai'
      entahler,,tp sy suka dokong
      anak dara saya sebut 'buah dok kong' hehe

      Delete
  9. Replies
    1. SWEETIE..
      dah tggl tangkai je dah ni kak ;)

      Delete
  10. Agak2 sempat tak balik raya haji ni nak makan dokong tu???? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. CV..
      tak berani jamin la, nampak kat pokok pun dah kurang

      Delete
  11. ini baru betul, tunjuk buah dokong... objektif tepat... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK NET..
      haha.objektif tepat
      konfem x kena potong markah kalau dlm exam

      Delete
  12. Kesiannya anak dara beraya ibu/ayah tak balik kg ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ZAKIE..
      dah buat perjanjian kalau balik skrg tak balik raya
      so dia kata ok, lgpun dah x lama dah nak balik sini
      mgkin hantar adik lelaki dia beraya bersama..so x terasa sgt

      Delete
  13. Replies
    1. SIS AZIE..
      cemburu tang mana tu? makan buah @ balik kampung?hihi

      Delete
  14. Besar2 buah dokong tu....sedapnya... makan dr pokok sdiri mmg semua sedap....ai..best dapat baliik kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. AISY NASIHA..
      mmg besar2..sebiji pun puas makan,biji pun kecik sgt terus telan je
      alhamdulillah..rezki pokok tu berbuah lebat setiap tahun

      Delete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)