Thursday, November 28, 2013

Homemade Kimchi dan Mangga Manis

KISAH PETANG SEMALAM

Balik keje semalam, ada parcel untuk aku
yang di alamatkan ke rumah pengasuh
dalam hati berkata
'yeayyy.. kimchi sudah sampai'
kiriman dari Rai Ourkizuna
# siap ugut sambil hentak2 kaki suh dia pos sebalang untuk aku, haha

aku kan peminat tegar drama Korea
bila scene makan2 mesti diorang hidang kimchi
dalam hati teringin nak cuba
tapi tak pernah pun ke restoren makanan korea
ada je resepi si Rai tu bagi
tapi ... buat sendiri konfem lah bukan aku orangnya

Home made kimchi
apa rasanya?
masam2 pedas, boleh tahan
memang jeruk kubis le, tapi ada rasa pedas2
aku makan ngan nasi je sebab dah malam
lauk dah habis tapi malas nak masak lauk
si abam suka, makan bersuap aku dengan dia semalam
kata si tukang buat, buh dalam nasi goreng pun sedap
boleh ler cuba nanti    

KISAH PAGI INI

di opis, baru fikir apa nak buat pagi ni
tetiba ada kol dari 'seseorang'
ingatkan dia nak 'terbang' kemana2
rupanya nak bagitau kat rumahnya banyak mangga, tak tahu nak bagi sapa
kalau aku nak, dia nak datang hantar ke opis
dah kebetulan nak keluar gi check up, katanya

wow! tak cukup tapak tangan
lapangan terbang Klia aku tadahkan, hihi

ni dia rezki hari Khamis
dah bagi kengkawan sikit
memanjangkan pahala si pemberi
TQ Sis Nysya
(antara blogger terawal yang aku kenal masa memula menulis blog)  

manis buahnya semanis tuannya
Alhamduillah

(^_^)


Ajal Datang Tidak Lewat dan Tidak Cepat Walau Sesaat, Al Fatihah

Petang semalam, tepat jam 5.30 petang, aku macam biasa la dah angkat handbag, jalan laju2 menuju ke lif. Masuk je lif ada sorang senior tegur 'eh! u dulu dari opis .....  kan? macam mana dengan staf yang eksiden tu? dengar citer meninggal kan?' aku dengan muka terkejut 'sapa? tak dengar citer pun'. Senior tu sambung citer 'baru je kejap tadi member i kol bagitau ada staff eksiden, meninggal dan anak2nya masuk icu. Eksiden highway Putrajaya ke Kota Warisan tu, namanya N... ' aku dengar je terus pegang dinding, rasa nak pitam.

Serius, aku kalau dengar berita kematian dikalangan orang yang aku kenal .. perasaan itu sangat lain macam. Sampai ke malam aku terfikir pasal tu. Kami pernah satu opis lebih kurang 7 tahun sebelum aku bertukar department. Dia senior dari aku tapi dikira baru di dept tersebut sebab aku masuk dulu situ, arwah masuk beberapa tahun kendian. Walaupun tak rapat macam bff, tapi pernah jugak berkongsi kisah semasa satu opis dulu, bila aku tukar dept .. jumpa sesekali just 'hi hi bye bye'.

kepada arwah N
Al Fatihah
moga di tempatkan di kalangan mereka yang diberkati Allah
dan semoga ahli keluarga tabah di atas kehilangan yang tersayang


Tuesday, November 26, 2013

Aku dan Denggi

Ini sudah menjadi sejarah, aku tulis sebagai salah satu cerita dalam hidup aku, sebagai kenangan dan tatapan akan datang. Agak membosankan, jadi kalau korang baca jangan menyesal ye.. hihi

Kisah aku kena denggi bulan lepas. Ia bermula selepas aku balik dari course di KelanaJaya 18/10/2013 (Jumaat). Balik dari course petang tu, aku rasa sangat penat dan sakit satu badan. Dia punya penat sampai aku terpaksa suruh en abe bawak anak2 dinner kat luar sebab tak larat nak masak, tapi aku tinggal kat rumah je sebab takde selera nak makan.

Malam tu macam nak nanges sebab rasa sakit satu badan, sentuh pun sakit, huhu. Makan ubat tahan sakit pun tahan sekejap je.

Sabtu Ahad aku menahan sakit, tak pegi klinik sebab aku ingatkan sakit pinggang biasa. Kalau sakit pinggang, klinik panel memang bagi ubat tahan sakit je, jadi aku ingat nak tunggu Isnin untuk ke Medical Centre dan dapatkan guarantee letter refer hospital. Konon nak dapat rawatan pakar je, malas nak gi klinik biasa setakat dapat pain killer.

2 hari menahan sakit, aku hanya mampu baring je. Makan minum semua tak lalu. Anak2 pepandai la urus diri sendiri masa en abe gi keje.

ISNIN (21/10/2013)
ke medical centre, doc kata aku demam. Tapi aku cakap 'saya tak demam, sakit pinggang je' ada hati tu nak lawan kata doctor. Doc suh aku berehat kat bilik rawatan dan masuk air sebotol, dalam hati sempat kutuk doktor 'pesal kena masuk air? aku bukan demam la. sakit pinggang je, tah hapa2 doc ni'

Doc bagi mc 1 hari (mintak 2 hari doc tak bagi, huhu). Balik dari medical centre, melepek jugak.. makan ubat ikut aturan pun takde apa yg berubah. Malam tu aku tak boleh tido, kejap2 terjaga.

Pagi SELASA(22/10/2013)

6.15 pagi aku bangun konon nak pegi keje (yelah, mc dapat 1 hari utk semalam je), masuk dalam bilik air, kepala rasa pening tetiba ............. sedar2 dengar suara cik abe panggil aku sambil tepuk pipi. Rupa2nya, en abe terbangun sebab terdengar benda jatuh. Sebenarnya aku terjatuh dalam bilik air dan terhantuk kepala (maybe kat pam tandas/dinding). Bersiap ala kadar, ke medical centre ambik GL dan sempat buat fisio seround.

Siap fisio, dapat mc 1 hari lagi, balik umah tido dengan harapan bila bangun nanti dah sihat.

RABU (23/10/2013)
Pegi keje kejap ada hal penting,pastu balik umah ambik baju sikit terus ke KPJ Seremban. Doc yang rawat aku tu suh check darah sebab katanya 'awak ni betul ke sakit pinggang? saya tengok awak macam demam, silap2 denggi kot' ambil darah dan result nya konfem denggi dengan bacaan platelet 60. Bilik semua penuh dan terpaksa menunggu di katil bilik kecemasan sampai lah jam 10 malam baru dapat bilik.

Bermalam lah aku sorang2 kat katil hospial sebab en abe kena uruskan anak2 kat rumah. Okey je sebab aku masih boleh bangun dan ke bilik air sendiri.

Esoknya (24/10/2013), ambik darah lagi .. platelet turun lagi ke angka 40
Lusanya (25/10/2013), platelet turun lagi ke angka 36

Aku dah rasa 1001 macam, takut mati rasanya paling banyak. Kepala dah terbayang bukan2.. dengar pulak cerita ada patient yang denggi sama masuk dengan aku dah meninggal. Organ semua dah tak berfungsi. Sapa tak takut dengar kan?

Ramai yang prihatin datang jenguk, bawak macam2. Ada 100 plus, buah kiwi, anggur yang kata bagus untuk denggi. Berbotol2 aku minum 100plus sampai tak larat nak ulang alik ke bilik air dengan sebelah ada jarum masuk air tu. Banyak sangat minum 100plus, penyakit lain pulak yang datang, sakit ulu hati macam gastrik sebab banyak minum air gas, makan pulak tak lalu, minum air gas dengan perut kosong.

Esoknya, kakak ex pengasuh masakkan sup ketam dan kak erna datang bawak jus jambu baru merah (red guava). Semua yang orang suruh makan/minum aku telan dengan harapan bacaan platelet naik, aku dah tak sabar nak balik rumah, kesian kat anak2. Kesian jugak pada en abe yang ulang alik ke spital. Cuti berhari2 untuk jaga aku.         


Tak tahu mana yang berkesan, esoknya 26/10/2013 (Sabtu) bacaan platelet naik kepada 90. Wah! happy rasanya macam nak peluk2 nurse yang ambik darah dan jugak doktor tu. Terima Kasih Allah. Doc kata, bila bacaan dah naik, Insya Allah akan terus naik. So jangan risau lagi, teruskan minum air sebanyak mungkin bagi keluar semua kuman jahat. Doc tahan 1 hari lagi, kalau naik lagi esok, aku dah boleh balik. 

Alhamdulillah, 27/10/2013(Ahad) platelet naik sampai 119 dan petangnya aku discharge. Nikmatnya dapat balik rumah Home Sweet Home gitu. Tapi aku masih belom ada selera makan, berderet senarai makanan yang terlintas kat kepala, tapi bila makanan depan mata, aku takde selera nak makan. huhu.

Dapat mc dari spital sampai 6/11/2013, seminggu lebih jugak melepak kat rumah, melayan sikenit main masak-masak. Kejap jadi doktor, kejap jadi cikgu. Layan jelah. Seronok dia bila umie tak work ye


Okey, sekian kisah aku dan denggi. Sebelum ini, bila sebut pasal nyamuk aedes, pasal denggi .. takde apa kesan pada aku. Bila dah terkena, tengok nyamuk pun rasa phobia. 

Pesan dari aku:

-Elakkan berada di luar rumah waktu senja (6-8 malam) dan waktu awal pagi 6-7 pagi) sebab waktu itu nyamuk aedes sedang cari mangsa.

-Jangan biarkan ada air bertakung yang menggalakkan nyamuk membiak.

-Orang kata 100 plus dan sup ketam baik utk demam denggi wpun doktor tak mengesahkannya, tapi ada orang bagitau 100plus dah kurang berkesan sebab kandungan isotonik tak mcm dulu lagi (lebih kurang la ayatnya) dan katanya lebih baik minum jus jambu batu merah (red guava) jenama yang bagus ialah GoFresh. wah, macam promo le pulak.

# taklalumakanseminggutapiberatmententakkurangsatugrampunapecer? 


Monday, November 25, 2013

Janji 1: Mandi Manda di Bukit Lagong

Waktu kakak di kampung, bila si abam teringin nak kemana2 mesti akan cakap 'boleh tak bila kakak balik, kita pegi sini?' jadinya dia dah lama sebut nak mandi sungai/air terjun. Tapi aku bagi alasan 'tunggu kakak balik sini'. Sekarang kakak dah balik, apalagi .. menagih janji ler. Ini antara senarai janji bila kakak balik # mandi sungai. 

Kebetulan Sabtu kami ke Cheras, sementara mak dan adik ke rumah adik lelaki. Kakak nak jumpa atok dan makwan (mak ayah en Abe). So Ahad tu takde apa2 program, kami buat keputusan ke area Selayang, ada sungai ala2 air terjun tak berapa nak terjun sangat. Banyak kali dah kesana, sungai tu dalam kebun perkampungan orang asli kot. Ada dusun durian tepi sungai tu.

Bawak seperiuk nasi + sebotol kicap dan tapau kepsi buat bekalan mandi mandi. Call adik ipar ajak join, dan mil n fil pun join last minute. Sebelum tu 'cilok' 2 orang anak sil buat teman si kakak n abam. Diorang tu memang sepupu kamceng, seronokla sebab lama tak jumpa. Lebih kurang jam 11 pagi kami sampai, dah ada 2/3 family tengah bentang tikar. Kami share satu pondok dengan family lain.

Jom layan gambar

airnya cetek dan jernih
takdelah banyak batu bata
monitor anak dari pondok tepi tebing pun okey je

layan nasi dengan kicap dan ayam kepsi
korang mampu?
orang lain siap bbq tapi kami selamba makan kfc je
tak kuasa nak kipas2 bara api
sampai je terus makan dan berendam

wajah2 ceria kanak2 ribena 

pandangan sisi mil, fil, adik bongsu en abe dan isterinya 

ni rayyan, hero paling kecik dalam family mil
anak dara kenit bersama ayah dan baby rayyan

aku kat mana?
semestinya tak kuasa nak basah2 baju, jadi aku booking kat pondok je
sambil layan budak kenit ni
Lebih kurang jam 3 petang, panggil anak2 naik. Pandai lak buat2 tak pandang umie, takut kena panggil naik. Kang umie jadi tarzan kat situ, baru korang tahu ye ..

Ada lagi 2/3 permintaan anak2, antaranya ialah nak ke Zoo Negara (sebagai ganti kakak tak ikut rombongan sekolah melawat KL tu hari) bila tah nak pegi, kena check tiket masuk Zoo berapa RM. Selama duk sini, aku pun tak penah gi Zoo Negara. Tunaikan permintaan yang dekat2 dan mampu dulu.. yang jauh sikit tunggu la karung $$ jatuh depan pintu, hihi.

Korang kemana cuti sekolah ni?

Friday, November 22, 2013

Cantiknya Kek, Rasa Sayang Nak Makan

sapa suka kek?
angkat tangan, hihi

aku tak suka sangat benda manis
macam kek, coklat dan aiskrim
ada depan mata, makanlah
tapi nama nak mencari semata2 nak makan, tak kot

tadi lompat2 blog
singgah blog 
alahai, cantiknya kek
kalau dapat, simpan dalam frame
sebab sayang nak makan, hihi

tuan punya gambar
sis azlitamasammanis 

cantik macam ni acaner nak potong?
sayang la, hihi

kagum sungguh aku dengan mereka2 yang kreatif ni
aku dah lama berangan nak buat apam polkadot
sampai sekarang tak terbuat
tak pasti la samada tak kreatif @ tak berapa rajin 
(tukar 'takberaparajin' sebab taknak sebut perkataan 'malas')

# bestnya esok sabtu ahad
(^_^)



Thursday, November 21, 2013

The Inheritors (Pewaris) aka The Heirs

Ye haaaaaaaaaaaaa, lama tak berkisah tentang drama Korea kan? Bukan peminat drama korea harap dapat tahan diri dari muntah ye, hihi. Okey, ini drama yang terbaru aku follow selain  drama bertajuk 'The Birth of a Family' dan 'The Strange Housekeeper' emm, macam banyak je drama kena follow, macam banyak sungguh masa lapang ye, huhu

Masa memula iklan The Inheritors (The Heirs kalau kat Korea nun), aku dah set taknak follow. Sebab taknak terikat dengan cite tu, paham2 jelah bila dah tersangkut susah nak lepaskan diri. Tapi tertengok jugak pada episod ke2. Dan selepas itu tertunggu2 jugak episod seterusnya. Nak kata set alarm semata2 nak tengok tak jugak, siaran ulangan kan ada.

Tapi malam tadi, ketiduran awal akibat kepenatan bekerja seharian di kantor, tertido lepas Magrib, sedar diri dah jam 10 malam. Tapi, si anak dara tu rupanya tunggu drama tu. Dia dah follow masa kat kampung. So dialah yang apdet aku apa kisah malam tadi. Bila orang yang citer, mana sama dengan tengok dengan mata sendiri. Cam tak best je sebab kena membayangkan watak2 dan scene tersebut.

Tadi, lompat2 blog, singgah blog Moon, TQ Moon, bagi link tu ye, so dah khatam sampai episod 13. Peminat Lee Min Ho, mesti tak lepas peluang tonton citer ni.


Lee Min Ho
kakak suka hero ni
# dah anak dara rupanya anak umie ni, huhu

salah satu watak yang 'menyakitkan hati'
kakak tak suka sungguh mamat ni
bila scene mamat ni, mulalah kakak pot pet pot pet 


# ini kisah golongan kelas atasan
kisah anak2 remaja di kolej elit yang kasta tinggi
tentang kekurangan kasih sayang wpun $$ tidak menjadi masalah bagi mereka
kisah cinta antara seorang lelaki anak jutawan dan seorang gadis anak tukang gaji.

Nak tengok boleh klik link di bawah
Tapi baru setakat episod ke 13  
(katanya 20 episod je, so bolehlah lah layan, takdela lama sangat nak tunggu ending)


enjoy the drama
# tak puas hati tgk kat link ni
mcm ada scene yang tertinggal je
best lagi tengok kat tv
tp boleh lah layan 

(^_^)

UPDATE:
full episod The Heirs
EPISOD 1-20


Wednesday, November 20, 2013

Air Zam Zam Tidak Boleh Di Jual ?

Last week, sorang akak kol tanya ada air zam-zam tak?
aku punya stok air zam-zam kat umah memang dah lama habis
tapi bila akak tu kata nak buat ubat
ayah mertuanya sedang sakit sekarang

Jadi .. aku usahakan bertanya sesapa yang ada
dan ada sorang brother ni kata 
'ada orang jual'

so aku pun tolong beli kan
sebotol besar (10 liter)



semalam hantar kat rumah kakak tu
dan macam biasa, bila kita bagi barang
dan orang hulur duit
otomatik mulut tercakap 
'saya jual'

okey.. ingatkan habis disitu je

PAGI INI

bos-bos besar dapat air zam-zam
hari ni kan last flight balik Haji

aku terdengar orang bercerita tentang jual air zam-zam
kata bos (bukan bos aku)

'air zam-zam tak boleh akad jual beli macam kita jual barang lain
kalau kita ambik duit, kita kena cakap
duit yang dibayar itu untuk kos botol dan transport je'

so aku pun call balik kakak tu
dia kata memang semalam aku aku ada buat akad jual beli
huhu
# tak tahu tak dosa kan?

aku cakap balik kat akak tu
'air zam-zam tu orang kata tak boleh dijual
jadi saya nak bagitau, kos yang akak bayar semalam tu
utk kos botol dan transport ye'


korang dah tahu ke pasal ni?
ada pendapat lain, sila kongsi ye

Kebimbangan Yang Ketara

hish, sian korang
datang blog aku asik layan luahan perasaan je kan?
hik hik hik

bimbang apa ye?
kebimbangan yang jelas ialah tentang KG
KG yang ku maksudkan bukan singkatan kepada 'Kampung' ye
tapi KG itu ialah 'Kilogram'

tu ari 'berehat' kat spital sebab denggi
tak lalu makan seminggu kot
naik atas penimbang, tak susut pun
sedikit pelik dihati patik

balik dari spital, makan jelah keje aku
dan sekarang, mak ada kat umah
mungkin seminggu rumah aku, seminggu lagi rumah adik
balik keje je, bukak periuk nasi
apa mak masak semua sedap kat tekak aku
sambal bilis sedap
tomyam sedap
ayam goreng kunyit+garam pun sedap
acaner?

# tapi bila ingat balik masa hilang selera makan kena denggi tu
aku rasa 'alangkah nikmatnya dapat makan'
masa sakit tu, letak apa pun semua jeling ekor mata
siap kena paksa lagi suh makan
huhu

sekarang, nikmat makan dah kembali
tinggal nak kena kontrol je lagi
#sayataknakgemuksayanaksihatslimceria
boleh?

~ senyum ~

(^_-)


Tuesday, November 19, 2013

Panadol Please ...

Okey, kakak dah balik sini
masa ambik result Upsr tu hari
surat berhenti sekolah lom dapat
cikgu kata 'boleh collect dalam masa 2 minggu'
emmm... dalam hati nak je cakap
'boleh taip sekarang tak surat berenti tu? saya rela menunggu' 
sebabnya bukan dekat nak ulang alik KL-KB tu
kos $$ dan jugak masa

Tadi cikgu call
'surat berhenti dah siap, dah boleh collect 
dan ada 1 surat tawaran dari sekolah menengah aliran agama
tapi sekolah tu di area Kelantan'
of kos lah kena tolak, sebab kakak dah nak tukar sini

Call PPD tanya detail pasal tukar sekolah
kena jugak ambik surat dari sekolah menengah penempatan kat sana
alahai ... banyaknya keje

tak sanggup dah naik bas
sakit pinggang, sakit bontot duduk 8 jam dalam bas
huhu

nak naik flight pun asiklah penuh
mana diorang pegi ramai-ramai ni?
cuti-cuti Malaysia kot
pegi balik kapal penuh
banyak sungguh duit orang Malaysia nih
mokcik stress la gini, huhu

# panadol please .........


Tawa dan Tangis Yang Ke 13


Semalam ialah 18 NOV 2013
18 Nov antara tarikh 'istimewa' dalam diari hidup aku
selain dari tarikh lahir sendiri dan juga family 
kerana pada tarikh yang sama cuma berbeza tahun
(18-Nov-2000)
aku bergelar status kepada gelaran seorang 'isteri'

semalam tu bukan lupa, tapi tak ingat, hihi
2 hari sebelum memang ingat
tapi semalam, salam nak gi keje, dua-dua tak wish, huhu

dah tahun ke 13, takde makna nak sentap bila pasangan lupa tarikh istimewa
cakap je terus terang, no selindung-selindung
'awak, esok hari apa?'
jenuhlah member perah otak nak mengingat, hihi

setakat ni takde hadiah, takde kek, takde bunga
kendian la kita celebrate sambil makan2
cuma ucapan yang membuat air mata bergenang
(biarlah rahsia, kui kui kui)

untuk 'si dia' yang kekadang sekodeng blog ini 
'kita sayang awak selagi awak sayang kita'
Happy Anniversary ke 13
Moga rumahtangga yang dibina ini diberkati Allah 
dan kasih sayang sayang berpanjangan hingga ke syurga

# agak jiwang ini entri
jangan ada yang meloya ye
sesekali bagi lah aku can nak jiwang2 ek

(^_^)


Monday, November 18, 2013

Alhamdulillah Untuk Segalanya

Salam Hari Isnin, moga hari yang di berkati untuk kita semua
# banyaknya entri tertangguh, nak citer pun macam dah basi je, tapi kena gak tulis sebagai bacaan sendiri masa akan datang, hihi.

Last week (Selasa), aku balik kampung ambik si kakak. Balik berdua dengan si kenit, Hajar. Naik bas selepas 10 tahun, sedikit risau tapi tawakkal jelah sebab itu je transport yang ada. Tren penuh, nak naik flight malas nak waiting list. Saja balik awal sebab aku nak ada di samping kakak masa result UPSR di umumkan (14Nov2013).

Alhamdulillah, result kakak empatAsatuB itu kami terima denga redha, setakat itu rezki yang tertulis untuk kakak, yang penting dia dah usaha dan buat sehabis baik. Ini baru langkah pertama, jika umur panjang .. jauh lagi perjalanan hidupnya. Apa yang penting bagi aku ialah semoga anak2 menjadi anak yang soleh dan solehah, yang menjaga agama dan menjaga solatnya bukan sekadar berjaya dalam segi akademik semata-mata. Kakak happy bila dapat tahu sepupu kamcengnya, Ayong pun dapat result sama dengan dia. Sekarang dia berharap dapat sekolah sama-sama dengan sepupunya itu. Insya Allah, sedang di usahakan.

Aku lepak di kampung 4 hari, makan tido makan tido.. Sabtu balik sini, mak dan adik bongsu ikut balik sekali (sekali lagi naik bas, huhu, kematu bontot sebab lama sangat duduk). Walaupun lama dalam bas .. Alhamdulillah, bersyukur kami selamat sampai ke rumah.

Serius, masa tunggu bas nak balik sini, aku tengok ma dan ayah borak dengan kakak, aku rasa sedih tetiba. 2 tahun kakak dengan tok neneknya dan sekarang kakak kembali bersama kami. Sedikit sebanyak pasti mak dan ayah aku sedih sebab cucu dah tak bersama mereka. Tapi, cukuplah 2 tahun berjauhan dengan kakak. Kesian jugak pada adik2nya yang rindu kat kakak.

Kalau si kenit tu, beli apa2 contohnya Vitagen, mesti dia akan mengira setiap botol Vitagen tu 'ayah satu, umie satu, kakak satu, abam satu, kita satu'

dan si abam kalau teringin nak pegi mana2 contohnya bila tengok iklan Legoland @ Disneyland Hongkong, dia mesti akan cakap 'boleh tak bila kakak balik nanti, kita pegi sini'.

Dan kami sebagai ibubapa, setiap kali keluar makan di luar, mesti rasa macam tak cukup korum sebab satu anak takde.

Alhamdulillah ... semua yang di rancang berjalan lancar, selama 2 tahun kakak berjauhan dengan kami dia takde demam @ sakit. Terima kasih padaNya dan pada mak ayah yang menjaga kakak dengan baik dan penuh kasih sayang. Yang bestnya, kakak dapat RM500 hadiah Upsr dari atok dan mok, patutnya rm500 dari atok dan rm300 dari mok kalau dapat 5A tapi sebab 4A je dapatlah rm500 lepas atok dan mok share-share. Hihi. Umie dulu tak de pun, huhu. Cucu dengan anak mana sama .. ye tak? saja la tok nenek nak bagi, sebab nak bagi mini cooper tak mampu la pulak, hihi


tengok gambar ni rasa macam 'sesuatu' tersangkut di kerongkong, huhu
SAYANG MA dan AYAH sangat-sangat
terima kasih untuk segala2nya
(-_-)


     

Monday, November 11, 2013

YaBeDaBeDu


alhamdulillah
bulan lepas punya report dah setel
# rasa kematu bontot tak bangun dari pagi tadi, huhu

jom bergumbira
tak sabar nak khatam blog kenkawan

(^_^)


Friday, November 8, 2013

Uwaaaaaaaaaaaa Sob Sob Sob

keje ni bila nak abis ?
kepala dah pening tengok kertas
mata dah keluar nombor
report bulan lepas lom siap
bos dah 16 kali lalu depan meja aku
sendiri mau ingatlah, huhu

 sejak baik dari denggi tu
aku perasan ada sikit perubahan dalam hidup aku
tak leh berdiri lama, rasa nak pitam
tak leh makan pedas, sakit ulu hati
tak leh stress, cepat sakit kepala


huhu
# sambung nanges dalam hati


Thursday, November 7, 2013

Alhamdulillah


Assalamualaikum
hari ni start keje selepas hampir 3 minggu 'mc'
TQ untuk yang mendoakan dan juga yang dalam melawat di spital

Syukur pada Allah kerana memberi aku peluang bernafas lagi di muka bumi ini

TQ untuk yang tinggal komen
buat yang bertanya kes aku 'mc' lama
saya di gigit nyamuk 'jahat' yang bernama 'AEDES'
# TQ to DZ kerana tolong perbetulkan
5 hari di tahan wad, sambung mc seminggu




sambung nanti ye

rindu nak baca kisah kengkawan blog kesayangan aku ni

babai

xoxo