Monday, September 15, 2014

Whatapps Group

hai korang
sihat ke?
cuti ke keje?
aku keje, boleh kira ngan 2 belah tangan je yang datang keje hari ni
banyak meja kosong je, pakat sambung cuti sebab esok Public Holiday
dalam hati berangan nak cuti
tapi balik ke pangkal jalan 
'ko mana ada cuti lagi Irfa oi'
keje jelah, jangan banyak songeh


eh nak tanya
korang ada bape group whatapps?
apa?
5 je?
nape sikit sangat?
korang patut ada grup whatapps seperti berikut
family
siblings
bff
kawan tadika
kawan sekolah rendah
kawan sekolah menengah
kawan kolej/universiti
kawan sekerja
lagi apa ye?

hihi, sebenarnya aku ada lebih kurang 7/8 grup je
family (adik2 dan mak je)
siblings (aku dan adik2)
teman jalan2
(dah kurang post kat sini, maklumlah lama tak kemana2) 
 kawan sekolah menengah
(yang ni aktif, satu hari ratus2 wsap masuk)
grup pmpuan2 je
(ni grup sek tapi pmpuan je, sini kongsi tip rumah tangga, resepi konon2)
grup bisnes
(ni pun ratus2 gambar masuk setiap hari, huhu)

sekarang kalau jumpa kawan lama
takde lagi dah
nanti sms ye

tapi...
bila dah ramai2 dalam 1 grup tu
contoh grup sekolah
ada macam2 perangai
ada yang suka kongsi tips
ada yang berlagak pandai serba serbi
ada yang manjang blur, hihi
gaduh2 sentap, tapi baik semula
nak jumpa bertentang mata entah bila
maklum semua ada tanggungjawab
kat grup jelah nak sembang2
moga persahabatan kekal selamanya

kalau grup adik beradik
nak sound direct tak sampai hati
so dalam grup, bagi hint
sapa makan cheese cake, dia yang gemuk lah jawabnya
haha

oklah, tu je nak cite
daa
yabedabedu, esok cuti lagi


16 comments:

  1. Saya langsung tak whatapps.... Irfa....

    ReplyDelete
  2. pening la group whatsapp banyak-banyak..tapi kalau saya busy saya 'mute'kan aje.

    ReplyDelete
  3. ada 7/8 grup gak..tapi xsemua aktif..klu yg tlalu aktif pun sy byk skip hhehe

    ReplyDelete
  4. Saya coti.. Hahaha.. Group whatsapp aku ada 3-4 je,.. Tu pun tak larat layan..

    ReplyDelete
  5. gropu wh kijo pin dah berpa dah ni..
    x larat dah nak layan..
    lain2 x mau joint..
    serabut eh..
    kwn lama ada minta no.. kita x bg. rasa x perlu kot..

    ReplyDelete
  6. ifa..nampak tak akak tgh koje ni...tp cecurik tgk blog ifa..hee..tp mmg bestt ler..nyaman je ofis...

    ReplyDelete
  7. sy ada 6grup.. bateri pun cpt kong.. LOL

    ReplyDelete
  8. saya ada 30 group wtsup ... yg aktve 20 ....hihihi

    ReplyDelete
  9. banyak jugak.
    ada yg add kita dlm group yg kita pun tak kenal diorang ish ish

    ReplyDelete
  10. pengasuh pun tak cuti ke...
    akak tak de group w/app dulu bila ada yang masukkan akak buang..lama2 tak de dah..tak selelsa bila asek berbunyi je diopis

    ReplyDelete
  11. Kak zai cuma ada dengan anak2 dan kawan2 rapat saja.

    ReplyDelete
  12. Akak ada berbelas wassap group. Group kolej je ada 4. Siblubgs lg. Now dah belajar balik.. 4 subjek 4 group. Tal dayo nak layan.. ku mutekan semua group.. kalau tak ping pong x berenti bunyi

    ReplyDelete
  13. sekarang ni time menunggu kat mana2, takde la bosan sangat sbb boleh ber w/app, berfb tak pandang org.hehehe

    ReplyDelete
  14. WHATSUP GRUP BANYAK JUGA TU MESI PENAT NK LAYAN..KAK XDERPUN.

    ReplyDelete
  15. Whatsapp group kekadang irritate juga bila asyik berbunyi time kerja, bila mute dah tak perasan message-message penting. Hehe..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)