Monday, December 30, 2013

Cicir, Tercicir @ Keciciran ?

penat, penattttt sangat
macamlah jalan kaki naik bukit turun bukit, huhu
walaupun tak mendaki, ia tetap penat 
penat turun naik keta, penat mendengar, penat beratur
bla bla bla

tadi cuti 1/2 hari
cuti penghabisan untuk tahun 2013
meneman kakak orientasi Form 1
beratur beli buku biasa lah, semua nak last minute
tadah telinga dengar taklimat dari pihak sekolah
yang aku ingat ialah:
- anak2 yang baru melangkah ke sekolah menengah ni
dalam krisis mengenal diri untuk memasuki alam remaja
bila cikgu cerita serba sikit gejala sosial remaja kini
meremang bulu roma aku
semoga dijauhkan anak2 kita dari gejala tidak sihat

tapi, kakak belum tahu duduk kelas mana
sebab nama takde dalam list
ada 12 kelas untuk Form 1
tapi nama kakak takde

*tarik napas, hembus*

kata mereka2 disekeliling
itu biasa bagi murid2 yang baru bertukar sekolah
jadi sabar jelah menunggu khamis nanti baru tahu duk kelas mana
harap takde masalah

emm, nak apply cuti 2014
banyak hal nak setel
tapi tahun 2014 banyak jugak perancangan, kena jimat2 cuti jugak

sekian



7 comments:

  1. 12 clas ting1? Rmainya student...!
    Biasa la tu...ujung thun...nak ke awal thun ni...bnyk perkara nak kena urus kan...

    ReplyDelete
  2. anak akak esok orientasi,biasalah anak dah masok menengah nie,kita kenalah pantau maklumlah anak dah dewasa nie banyak keletahnya....

    ReplyDelete
  3. buku dah beli kat koop minggu lepas...selamat.
    kelas tu biasanya berkurang bila ada yg dapat tawaran sekolah berasrama/sekolah lain. tahun ni pun 12 lepas tu jadi 8 je...;)

    ReplyDelete
  4. Banyak kelas ? Agaknya satu kelas ada 20 orang jer kot ? Kat sini satu kelas 40 orang... ada 4 kelas jer sebab nak jimat cikgu...
    Bagus agaknya banyak kelas tapi skit murid satu kelas... baru la boleh monitor rapat skit...

    ReplyDelete
  5. Woh, berjaya juga kau habis kan cuti kau yang 0.5 hari tu eh? Hahaha. Tahniah wei.

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)