Thursday, August 14, 2014

Mata Ke Dua

Minggu lepas, sedang baring2 dalam bilik
masuk si abam sambil sengeh2
apa yang kelakar aku pun tak tahu
'umie, spek umie patah, kakak terduduk'
diorang ni memang berebut jadi kaki mengadu
kakak buat hal, abam ngadu
abam buat benda pelik, kakak tukang report

WHAT 
# terus speaking omputeh, terkejut punya pasal

nak marah pun tak guna
pelik tak macam mana spek duk atas sofa?
sebenarnya petang tu berebut spek ngan kenit 
dia nak terai spek aku, so aku sorok atas birai sofa
terus lupa nak simpan dalam peti besi, huhu

Aku pesen rabun jauh
# lebih pada silau kot
baca novel tak payah pakai spek
tp kalau tengok citer korea, kena pakai utk baca sarikata
power kiri 150
kanan 170


Spek aku bajet murah2 je, janji boleh nampak benda depan mata
takdelah nanti orang kata aku sombong bila orang senyum aku buat donno
yang patah tu rm161 (promo bingkai RM1)
yang baru lagi murah giler, rm98 je  
konon nak repair bingkai je
beli baru membazir, aku kan sayang $$
tapi bingkai plastik tu pun kedai charge rm130
ish, mahal sangat tu dik
akak bajet RM50 je, haha

nampak rak promotion, buat spek baru harganya RM98 je
terus proceed buat yang baru
nanti free nak gi balik kedai buat spek yang patah tu
tengah cari resit lama, mana tahu masih dalam warranty
mana tah aku campak resit tu agaknya
ntah ntah dah selamat masuk tong sampah

sapa yang baca blog ni budak kacamata cam aku?
sejak bila pakai spek?
aku start pakai tahun 2006, lepas bersalinkan si abam
ni lah kot agaknya yang orang 
'beranak banyak urat putus, anak lelaki lagi banyak urat putus'

Pesanan Untuk Abam
'dah besar nanti beli spek mahal kat umie tau, bingkai tu pastikan yang ada jenama'
Boleh gitu?

(^_^) 

11 comments:

  1. yesss, kak Irfa... kita sama
    lepas bersalinkan si Luqman, saya terus pakai spek
    anak lelaki kan byk urat putus..
    since 2009...

    ReplyDelete
  2. saya pakai spec dari form 1..huhu..dah berkali-kali ganti.. saya pun sama macam akak, beli yang murah-murah aje...

    ReplyDelete
  3. Haha.. insyaAllah.. moga anak2 Irfa jadi ank yg soleh solehah..lebih drp spek pun boleh belikan utk umi dia nati..

    ReplyDelete
  4. mahalkan kos bila mata rabun....
    terpaksa pakai spek, ada yang beratus2. nak pula yg pakai conteks lens lagi lah remeh part nak menjaganya

    ReplyDelete
  5. kita rabun sejak zaman sekolah..tapi eksen tanak pakai spek..bukan eksen..tapi rimas ada mende depan mata..haha..

    sekarang pakai kontek lens..

    ReplyDelete
  6. ifa...nampak tak yong angkat tangan ni...hee...aik akak pun baru patah..tetindih masa tidor balik dr johor ritu...skrg pakei yg spare..tp kurang power..drive malam pun gayat sket..tunggu gaji lew...huhu..akak pakei spek dr darjah 6..keturunan..starting power less than 100..skrg dah 700..huhu...takde mata ke 2 mcm OKU..tak nampak..

    ReplyDelete
  7. ko pakai spek apa pun ok je..muka ko sesuai pakai.. muka aku kecik.. malas gila nak pakai.. tapi lately aku stress sampai mata makin tak nampak.. terpaksa gak pakai spek lama..

    aku email ko semalam.. busy eh?

    ReplyDelete
  8. Alahai.. takpelah.. hikmahnye dpt juga mama die merasa spek baru kan kan kan.. hehehe.. kita pun rabun jugak tp taknak pakai spec.. selalu kene bebel ngn husband.. malam mmg tak berani sgt nak bwk kete sebab silau tinggi.. hehehe

    ReplyDelete
  9. hahahaha...urat apa lah yg putus kalau beranak...
    pakai la contact lens..
    saya pakai spek ikut mood...selalunya guna c/lens

    ReplyDelete
  10. kalau xterpatah fremnya tentu x tukar lagi kan irfa...ada hikmahnya sesuatu yg berlaku tu...

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)