Wednesday, November 26, 2014

Pulut Panggang aka Pulut Lepa

Dah Rabu?
cepatnya masa berlalu kan?
Esok Khamis, Kendian Jumaat
Pastu Cuti 2 Hari Sabtu dan Ahad, seronok layan anak
Esoknya Isnin, seret kaki datang keje
eh! itu aku. Bukan korang, haha
Saja melawak, bersyukur masih ada kerja
Masih sihat tubuh badan untuk mencari rezki demi sesuap nasi dan beli barang impian

apa yang ko merapu ni Irfa?

ops, tadi nak share ngan korang sejenis makanan kesukaan aku
kelmarin, semalam dan esok pun aku suka kuih tradisonal ni

nak tahu?

taraaaaaaaaaaaaa, ini dia


korang panggil apa eh?
pulut panggang @ pulut udang ke?
nama dia kat kampung aku ialah PULUT LEPA

emm, rasa2 mana dia dapat tu ye?
agaknya kalau letak atas meja, takde tulis nama
pantang lepa memang ada je yang berminat kot
maklumlah benda sedap, hehe

tapi susah nak jumpa yang inti sambal ikan (serunding ikan)
yang selalu orang jual kat sini, inti sambal kelapa pedas
aku suka yang original macam aku makan masa kecik2 dulu
selalu sangat aku kecewa bila beli, buka tengok inti sambal kelapa, huhu

tapi pagi ni rezki terpijak
member hulur, ambik seketui, buka tengok inti sambal ikan
terus throwback zaman kecik2 dulu
dap dap dap

ada orang takleh makan pulut, nanti mengantuk dan sakit2 badan
cik Abe pun alah ngan pulut
aku takde alah ngan apa2
semua boleh gitu

okey, tu je nak citer

promo sikit, maklumlah minggu ni semua dah gaji kan?
kalau nak order kat kedai online aku, KLIK SINI 
* semua baru restock*


semalam, mak ayah adik datang dari kampung
tak sabar tunggu cuti, nak bawak mak ayah jalan2 dan makan2 best



18 comments:

  1. aku pulak dari kecik makan yang inti kelapa udang kering tu.. bila jumpa inti ikan aku kecewa.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. masa kekecik dulu mak akak jual kuih.. termasuklah pulut panggang ni.. inti sambal kelapa tapi tak kiralah sambal apapun.. pulut panggang tetap sentiasa buat akak terbuka hijab selera.. hahha

    ReplyDelete
  3. sama ngan Rai..masa pi kelantan tu terkejut bila makan..rasa ikan pulak intinya

    ReplyDelete
  4. saya panggil pulut panggang..
    wife saya jual yg frozen..mmg inti kelapa kering tu...Hmmm..boleh la saya suggest kat wife try buat inti ikan tu pulak...hihihih

    ReplyDelete
  5. tak penah lgi mkn yg ikan punya biasa kelapa tu haa...

    ReplyDelete
  6. belah pantai timur kot yang banyak inti ikan ni.. i ols tak brapa gemar pulak.. tapi bolehla makan tengok orang yang buat kot.. ada yang sedap

    ReplyDelete
  7. pulut lepa? tak pernah makan & tak pernah jumpa. hihi

    ReplyDelete
  8. alaaaa teliur tauuuuu!! lieya ni bab pulut2 mmg suke...mujur kat area putrajaya ni ade kedai kelantan ...ade jual pulut lepa...mmg sedap pulut die....tapi kalo lambat pergi mmg yilek abis huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. woi penuh giler kot inti dia tu... I duk panggil segala nama pun tak mai mai jugak pulut ni. hehehe I pun lately ni makan pulut lemauuunya badan, dulu takder hal...makanan ruji lagi tu hahaha. cuaca jugak kot.... kan. haha

    ReplyDelete
  10. Kat kedai mak akak jual jugak pulut panggang ni..
    Selalu tak sempat nak booking.. selamat daaaa..

    ReplyDelete
  11. SEDAPNYA PULUT LEPA...NAMPAK GEMUK SIKIT PULUTNYA TU...

    ReplyDelete
  12. kuih feveret akak juga ni Irfa, tp skrg susah nak cari yg betul2 sedap kan.

    ReplyDelete
  13. kita panggil pulut panggang.kalau kat kl, pulut yang banyak inti secoet..huhu

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)