Wednesday, May 14, 2014

Bubur Sum Sum Hijau

Today is Wednesday ye
ada orang tu gosok uniform sekolah anak
lupa pulak hari ni Rabu, anak pakai baju sukan, huhu

bubur sum sum hijau
dalam plastik tu air gula melaka
makan sejuk2 sedap nih

kenal ni?
orang kata Bubur Sum Sum
rasa dia cam makanan kejam dari kelantan tu, Lompat Tikam namanya
tapi beza cuma bubur sum-sum takde pulut 

order dari kawan Senin lepas, pagi ni sampai
mak dia buat

penah makan?

# entri takde idea, kikiki

9 comments:

  1. ahahah entri tak ada idea katanya...lawak lah
    Jgn kata x pernah makan...ni festime dgr dan tengok :-)

    ReplyDelete
  2. Toktau... lopat tike tau la.. sum sum toktau heheh.

    ReplyDelete
  3. Mlm tadi Gundut tanya lagi. Esok pakai baju sukan? Sebab dia ingat esok (hari ini) Isnin. Huhu.

    ReplyDelete
  4. sedapnya bubur sumsum..rasanya ni makanan orang banjar 2 jawa kan?saya selalu makan sebab duduk di kalangan orang jawa n banjar:)

    ReplyDelete
  5. saya suka saya suka.. makan bubur sum sum hehehe..

    ReplyDelete
  6. lompat tikam lagi sedap kot...

    ReplyDelete
  7. bubur sumsum ni bubur mak aku srlalu buat lepas kenduri kendara.. nak bagi hilang lenguh berkemas masa kenduri katanya. hehe.. lama tak makan..

    ReplyDelete
  8. pernah.cikabe saya suka sgt ni..
    *kak, xda maknanya saya nak buat sendiri oat chocolate choco tu.hihi.tapi comfirm akan jadi hidangan kuih raya nnti kan..
    ala2 mcm conflakes madu gitewww..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)