Friday, January 24, 2014

Menipu, Ditipu dan Tertipu

Salam Jumaat untuk semua
banyak citer tapi rasanya biarlah dulu
nanti2lah kita citer ek

(^_^)

ni nak share satu link kepunyaan BroMazidul


aku baca semua komen2 mereka2 yang terkena
kesiannnya, sampai hati mereka ambil kesempatan atas kesusahan orang lain
susah payah orang cari duit, senang2 je duit terbang kena tipu macam tu

walau dalam berhati2 pun ada jugak yang terkena
aku ni, susah nak jawab call nombor tak kenal
kalau call tak berjawab, baik korang sms/wasap je
dijamin 99% laju je aku reply, hihi

okey, tu je nak share

selamat berhujung minggu ye


9 comments:

  1. Saya memang seriau bab bagi no kad semua ni melalui phone. Selalu bagi pada Astro je la sebab nak bayar bil. Itu pun seriau jugak. Tapi alhamdulillah once dah approved smsm notification pun masuk.

    ReplyDelete
  2. Jenayah sekarang macam-macam cara
    Sebab itu yg kelihatan pandai pun tertipu juga

    ReplyDelete
  3. Nauzubilahiminzaligh, salam jumaat :)

    ReplyDelete
  4. banyak kes gitu kan..kadang-kadang terfikir apa yang manusia cari dalam hidup, tipu sana sini...

    ReplyDelete
  5. dunia canggih sekarang ni, cara org menipu pun dah canggih manggih. kadang2 tu rasa mcm dah xleh nak percaya sesiapa pun. huhhh!!

    ReplyDelete
  6. agak lama dah kes macam ni kan.. diorang ni mcm geng gores dan menang tau.. tukar nama company lepas tu pindah randah bila tembelang nak pecah..

    ReplyDelete
  7. better kalau nak beli insuran, cari gaks dari agen sebenar ler kan... macam takaful malaysia ke. puas hati

    ReplyDelete
  8. Sini ada jugak Malaysian yg terlibat dlm kes tipu CC. Stakat ni ada yg masih dok dlm sangkar besi tu. Nak tunggu kes bicara.. ntah bila la. Tunggu je la nanti kut Emir As-Sabah nak bagi pengamponan siap dapat free tiket pi buat Haji dgn kapalterbang yg disewa khas utk semua banduan bersama sorang body guard. Itu pun kalau muslim.. if non muslim.. tak tau la cmana.

    ReplyDelete
  9. kadang tu nak salahkn si penipu tu 100% pn x blh. dlm dunia serba canggih skrng kita yg prlu lebih brhati2

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)