Friday, October 4, 2013

Balik Kampung Makan Buah Dokong

~ Salam Hari Jumaat ~

ada yang rindu tak aku tak apdet blog beberapa hari?
emm takde?
sedihnya, huhu

okeylah, bagi korang cuci mata dulu

ini dia buah DOKONG
# gambar buah dokong dari pokok depan rumah ayah bonda di kampung
fresh petik dari pokok, terus masuk mulut





kami balik kampung jumpa anak dara
maklumlah Raya Haji nanti aku tak balik

citer pasal balik kampung, minggu depan lah aku citer ye


~ mood happy baru lepas jumpa anak ~




32 comments:

Rai Ourkizuna said...

pos sikit!

mummY daniSha said...

hi irfa...lama x jenguk sini..dah lain dah rupe belog ni huhu =)

t.a.t.a said...

fresh petik terus masuk mulut? dengan kulit² nya sekali ke?

hahaha

Crew Fathi said...

Hamboi.. sodap tu... ^_^

ZieMarziah said...

sedap..kat pasar malam 3kilo seploh hengget

ain diyana said...

alamak.. dh lama x makan.. hmmm.. sedapnyerr

faraherda.razalan said...

Aku suke dokong. Aritu beli, mkn smpi x igt dunia.

Arisha Hoon said...

irfa, lama tak update blog ingat pegi obersea lagi..

Irfa said...

SIS ARISHA..
tak sempat seberang laut Yong
seberang sungai je ;)
balik kampung tengok anak dara

Irfa said...

FARA..
bawak sikit kat opis ni semua pakat kata 'manisnya'
siap nak beli kalau aku balik kg
mslhnya buah tu tak tahan lama
tak tahu sempat tak lagi buah tu balik kg raya nnt

Irfa said...

DEAR AIN..
mmg sedap.manis buah gitu
sedap makan tak sedar abis sebakul ;)

Irfa said...

ZIE..
ayah kata takde sapa pun balik kg makan buah
siap jual murah2 kat lori yg masuk kg beli borong ;)

Irfa said...

RAI..
alahai, x berbaloi nak pos
lebam tengah jalan je nanti ;)

Irfa said...

MUMMY DANISHA..
wah,sibuk ye?
datanglah bila free, blog citer biasa2 je

Irfa said...

TATA..
oh aku x penah makan ngan kulit.
ko penah ke?apa rasa?

Irfa said...

CREW Fathi..
nak ke?
hehe

t.a.t.a said...

rasa kelat. lepas tu rasa menyesal.

ain diyana said...

btul~!! sedar2 dh abis makan..

BAHIYAH AMANI said...

Hhhhmmmm sedap nyer!!!. Sy salu confuse antara langsat, duku dan dokong. :)

Sweetie said...

Bak setangkai Irfa....

Irfa said...

DEAR BAHIYAH..
sy pun konpius beza antara 3 buah tu,nampak sama je
tp mak kata 'buah langsat ada jarak antara buah tu,tp buah dokong rapat2 dlm setangkai'
entahler,,tp sy suka dokong
anak dara saya sebut 'buah dok kong' hehe

Irfa said...

SWEETIE..
dah tggl tangkai je dah ni kak ;)

:: Cik Viva :: said...

Agak2 sempat tak balik raya haji ni nak makan dokong tu???? huhu

NenetPenne (NP) said...

ini baru betul, tunjuk buah dokong... objektif tepat... hahaha

Kakzakie said...

Kesiannya anak dara beraya ibu/ayah tak balik kg ye...

azieazah said...

Yooooo kita cemburu kat awak!

Aisy Nasiha said...

Besar2 buah dokong tu....sedapnya... makan dr pokok sdiri mmg semua sedap....ai..best dapat baliik kg

Irfa said...

CV..
tak berani jamin la, nampak kat pokok pun dah kurang

Irfa said...

KAK NET..
haha.objektif tepat
konfem x kena potong markah kalau dlm exam

Irfa said...

KAK ZAKIE..
dah buat perjanjian kalau balik skrg tak balik raya
so dia kata ok, lgpun dah x lama dah nak balik sini
mgkin hantar adik lelaki dia beraya bersama..so x terasa sgt

Irfa said...

SIS AZIE..
cemburu tang mana tu? makan buah @ balik kampung?hihi

Irfa said...

AISY NASIHA..
mmg besar2..sebiji pun puas makan,biji pun kecik sgt terus telan je
alhamdulillah..rezki pokok tu berbuah lebat setiap tahun