Wednesday, January 29, 2014

Drama Korea: One Sweet Word ( One Warm Word)

dah lama tak review drama korea kan?
last aku tulis ialah drama bertajuk The Inheritors
itu pun ulas sikit je, tak ulas sampai ending pun
ntah, takde mood nak ulas drama cintan cintun
# nampak sangat dah tak remajew, huhu

ni nak review drama terbaru aku follow
tayangan hari Isnin dan Selasa (channel 393 jam 9.00 malam)
katanya 20 episod, takdela lama sangat nak tunggu ending

ready semua?
# tarik napas, hembus

Ini sinopsis dari KoreanDrama



Title: 따뜻한 말 한마디 / One Warm Word
Chinese Title: 溫暖的一句話
Also Known as: Kind Word / Good Word
Genre: Family, Romance, Melodrama
Episodes: 20 (To Be Confirmed)
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2013-Dec-02 to 2014-Feb-11
Air time: Monday & Tuesday 21:55

Synopsis
This drama is about a messy love square between two married couples.
Song Mi Kyung (Kim Ji Soo) is a housewife. Her husband, Yoo Jae Hak (Ji Jin Hee) runs a business and her neighbors are envious of her. One day, she know that her husband is having an affair with Na Eun Jin (Han Hye Jin). She then approaches them carefully. Meanwhile, Kim Sung Soo (Lee Sang Woo) will plays Na Eun Jin’s husband.

~*~*~*~*~

Ini drama kisah rumah tangga, bukan cintan cintun remaja macam drama Inheritors tu
boleh tengok kat DRAMACRAZY 
# tu ari sempat tengok kt pc sampai episod ke 15
tapi sekarang dah kena block, huhu

Kisah tentang seorang wanita bernama Na Eun Jin
yang sangat kecewa bcoz suaminya curang
dan dia ingin balas dendam dengan suaminya
dengan konsep
'ko curang, aku pun boleh curang gak, baru adil'

tapi lelaki yang dia curang itu pulak suami orang jugak
see? pompuan jugak yang menyakitkan hati kaum sejenis
dah memang lelaki lawannya pompuan kan?
kalau si suami ada affair dengan lelaki, itu lagi parah

sempat la si Na Eun Jin ni hanyut di lamun cinta
tapi dia insaf dan balik kepada suaminya semula sebab ingat kat anak
ingatkan kisah tu akan hilang macam tu je
dia pun tak cerita pasal curang dia pada suami
dan dia terselamat sebab belum kantoi

tapi...
bangkai gajah mana kan boleh tutup dengan sehelai tissue
hidupnya tak tenang sebab selalu dapat surat ugutan
surat ugutan mengugut utk bagitau suami tentang affair dia
dan dia pula berkenalan dengan seorang wanita di kelas masak
dia pelik, sebab wanita itu mesra dengan orang lain
tapi nampak macam tak suka kat dia
walaupun dia dah cuba macam2 cara untuk berbaik dengan wanita itu

siapakah wanita misteri itu?

kena lah tengok, hihi
 jangan marah ar

(^_*)


15 comments:

  1. x sempat nak layan lagi..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHEQNA..
      dh episod 15 kat DramaCrazy
      tp kat tv baru episod 10
      hihi

      Delete
  2. cerita ni tak dapat tengok..sebab waktu tu di kelas ngaji..tapi dapat tengok your lady..dah cari kat dramacrazy tak de pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ERNA..
      Your Lady tengoj jugak
      geram je ngan SeYeon tu
      hihi

      Delete
  3. tgk iklan citer ni jer.... malas nk tgk. sbb mcm sakit hati jer... huhuhu... meh kita layan your lady.... sakit hati gak tapi bleh layan... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAJAR..
      mana ada drama korea ni yg tak sakit hati?
      semuanya buat jantung kita berdegup laju, geram je
      Your Lady pun layan gak
      yg ni x byk episod, boleh la layan, dh nak abis pun

      Delete
  4. xsempat dh nk layan drama korea ni mls nk baca sarikata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK PARIDAH..
      sy pulak, dah tukar kepada bahasa melayu pun tetap nak baca sarikata
      haha

      Delete
  5. Replies
    1. LYAfrina..
      jgn mula, nnti susah nak tinggal ;)

      Delete
  6. Ter layan your lady plak.. Tp your lady episod berlambak2 lah pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIRA..
      tgk jugak, tp sbb lambat lg nak abis, tu yg kadang tgk kdg x tngok ;)

      Delete
    2. Geram kn tgk citer ur lady ni..pompuan jahat tu jahat bebenor..
      Kak, blog dira dah ubah nama tau..saje infom kn hihi

      ichigofieldsforever.blogspot.com

      Delete
  7. Saya tgk juga kadang2 citer ni.. tapi yg betul2 tak miss setakat ni citer my love from the star dan wonderful mama.. haha...tp tgk dr yg direkod ...nak tgk masa tayangan mmg xsempat saja..

    ReplyDelete
  8. Salam.hi..sy follow jugak citer ni.tapi kenapa dengan website kdrama and mana2 online kdrama, ada smpai ep 18 je ye...dah google.xjmpa lg ep 19 and 20.

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)